Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Тук-Там Кошер" - място за вдъхновение и среща на бизнеси

Снимка: Луиза Лазарова
На 9 септември 2021 в "Интер Експо Център" ще се проведе третото издание на "Тук-Там Кошер" - място за вдъхновение и среща на българите по света, които желаят да останат свързани с България.

И тази година програмата е обещаваща - 9 интерактивни зони, които събират на едно място вдъхновяващи личности, идеи, иновативни бизнеси и компании.

“Готови сме за едно отговорно провеждане на събитието на живо, но и част от програмата ще се излъчва онлайн, тъй като нашата общност е навсякъде по света и се стараем по-голямата част от събитието да достига и до тях”, казва Юлия Димитрова от "Тук-Там Кошер”.

Сред лекторите тази година са Кристалина Георгиева, Роб Диксън - посланикът на Великобритания в България, Богомил Балкански, Райчо Райчев, Александър Починков и др.

Посетителите на събитието ще могат да чуят историите на успешни българи и продуктите, които те са създали като електрически автомобил, летящ мотор, робот и др.

“Всеки един от тези продукти е измислен и реализиран в България”, казва Юлия Димитрова.

“Много българи се връщат от чужбина, когато имат добра причина да го направят, когато имат среда - компания, която изгражда продукт от България, но на световно ниво, това е притегателна сила, защото добавя стойност.

Много млади и амбициозни хора търсят точно това - работата им да има добавена стойност”, допълва Елица Таскова - мениджър продукти в Nexo.

Чуйте повече за събитието в разговора на Катя Василева с Юлия Димитрова и Елица Таскова в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мосомище

Мосомище: младите са голямото ни богатство

Гостуваме на едно райско кътче в Югозападна България – Гоцеделчевското село Мос омище . Разказваме повече за историята, традициите и обичаите, за природата  и забележителностите в региона, за минералния извор Топлицата и туристическата дестинация параклиса „Възнесение Господне“ на Светигерската скала. В темата ни въвежда кметът Тодор Либяховски..

публикувано на 03.07.22 в 09:58
Червената къща

Ела, влез и ни виж

Историята на "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов" - дом и ателие на "царския" скулптор Андрей Николов. Кристина Туджарова говори за творците, оставили следа в облика на столицата ни: Архитект е Иван Васильов, автор на Народната банка, заедно със скулптора. "Поетът на мрамора и бронза" е започнал като... обущар. Един от първите записани в..

публикувано на 02.07.22 в 16:00

Видимо невидимо

Калина Павлова е позната на слушателите ни с участието си заедно с Вилияна Карушкова в проекта " Серафим ", представен ни миналата година тук. Сега темата е "Невидимата сцена" (Unseen scene): "Заедно с Вилияна се влюбихме в тъмнината, забавянето на темпото и отварянето на сетивата. Всякакви форми на изкуства да се преплитат в тъмнината. За пореден път..

публикувано на 02.07.22 в 15:00
Валери и Доменика

Адресите на любовта - Валери Петров

Валери Петров е плод на любовна история, досущ като тази на Ромео и Жулиета, породена от враждата между Монтеки и Капулети Бащата на писателя - Нисим Юда Меворах е роден в София и е сефарадски евреин. Той е професор по правни науки, специалист по семейно, облигационно и наследствено право, виден адвокат, обществен деятел и дипломат, преподавател..

публикувано на 02.07.22 в 14:00

Бухалът е във всеки един от нас

„Приказка за смелчаците от Орехова гора“ от украинската писателка Катерина Егорушкина с илюстрации на Альона Ястремска. В тази богато илюстрована книжка са разгледани детските страхове, за които възрастните често нямат правилните обяснения и решения – страх от високо, от тъмно, от огън, от ново училище или детска градина, страх от лекаря, от това да..

обновено на 02.07.22 в 12:00
С Елена Василева

Не съм имала време да мисля за щуротии

Елена Василева в разговор за изкуството и спорта, и връзката помежду им .  Елена е позната като Лили от "All Inclusive", участник е във втори сезон на "Игри на волята". Тя е актриса, участваща в постановки от репертоара на театъра в Ботевград, с успешна кариера на модел зад граница, активен спортист - тя е лекоатлет: "Играхме на открита..

публикувано на 02.07.22 в 11:25
С Павел Владимиров

Колкото по-велик е един човек, толкова по-непосредствен е

Павел Владимиров , ТВ-водещ от БНТ ("100 процента будни"), е актьор, участвал в риалити предавания. Разговаряме за филма му, в който си партнира с Мария Бакалова - "Ангели", за интервютата, които е взимал на звездите от "Бързи и яростни" и за представленията в които участва: "Идеята на "Ангели" бе да бъде трилогия. Той е по-разказ на Георги Марков..

публикувано на 02.07.22 в 10:23