Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Явор Недев представя самостоятелeн соло албум


Явор Недев, когото хората познават като музиант композитор , китарист и създател на атернатив бандата  Krekhaus, разказва за любопитни факти и проекти между които и неговия соло мини албум, със заглавие "Rooms”, който е много различен от досегашното звучене.

"Rooms” идва от идеята, че по- голямата част от музиата се ражда в една затворена стая, между четири стени. “Всъщност, голяма част от изкуството се случва когато човек е сам.” – казва музикантът. Той казва още, че албумът е негово самостоятелно творение, без намесата на другите музиканти, с които обикновено пишат песните си заедно. 

“Да си сам не означава да се страхуваш, а да бъдеш честен към себе си, да изследваш това което ти идва  отвътре. Защото когато се работи в комбина или във банда, винаги имаш  коректив.”

Оказва се, че това е дебютният солов проект на Явор Недев, случил се с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” и представлява вълнуващ, интимен, инструментален експеримент. 

Той е едно широко поле за изява на въображението,  едно платно на което всеки един слушател може да нарисува, това, което му е в главата, както го определя самия музикант. 

На 12 юни Krekhaus се подготвят да свирят в Пловдив на фестивала на “Бунарджика”, където ще свирят и други известни музиканти. Избрани са да участват и на фестивала “Фючър еко”в Швеция.

Явор Недев разкри повече детайли и полезна информация за SIMC (Sofia International Music Conference) е първата по рода си музикална конференция за България – платформа за български музиканти, които искат да се развиват международно.

Чуйте цялото ивтервю на Боян Бочев с Явор Недев.

Повече за музикалната конференция тук: https://www.youtube.com/channel/UCy7DhbtZjNoPwXBsiqyoXvw/featured

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Веселин Веселинов-Еко

На 13-ти май започва 8-то издание на Music Elevator

На 13-ти май започва 8-мото издание на Music Elevator, когато емблематичните ZONE - C и LA MIGRA се качват в една вечер на сцената на Sofia Live Club с музика на световно ниво. Започват точно в 19.30 ч. и гарантират, че всяка минута от програмата ще си заслужава. ZONE-C - групата, създадена в сърцето на София и събрала на едно място култови джазмени, е..

публикувано на 07.05.21 в 18:12

Може да има размествания, но не и в предпочитанията за определена партия

След станалите резултати от парламентарните избори за много хора бяха очаквани предсрочните избори, които са обявени за 11 юли 2021 г.. “След изборите всички очи бяха насочени към “Има такъв народ” и действията на лидера ѝ Слави Трифонов. В момента, в който се разбра, че тази партия ще реши да върне мандата, още тогава стана ясно, че се върви към..

публикувано на 07.05.21 в 17:14

Емилия Генова: Всеки цвят, всеки спомен трябва да бъде изразен

В своята вдъхновяваща рубрика “Хубава работа” Олга Василевска ни среща с Емилия Генова, млад и креативен дизайнер, който е в началото на своята кариера.  Тя мечтае да прави дрехи още от четиригодишна. Завършва университет по изкуство в Италия. Обучението там не дава достатъчно простор и свобода на мечтите й, поради което Емилия се чувства..

публикувано на 07.05.21 в 15:27

Заради Covid-19 има отлив на хората от София към селата

В резултат на разпространението на Covid-пандемията през 2020-та година е отчетен отлив на населението от София към селата в близост до столицата, посочва в интервю пред БГНЕС Магдалена Костова от Националния статистически институт (НСИ). “Предвид ограниченията, които бяха наложени за пътуване, имаме ниска емиграция, т.е. малък брой хора са..

обновено на 07.05.21 в 15:07

„Новата прическа на Вики“ - за домашното насилие като болест на обществото

Съществува една рядка категория книги, които стискат за гърлото от първата до последната страница. „Новата прическа на Вики“ е като ритник в слънчевия сплит. Цветелина Цекова отваря кутията на Пандора и разкрива неудобната истина за домашното насилие. Историята на главната героиня пресъздава действителни събития и съвсем не е единствена по рода..

публикувано на 07.05.21 в 14:07
Журналистът Георги Любенов

Георги Любенов: Радиото е отдаденост

“Отдаденост - това е начинът, по който се настройва човек да работи в радиото. Човек си дава сметка, че по различен начин конструира своята работа в радиото. Специално при мен, радиото ме научи на съвсем други неща - на динамика в поведението, на динамика в разговора, на бързина в мисълта, да намериш точната дума за секунди, т.е. феноменът на..

публикувано на 07.05.21 в 13:57

Платформата Career Hub - в помощ на откриването на първа работа

На 17 май ще бъде открита платформата Career Hub . Това е платформа за търсене на работа, която показва на младите хора, че независимо, че нямат опит, имат някакви умения, които могат да представят пред бъдещите си работодатели и да ги впечатлят.   “Когато открихме Study Hub решихме един от проблемите на студентите - мястото за учене. В процеса на..

публикувано на 07.05.21 в 11:35