Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Програма "Христо Ботев" на БНР празнува с обновена програма заедно със слушателите си

| обновено на 18.06.21 в 11:52
Снимка: БНР

Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио организира празник за своите слушатели и приятели на 18 юни, петък, от 18.00 часа в градината срещу Националната галерия (Двореца).

Журналистите ще представят обновената програмна схема, но и ще покажат, че Българското национално радио и неговата програма за култура, образование, гражданска публицистика, изкуство и наука, достойно носеща името на Христо Ботев, никога не забравят, че българите и българското са такива, каквито са – достоен и мъдър народ, благодарение именно на културата, именно на образованието.

Тъкмо това ще видим и чуем на 18 юни – гласовете на програма "Христо Ботев" ще излязат със своите лица, приятелите на програмата ще заявят своята обич, слушателите на програмата ще покажат своя избор.
Ще звучи разнообразна музика - от фолклор до джаз.

"Обновената програма е в ход, с устрем и много емоция", каза пред Радио София директорът на програма "Христо Ботев" Митко Новков. Повишаване на слушаемостта вече е факти повод за гордост.
Новков накратко открои някои от новите акценти в радиопрограмата за култура и духовност, сред които са "Гласът на времето", "Литературата. Начин на употреба", рок предаването "Плешивото куче", "Кино с думи", "Фотофабрика", нощния блок до 2:00 след полунощ.

Тази вечер на сцената ще са джаз-виртуозите от Биг бенда на БНР.
"На празника ще участваме със специален цикъл, който се казва "Солистите на Биг бенда" - това са най-изявените ни творци у нас и по света", казва диригентът на Биг бенда на БНР Антони Дончев. "Музиката ще бъде от разпознаваеми джазови пиеси, които ще радват хората, които са специално за изпълнение на открито", каза още Дончев.

Водещи на събитието ще са прекрасната актриса, един от гласовете на предаването "Нашият ден" и на нощния блок на програмата - Мартина Кръстева, и обичаният от всички великолепен и неповторим Георги Мамалев. За гостите на празника екипът на програмата е подготвил много изненади.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Климатичните промени и цирковите представления

Мини Арт Фест 11 #ClimateOfChange на паркинга пред ст. "Академик". "Мястото е общинска територия и е за културни събития и забавления. На 24 от 8 вечерта е първото представление - в България, следва Словения и стига до Белгия. Самите трябва да допринесем да не ни е толкова горещо. Професионалната трупа на ц ирка от Италия с тема "Климатичните промени" е..

публикувано на 24.07.21 в 11:45

Група "Krekhaus" канят на лайв концерт

„Имаме удоволствието да ви поканим на първия ни пълнокръвен концерт след   "чумата". След издаването на „ Gutenachtstrasse“ - първия ни дългосвирещ албум е време да дадем живот на песните и на сцената на кино "Кабана". Поканихме да ни удари рамо, китара и глас Боян Робърт Пинтер.“ Поканата е от момчетата от група „Krekhaus“, които..

публикувано на 24.07.21 в 11:32
Хисарлъка

Били ли сте на Хисарлъка?

"Кулинарна работилница за деца, стрелба с лък, алея на сладкишите, приключенията на избягалите животни... Работим с деца над една годинка. Всякаква възраст деца са добре дошли. За родителите - музикална програма, коктейл-бар, чийл-зони в бохемски стил. "Хисарлъка експириънс" дойде от хотелиерите и ресторантьорите на Кюстендил, опитваме се да привлечем..

публикувано на 24.07.21 в 11:21

Преводачите на преден план

Виртуално запознанство с литературни преводачи от цял свят през художествените фотографии на  Аня Капункт . На чаша вино в  Кино „Кабана“  ще може да видите работите на Аня и да чуете лично от авторката за проекта ѝ " На преден план: Фотографии на литературни преводачи" . В представянето ще видите и портрети на български литературни..

публикувано на 24.07.21 в 11:00

Безвремие и свобода

Свободен фестивал на безвремието – интервю с Ася Петрова от неформалната организация „Свободен център за свободни хора“:  "Без такса, без търговия, всичко се споделя, доброволно е. Лекциите са за алтернативи в здравето и образованието. Маите имат ден извън времето, обикновено е около 25 юли. Мястото е гората до Юндола, музика, сергия с оставени неща,..

публикувано на 24.07.21 в 09:55

В 170 училища в страната може да стартира иновативен модел на учене и преподаване

Моделът 1:1 , с устройство за всеки ученик, се налага след пандемията и вече обхваща над 50 паралелки от страната . Учениците да бъдат обучавани по модела 1:1 вече изразиха готовност директорите на 170 училища . Това трябва да стане най-късно до началото на учебната 2022/2023 г. „Това е нов модел на учене и преподаване отвсякъде и по..

публикувано на 23.07.21 в 17:53

Теодора Полимерова: Фините прахови частици в София ще са в нормата към 2024 г.

Наблюдава се намаляване на средногодишната концентрация на фини прахови частици , като през последните две години – 2019 г. и 2020 г., нормите са под средногодишните . Това се дължи на програмите на Столичната община , каза в ефира на радио София Теодора Полимерова - директор на дирекция „Климат, енергия и въздух“ в СО . Тя добави, че през..

публикувано на 23.07.21 в 17:22