Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Доброто никога не е достатъчно” - поредица от видеа с истории за каузи

Боряна Кирилова от БДФ и Станислава Рашева от Фондация „Благотворител“
Снимка: Луиза Лазарова
“Доброто никога не е достатъчно” - така е озаглавена кампанията на Българския дарителски форум, която привлича вниманието в социалните мрежи с поредица от видеа, с истории за каузи.

Видео поредица и галерия с изображения в социалните медии ще представят партньорства, които имат своята история и постигнати успехи. Героите в тях разказват за каузите си, за смисъла и ползата от партньорствата в дарителството.

Бизнесът у нас инвестира около 40 млн. лв. всяка година в програми, проекти и инициативи в подкрепа на обществото, според последни годишни анализи на дарителството на БДФ (2015 – 2019 г.).

Кампанията ще покаже цялата палитра от партньорства във всички важни обществени сфери – от подкрепа за деца и семейства в риск, през помощ за възрастни и самотни хора, инвестиции в култура и образование, екология и зелени идеи.

“Дарителската среда изглежда доста разнообразно, доколкото едно подобно бедствие, каквото е Covid- пандемията, наложената социална изолация след това, промениха много нагласите и дневния ред на обществото, така че неминуемо това се отразява върху дарителството”, казва Боряна Кирилова от Българския дарителски форум.

Винаги, когато има подобни хуманитарни кризи като наводнения, пожари, дарителската енергия мобилизира емоцията и подкрепата се насочва напълно нормално към преодоляване на последствията от кризата. 

Според Боряна Кирилова през 2020 г. много хора са насочили своите ресурси в здравната сфера за преодоляване на първите здравни последици, а след това на социални и образователни. 

Дългосрочна инвестиция е това, което правим в сферата на образованието. Поставяме си една цел - децата и тяхното развитие, емоционално и образование на ума и сърцето, както се изразяваме. Това е започнало преди 17 години. Във всички тези години сме били консистентни в това да правим добро в конкретни каузи”, допълва Станислава Рашева от Фондация „Благотворител“.

Чуйте повече в разговора на Катя Василева.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Александър Христов

"Форум", 24.06.24: Последствията от скъсаната политическа комуникация

През последните 2-3 години при честите избори, които се налага да правим, комуникационно сме в непрекъсната предизборна кампания. Политическите сили търсят начини да привлекат избиратели, но между политическите субекти диалог няма. Това смята доц. д-р Александър Христов - комуникационен специалист и университетски преподавател,..

публикувано на 24.06.24 в 19:21

Български партии са за повече жени в политиката, ама на практика не го показват

Българска платформа - Европейско женско лоби проучи нагласите на гласоподаватели и представители на политически партии към участието на жените в политиката преди изборите за Европейски и национален парламент през юни 2024 г. с онлайн анкета, насочена към представители на политически партии и на гражданското общество. Изводите от анкетата..

публикувано на 24.06.24 в 18:24

Как бизнесът (да) зачита човешките права?

Отговорността на бизнеса за зачитане на човешките права ще бъде във фокуса на първия по рода си форум в България, в който ще се срещнат на едно място представители на всички заинтересовани страни – изпълнителна и законодателна власт, институции, експерти, представители на бизнеса и НПО сектора, в търсене на общи решения за по-справедливо бъдеще...

публикувано на 24.06.24 в 16:51
Н Пр.Урсула Хофтер Дзуколи (вдясно) и Ива Михайлова от посолството на Малтийския орден

30 г. дипломатически отношения на България с Малтийския орден

През 2024-та Суверенния Малтийски орден отбелязва 30 години от установяването на дипломатически отношения с Република България. По този повод в София се организира Международна конференция  "Дипломация и хоспиталиерна мисия", която ще се проведе на 27 юни (четвъртък)  от 9:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св .Климент Охридски"...

публикувано на 24.06.24 в 16:36
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Съставянето на кабинет няма да е трудно, а много трудно

Съставянето на правителство от сегашното 50-о Народно събрание няма да е трудно, а много трудно. Преговорите и консултациите не са толкова важни, колкото това, което ще се случи в самия парламент. Най-логичният вариант е кабинет с първия мандат, но засега ГЕРБ и ДПС не са осигурени с друга подкрепа. Вторият мандат (на ДПС) е почти неизпълним. С..

публикувано на 24.06.24 в 15:34

"И все пак животът е прекрасен" за младата актриса Али Костова

Младата актриса Александра Костова, гостува в предаването “Добър вечер, София“, за да ни каже, че все пак животът е прекрасен. Всъщност, така твърди и режисьорът Александър Морфов в своята най-нова постановка "И все пак - животът е прекрасен", в която Али Костова има удоволствието да участва. С Али си говорим и за кино, защото играе главните..

публикувано на 24.06.24 в 14:28

И когато е "завряна в ъгъла", изложбата на Недко Солаков впечатлява

Националната галерия "Двореца" представя Недко Солаков и изложбата му "Завряна в ъгъла (бъдеща) изложба #4" , която ще може да се види до 1 септември. Неин автор е Недко Солаков - един от  най-известните художници от своето поколение, добре познат на всички ценители, експерти, почитатели на модерното съвременно изкуство у нас и по целия..

публикувано на 24.06.24 в 13:52