Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца и ученици рисуват "Как ще изглежда Земята след 200 години"

"Как ще изглежда Земята след 200 години?" и "Бъдещето на Земята, която обичам" са темите в конкурс за деца, ученици и студенти в предстоящата Нощ на науката, която ще се проведе от 24.09 до 25.09 в София.

"Как ще изглежда Земята след 200 години?" е част от национален конкурс за детска рисунка. Искаме да поканим всички деца да развихрят въображението си и да си представят едно бъдеще, което могат да моделират сами и да пресъздадат със своите изразни средства“, разказа в ефира на радио София Албена Антонова, координатор на програмата в СУ "Св. Климент Охридски".

Тя добави, че целта не е да има един победител в конкурса, а всички участници да бъдат победители. Журито ще поощри всички подадени рисунки. Те ще бъдат представени във Фейсбук, а целта е да установят темите, които вълнуват децата.

Инициативата е на сп. „Българска наука“ и СУ "Св. Климент Охридски.

Подробности можете да чуете в интервюто на Гергана Пейкова с Албена Антонова 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове, сочи проучване на Асоциацията на българските застрахователи. Въпреки това се забелязва ръст на застраховките на домовете, коментира пред Радио София Лили Стоянова – член на АБЗ. „Според това проучване на Асоциацията на българските застрахователи, делът на хората със..

публикувано на 30.05.24 в 16:23

Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия

Във вторник се проведе конференцията „Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия", организирана от Българската търговско-промишлена палата и Българо-Хърватски бизнес клуб. От 2023 година Хърватия официално въведе еврото за разплащателно средство в страната. На конференцията беше обсъден опита на държавата и..

публикувано на 30.05.24 в 15:06
Актьори от школата

В НАТФИЗ - курс за български актьори на института "Лий Страсбърг"

След изключително успешно първо издание през 2022 г. и огромен интерес от гилдията, най-известният институт по актьорско майсторство "Лий Страсбърг", който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, се завръща в София, за да проведе двуседмичен курс за актьори. И тазгодишното издание на проекта се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община –..

публикувано на 30.05.24 в 14:20

Ученици бягат благотворително на 1 юни в Южния парк

По повод Международния ден на детето учители по английски език в София организират благотворително бягане с техните ученици в Южния парк. Събитието има за цел да се съберат средства за лечебна апаратура за деца и за организиране на лекции за повишаване на здравната култура на децата. Стартовете са на 1 юни в две дистанции:..

публикувано на 30.05.24 в 13:55
Благородна Макева

От началото на годината са подадени 16 хиляди сигнала за домашно насилие

В предаването "Радиокафе" разговаряме с д-р Благородна Макева , независим консултант по правата на човека, преподавател, изследовател и автор на публикации в сферата на превенцията и защитата от домашното насилие, трафика на хора, работа с деца – бежанци и мигранти. Има над 23 години стаж в системата на МВР, при това от най-първоначалното..

публикувано на 30.05.24 в 12:22

На фестивала In The Palace ще се състезават над 160 късометражни филма от цял свят

21-вото издание на престижния Международен фестивал за късометражно кино In The Palace  ще се проведе от 29 юни до 6 юли в Двореца на културата в Перник . Все още е тайна филмът, който ще се прожектира на откриването, но ще има голяма изненада, съобщи пред БНР-Радио София Цанко директорът Цанко Василев . В състезателната програма са..

публикувано на 30.05.24 в 11:53
Скоро подобна снимка няма да може да бъде направена на Витоша

Държавата (ли само) е виновна Витоша да е в това състояние?

Главната вина Витоша и софиянци да останат без лифт е на държавата. До тази катастрофа се стигна, защото тя неглижира проблема близо 20 години, от 2007-а.  Не е редно държавата да контролира всичко и само да дава предписания. Тя заедно със Столичната община трябва да са партньори в грижата за съоръженията. Това коментираха пред БНР-Радио..

публикувано на 30.05.24 в 09:39