Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на "257 podcast" - подкастът за личностно и кариерно развитие на БНР:

Не наказвайте вестоносеца

Слушайте 29-ия епизод на отличения с награда PR Приз 2021 подкаст с водещи са Катя Василева от Радио София и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева тук:

Наказването на вестоносеца е не просто несправедливо и дори репресивно действие, което предприемаме срещу някого, който бие тревога или гневна тирада, която произнасяме срещу някой служител, колега, близък, казващ ни нещо, което не се радваме да чуем.

Това са дребните ни на пръв поглед реакции, когато сме притеснени или разочаровани. И ние не осъзнаваме как наказваме вестоносеца, докато някой не ни обърне внимание. Това е възмутеното „мхм, разбирам“, когато секретарката на шефа каже, че той е зает. А виновна ли е тя?

Наказването на вестоносеца не се случва само при лошите новини. Случва се през цялото време, дори и когато хората се опитват да ни дават полезни предупреждения за нещо - че сме обули два различни чорапа сутринта или нещо друго.

Попитайте водещите за всичко, което ви вълнува във връзка с личностното и кариерното ви развитие на 257@bnr.bg. Всички епизоди на „257 podcast" можете да слушате в:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево и топло, следобед е възможно да превали

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 28° .   По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока..

публикувано на 16.04.24 в 07:20
Снимката е илюстративна

"Форум", 15.04.24: Младите - от ползотворното шляене до умението да оспорват

Новата седмица започваме с нови коментатори във "Форум". А темите, както винаги са актуални, продиктувани от самия живот: Шофирането по българските пътища – водачи на МПС, контрол, безопасност. Законодателни промени, мерки, стратегии. Акции, общество, доверие в институции.  Алкохол и фукане в социалните мрежи. Неизбежност на санкциите...

публикувано на 15.04.24 в 18:10

Инициативата "Дай 5!" насърчава доброволчеството сред младежите

"Дай 5!" казваме, когато отбелязваме онзи момент, в който се справяме добре заедно. "Дай 5!“ се нарича и новата инициатива, на  която ще включи младежи от десет училищни паралелки (от 8. до 11. клас ) и ще им помогне да създадат свои доброволчески проекти, но и да научат много повече за доброволчеството и работата на организации в различни..

публикувано на 15.04.24 в 17:29

Форум събира предприемачи и млади таланти от възобновяемата енергийна индустрия на 18 април

Второто издание на "Презареди кариерата си" ще събере водещи експерти, успешни бизнеси и млади таланти от възобновяемата енергийна индустрия у нас на 18 април. Те ще споделят своите истории на успех и дискутират актуалните тенденции и възможности в сектора у нас. Сред специалните гости на събитието ще бъдат ректорът на УНСС проф...

публикувано на 15.04.24 в 16:54

ММА боецът Вайс Сайфи: Спортът дава на всеки това, което му липсва

В "Добър вечер, София" гостува ММА боецът и треньор Вайс Сайфи, за да поговорим каква е мотивацията при младите хора, за силата на духа и защо спортът е полезен не само за физическото здраве, както и за каузата да преподаваш бойни спортове и тънкостите в тях. Началото Преди да стигне до бойните спортове той тренира лека атлетика..

публикувано на 15.04.24 в 16:16
 Антоанета Тончева

След законовите промени още има дискриминация за пациенти с редки заболявания

След гласуване на последните текстове в Закона за здравето държавата ще осигурява лекарства и медицински храни на хора с рядка болест и след навършване на пълнолетие, ако лечението е започнало преди 18-годишна възраст. Одобрените от парламента промени, обаче, дискриминират пациентите по възраст и по вид заболяване , твърдят..

публикувано на 15.04.24 в 16:03
Проф. Красимир Минкин

Доплащането за дълбоката мозъчна стимулация е законно, но неморално

Пациенти с напреднал Паркинсон вече трябва да доплащат за дълбоката мозъчна стимулация , съобщиха специалисти пред БНР-Радио София. Методът, който е напълно безплатен за пациентите от 2019 година, сега ще им струва 6000 лв . Хората с вече имплантирани устройства ще заплащат над 4000 лв. при подмяна на батерията , а това се налага на..

публикувано на 15.04.24 в 15:09