Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сватбата – любимото работно място на Любомир Жипонов

| обновено на 22.06.21 в 13:13

Какво е да се снима любовта? Лесно ли е, трудно ли е, забавно ли е?

Това може със сигурност да каже сватбеният фотограф Любомир Жипонов, който в портфолиото си освен списък и примери с булки и церемониални или романтични моменти има и много награди.

Както всяка друга снимка и при сватбата всеки миг е неповторим. Но майсторството е да уловиш и отразиш магията на любовта – в поглед, усмивка, ситуация, контекст…

По сватбената фотография Любомир Жипонов се запалил през 2015-а, от неговата лична сватба, след това чел от много източници, изкарал и специален курс и решил с това да се занимава до края на живота си.

Така вече години наред той увековечава за семейства и наследници съкровените моменти в едно от най-важните и приятни тържества.

Селфи с водещата Гергана ПейковаТой обясни, че често спецификите на церемониите и нестандартните хрумвания на младоженците поставят на изпитания професионалните умения и реакции. Но досега доста добре се справя, щом са му казали, че не снима, а твори.

Казва, че нерядко му се налага да влиза в ролята на психолог, да окаже морална подкрепа в момент на размисъл или тъжно настроение.

Най-много му харесват снимките в църквите – заради атмосферата, обстановката, духовниците и участниците в ритуала.

Наградените снимки до този момент са повече от 20.

Колкото до наградите – най-скъпа му е тази от 2018 г. – за сватбена журналистика.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Любомир Жипонов.

По-долу вижте и част от наградените фотографии на автора.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивайло Симеонов и Божидар Лалов

Малките журналисти Божидар Лалов и Ивайло Симеонов коментират важните събития от месеца

По традиция в последния петък на всеки месец малките коментатори от клуб "Млад журналист" Божидар Лалов и Ивайло Симеонов разказаха за политическите събития в страната.  Неизпълнените мандати, изборите на 2 април и закриването на настоящия парламент са само част от темите, които малките журналисти припомнят. Какво още от политическия..

публикувано на 27.01.23 в 19:55

10 жени мигранти в България се обучиха чрез европейски проект

10 жени мигранти в България успяха да завършат курс, начално ниво по IT умения и курс по Креативен дизайн . Това става възможно по европейски проект RIDE, който Българската търговско-промишлена палата приключи, каза пред Радио София Габриела Димитрова - директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП. Проектът..

публикувано на 27.01.23 в 18:24

Учителите настояват за повишение на заплатите, Синдикат "Образование“ е в стачна готовност

КТ „Подкрепа” поиска увеличение на учителските заплати , заради инфлацията в страната. Ниво 125% над средната брутна работна заплата за страната, с растеж през последните 6 години, достигнаха учителските заплати, но поради високата инфлация заплатите на учителите в момента са намалели на 115% над средното трудово възнаграждение...

публикувано на 27.01.23 в 16:52

Паоло Дженовезе идва в София за две книги, филмирани от самия него

Една от най-ярките звезди в съвременната италианска кинематография - Паоло Дженовезе ( ▲ ), пристига в София за премиерата на книгата си "Първият ден от моя живот"  и едноименната филмова адаптация, както и на лентата „Супергерои“, включена в програмата на последния кино-литературен фестивал „Синелибри“. И в двата фирма Дженовезе е и..

публикувано на 27.01.23 в 16:50

Ученици от 30 града ще представят 86 идеи този уикенд

Петото издание на инициативата Уикенд на идеите 2023 ще започне тази събота в 11:00 часа в София Тех парк , съобщиха организаторите от „Тийноватор“. Старт на състезанието ще даде футболната звезда Димитър Бербатов . На 28 и 29 януари близо 500 ученици (16-18 год.) от 30 града ще се съберат на живо с отборите си и с..

публикувано на 27.01.23 в 15:50
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Едва ли на 2 април избирателната активност ще бъде по-висока от 37%-40%

Имаше нужда след тези 3 месеца от предишните избори, партиите да намерят начин да се разберат за едно нещо – по време на кампания да се държат политически и да говорят за политически неща , а не да използват епитети едни спрямо други. Това каза пред Радио София политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов . „Ако политиците тези три..

публикувано на 27.01.23 в 15:26

"Мисия Украйна" продължава

По програмата "Мисия Украйна", която започна да се изпълнява от април 2022 година, досега се подпомогнати над 800 деца и техните семейства . В двата центъра на фондация "За нашите деца" - в София и Пловдив, е оказана хуманитарна помощ (хранителни, образователни и хигиенни пакети), съдействие за достъп до публични услуги, а в т.нар...

публикувано на 27.01.23 в 14:29