Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва работа 46-ото Народно събрание

Снимка: БГНЕС

С тържествено заседание от 9 часа се открива 46-ото Народно събрание. Шестте политически сили в новия парламент ще представят водещите си приоритети.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на заседанието, както и членовете на служебното правителство.

По традиция първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат - Мика Зайкова, избрана от името на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“:

Депутатите ще положат записаната в Конституцията клетва да спазват законите и да се ръководят от интересите на народа.

Ще бъдат избрани председател и заместник-председатели на парламента.

Българското национално радио ще предаде пряко тържественото откриване на новоизбраното 46-о Народно събрание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Преди откриването на 46-ото Народно събрание - надежди за диалог

В деня преди конституирането на 46-ия парламент бъдещите парламентарни групи се събраха на заседания. От "Има такъв народ" показаха обрат в позицията си - преди да представят новото си предложение за правителство, ще проведат консултации с формациите, от..

обновено на 20.07.21 в 22:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват инсталацията на Красимир Терзиев в Градската градина през май

В столичната Градска градина започна поставянето на временната инсталация на художника Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било", съобщиха от Столичната община. На мястото, където ще бъде творбата,..

публикувано на 16.04.24 в 07:57

205 млн. лева от данъци постъпиха в Столичната община за 105 дни

В бюджета на София от началото на годината до момента са постъпили общо 204,9 млн. лв. от местни данъци и такси, от които над 162, 8 млн. лв. са налози, дължими за настоящата 2024 г., отчитат в Столичната община. Останалите внесени средства са за..

публикувано на 15.04.24 в 18:41

Доброволци засадиха 1000 фиданки в Новата гора на София

Общо 120 доброволци засадиха 1000 фиданки от дъб. Това се случи в рамките на първия уикенд от новия залесителен сезон на "Новата гора на София" – Негован. Посадъчният материал и уредите за засаждане са осигурени Столичната община. Тази пролет ще..

публикувано на 15.04.24 в 16:45

Промени в движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий" до 19 април

Въвежда се организация на движението заради извършване на строително-монтажни работи по бул. „Патриарх Евтимий“ в София, съобщиха от Столичната община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства в участъци по бул. „Патриарх..

публикувано на 15.04.24 в 13:29

Първият ни медицински хеликоптер готов за мисии най-рано в началото на май

Първият ни медицински хеликоптер ще има готовност да участва в мисии най-рано в началото на май. Пилотите, които ще изпълняват HEMS мисии, все още не се завършили задължителното обучение с летателната машина, съобщиха за "Хоризонт" от Министерството..

публикувано на 15.04.24 в 12:54

Простреляното с пушка дете е оперирано, в стабилно състояние

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение..

публикувано на 15.04.24 в 10:50
Министерство на земеделието

Откриват фермерски пазар пред Министерството на земеделието

Изложение на фермерски продукти се открива днес пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ). В церемонията по откриването ще учатват министър Кирил Вътев и председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов. Ще се представят..

публикувано на 15.04.24 в 08:21