Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

257 podcast: Подкастът за личностно и кариерно развитие на БНР в надпреварата за PR приз 2021

Кристина Крънчева и Катя Василева
Снимка: Луиза Лазарова, Радио София

Българското дружество за връзки с обществеността ще отличи най-добрите комуникационни проекти с PR Приз 2021 на 16 юни 2021 година. За първи път това ще са проекти, осъществени в условията на здравна и икономическа криза, която промени индустриите, включително комуникационната.

257 podcast  с автори журналиста от Радио София Катя Василева и международния консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева е сред претендентите за PR Приз на БДВО в категорията "Проект на медия".

Какво е 257 – печеливша комбинация или код от сейф? А може би и двете. В случая 257 означава – две водещи, пет минути, седем секунди за първо впечатление в 257 podcast-а за личностно и кариерно развитие на БНР.

Половин година след старта двете дами вече си имат своята вярна и непрекъснато разрастваща се аудитория в Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud и в подкаст секцията на БНР, както и в ефира на Радио София, всяка сряда в 15:30 ч. в предаването "Ритъмът на столицата", което води Катя Василева.  

Как да започнем промяната от днес, щастието отвътре, как да преизчислим емоциите си в наша полза, защо перфекционизмът е нездравословна амбиция, как провалът може да бъде стъпка към успеха, защо добрите лидери са уязвими – това са само част от интригуващите теми до момента в 257 podcast. А той вече е изключително популярен, както в бизнес средите, така и сред всички, които се опитват да се вгледат в себе си, да преосмислят мотивацията, страховете си и търсят начини да добият куража да бъдат и отстояват себе си. Всеки може да зададе въпроси на 257@bnr.bg, а двете водещи отговарят професионално, достъпно, с лични примери.

Кристина Крънчева и Катя Василева


"Във време, изпълнено с много и различни предизвикателства – от това да преосмислиш живота си и смисъла на фона на пандемията, до какъв път да избереш, трябва ли да си уязвим, какво качество е срамът и по какъв начин се измерва успехът, се замислих, че можем да даваме тези отговори и да бъдем полезни на много хора в търсенето и преоткриването на себе си. Да не губим, а да намираме новото лице на мотивация", разказва за началото на 257 podcast Катя Василева.

"Питър Дракър е казал: "Ние прекарваме много време да учим лидерите какво да правят. Не отделяме достатъчно време да научим лидерите какво да спрат. Половината лидери, които съм срещал, не се нуждаят да бъдат учени какво да правят. Те трябва да научат какво да спрат." В нашия подкаст ние решихме да говорим именно за това какво трябва да спрем да правим, тъй като всички знаем, че хората на високи позиции, а и не само, имат поведенчески дефицити. Най-актуалните качества, които развиват днес успешните лидери, са кураж, дързост, доверие, принадлежност и благодарност. 

Най-съществените проблеми, които споделят лидерите от челните позиции във всички сфери на бизнеса, се дължат на отчужденост, липса на обратна връзка, страх да не изостанат сред бързите промени и нуждата от ясна цел. Когато срамът се превърне в стил на управление, съпричастността умира. Ако изключим провала като възможност, можем да забравим за лидерството, креативността и новаторския подход. И в тази връзка започнахме да говорим за промяна в поведението, което ще спомогне за личностното и кариерното ни развитие," разкрива оригиналния подход на 257 podcast водещият международен консултант по бизнес етикет и протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева.

Всички епизоди на 257 podcast можете да чуете ТУК.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!