Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Баница за размисъл” - фестивал за свободна размяна на рецепти за баница

Снимка: McCann Sofia
“Баница за размисъл” е фестивал за свободна размяна на рецепти за баница. Кулинарният форум ще се случи на 3 юли от 10.00 до 17.00 часа на ул. “Шипка” 23.

Фестивалът носи името “Баница за размисъл” заради деня за размисъл, в който ще се случи и е едно намигване, въпреки че няма да се говори за избори и политика.

“Искаме да започнем един разговор за баницата като национално богатство, казва Десислава Олованова - управляващ директор McCann Sofia. 

Наскоро направено изследване показва, че баницата е онази национална храна, без която не могат българите. Баницата е универсално любима храна на българите, може би защото няма нищо по-вкусно от една топла баница, която се наложи да консумираме доста често по време на пандемията, защото бяха затворени ресторантите, допълва Десислава Олованова.  

Агенцията, която представлява тя за първи път в историята на българската рекламна индустрия спечели награда от най-големия рекламен фестивал в света - Cannes Lions в категорията Brand Experience & Activation с подкатегория "Използване на уебсайт/микросайт".

“Бяхме се отчаяли през последните години. Всъщност, ние бяхме практически единствената държава, включително и в нашия регион, която няма никакви успехи на фестивала в Кан”, казва Десислава Олованова  - изпълнителен директор на агенцията.
 
Чуйте целия разговор на Катя Василева с Десислава Олованова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Booktrips - доказателството, че книгите наистина са прозорец към света

Booktrips е платформа за пътешествия чрез книгите. Може да се пътува без багаж до всякакви локации. Сайтът е маскиран като туристически, а там има секции и горещи специални оферти - така например “Убийствена ваканция” е секция за криминални романи,..

публикувано на 17.11.20 в 19:46
ВИЖТЕ ОЩЕ

Васил Терзиев: Искаме София не просто да се движи, а да лети

"Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града", написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook. Отворено за движение е кръстовището на бул...

публикувано на 18.10.24 в 10:13
Иво Биков, полицейски инспектор “Пътна полиция” - София

Въпреки отнемането на автомобили, пияните шофьори в София се увеличават

Инцидентите са част от информационния поток ежедневно. В каква посока трябва да работим, за да се стига до тях по-рядко обяснява в ефира на “Събуди се, София Иво Биков, полицейски инспектор от “Пътна полиция” - София . “Преминаването на червен..

публикувано на 18.10.24 в 09:06

Почитаме паметта на Св. апостол и евангелист Лука

На 18 октомври православните християни отбелязват празника, почитащ паметта на Св. апостол и евангелист Лука и Св. Злата Мъгленска. Апостол Лука е сподвижник на апостол Павел и автор на едно от Евангелията, както и на книгата "Деяния на светите Апостоли"...

публикувано на 18.10.24 в 07:50

Предстои ни слънчев ден с хладна сутрин

През днешния ден ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията - мъгла, съобщават от Националния институт по метеорология и..

публикувано на 18.10.24 в 07:25

От идея до реален проект за 48 часа - младите ще покажат как се прави

Бизнес клубът към Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Able Activator предизвикват предприемаческия дух на младите хора с инициативата Able Activator В рамките на един уикенд - от 1 до 3 ноември, се предвижда да се проведе..

публикувано на 17.10.24 в 18:07

Ще се лее вино на градски фестивал в столичното Ларго

"UrbanWineFest – Sofia2024" е събитие, в което виното, културата и кулинарията се сливат в едно, създавайки пространство за онези, които обичат живота във всичките му вкусове, цветове и нюанси.  На винените барове чаровният екип от винени експерти..

публикувано на 17.10.24 в 17:14

Ако ще се възползвате от "Черния петък", започнете подготовката сега. Вижте как!

За да можем да се възползваме от изгодни предложения и да направим разумни покупки, свързани с истински намаления преди и около кампанията „Черен петък“ (тази година е на 29 ноември), трябва да се потрудим, и то отрано. Време е още сега да започнем..

публикувано на 17.10.24 в 16:06