Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: От ИТН не работят с обещания и програми, а с фантазия

Мартин Евг. Димитров
Снимка: Личен архив

Изборният резултат от 11 юли е видимо по-добър от преди. Радостно е, че подкрепата расте не само в София. Може би само нашата партия – „Демократична България“ (ДБ), толерира преференциите. Суровото състезание в преференциалните листи отчасти ни припомня какво е демокрацията.

Това коментира пред Радио София Мартин Димитров от ДБ.

По думите му партията разширява своя електорат, а още по-важно е, че партията не се притеснява да говори открито и честно с гражданите.

„Не разбрах ролята на пресконференцията, която дадоха от ИТН. Не разбрах защо трябва да се обяснява какво щеше да се случи с правителство, което очевидно няма да бъде съставено, както е предложено първоначално“, каза още Димитров.

Според него независимо дали е добър или лош предложеният кабинет, обявяването без консултации само задълбочава разлома в политиката и обществото. От ИТН в момента не работят с обещания и програми, а с фантазия. При Симеон Сакскобургготски беше аналогично, но тогава НДСВ получи много повече гласове от избирателите.

Чуйте целия разговор с Мартин Димитров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Христо Панчугов

Христо Панчугов: От ИТН смятат, че единствено те са прави - това е и арогантно, и наивно

От партията на Слави Трифонов не допускат изобщо възможността да има друго мнение, освен техния кабинет. Това е доста арогантно, а и наивно , коментира пред Радио София политологът Христо Панчугов : „Мислех, че логиката и здравият разум..

публикувано на 16.07.21 в 15:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мениджър за един ден

module id="m304" class="">Какви са мечтите на младите българи? Подробности ще чуете от Георги Илиев, "Джуниър Ачийвмънт България", който е от организаторите на събитието, което всяка година дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да..

публикувано на 27.08.24 в 16:58

Поколенческите различия в трудовата среда

Анализ на Българската стопанска камара (БСК) в партньорство с КНСБ са насочени към изследване на възрастовото многообразие и поколенческите различия в работната сила в 5 икономически сектора - "консервна промишленост", "дървообработваща и мебелна..

публикувано на 27.08.24 в 15:55
През 1966 г.

Понеделници с 10 филма, заснети в София

Как е изглеждала София през изминалите десетилетия може да се види и в българските филми, снимани в българската столица. Последните поколения надали могат да си представят живота, хората и движението по софийските улици само по разкази и..

публикувано на 27.08.24 в 12:19

Магия, необятност, свобода движат Йоанна Лязова във фотографията

Йоанна Лязова е моден и концептуален фотограф. Тя винаги е обичала да снима, дали с телефон или със стар фотоапарат, но идва момент, в който решава да превърне това хоби в професия. "Един ден просто видях обява за стартираща академия по..

публикувано на 27.08.24 в 11:43
Снимки: cinelibri.com

"Синелибри" се разраства с професионален кино-литературен форум

Първият световен форум на литературните адаптации за голям екран BOB (Based-on-Books) посреща големи имена в киноиндустрията в София през октомври. Той е в рамките на 10-ото издание на „Синелибри“ (10 октомври и 3 ноември) . Сред..

публикувано на 27.08.24 в 10:59
арх.Белин Моллов

Софийски разкази - Градът и неговата памет

С арх. Белин Моллов говорим за особеностите на софийската архитектура: "В рода си нямам архитекти. Тези, които ме насочиха към професията бяха учителите ми по математика и по рисуване. А това, което отличава София е, че още по времето на Сердика, от..

публикувано на 27.08.24 в 10:21