Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха проф. Балтов от "Пирогов"

Асен Балтов
Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Пирогов" уволни проф. Асен Балтов и като лекар. Бившият директор на лечебното заведение потвърди информацията пред БНР.


След 21 години работа в „Пирогов“ съм уволнен", написа преди това той в профила си във Фейсбук.


Проф. Балтов бе махнат от поста директор на „Пирогов“ от служебния здравен министър Стойчо Кацаров през юли тази година, което предизвика протести на служители на болницата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дългогодишният кмет Йорданка Фандъкова поема към парламента

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова се е насочила към законодателната зала на следващия парламент. В лидерския 25-и многомандатен избирателен район на столицата  Фандъкова е втора в партийната листа на ГЕРБ след Бойко Борисов. Пред журналисти тя заяви, че поема към Народното събрание с амбицията за развитие и стабилност...

публикувано на 07.05.24 в 12:19
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май 2023 г.

Година след смъртта на Ани и Явор: Нов протест на булевард "Сливница"

Жители на столицата излизат на протест на булевард Сливница. С него ще отбележат една година от смъртта на младата двойка Ани и Явор, които бяха блъснати и убити на място от 18-годишен шофьор. Протестът ще се проведе в сряда от 18:30 часа на мястото, където младежите изгубиха живота си – кръстовището между бул. "Сливница" и ул. "Русе"...

публикувано на 07.05.24 в 11:21

По-скъпи билети за влаковете от днес

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ. Поскъпването е средно с 20%. Като причина от Националния железопътен превозвач посочват  инфлацията и повишените разходи. Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Безплатно ще продължат да се возят..

публикувано на 07.05.24 в 10:02

Светли вторник и надежда за просветление, почитат се апостолите и Богородица

Днес е и Светли вторник - вторият ден от Светлата седмица, наричана така, тъй като Възкресението на Исус Христос донася просветление за всички и надежди за вечен живот. По време на Светлата седмица се прославят Светите апостоли и Света Богородица , която почитаме днес. Светлата седмица завърша с Томина неделя, когато се почита Свети..

публикувано на 07.05.24 в 08:16

Румен Радев: В момент на кризи, войни и несигурност не можем да неглижираме армията

Пред Паметника на Незнайния воин в София се състоя тържественият водосвет на бойните знамена и знамената-светини по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия. Водосвет на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин за Деня на храбростта В ритуала участва и президентът Румен Радев, който коментира пред журналисти..

публикувано на 06.05.24 в 18:45

Водосвет на бойните знамена в Деня на храбростта

С водосвет на бойните знамена на Българската армия и знамената светини в София започнаха честванията по случай Гергьовден - Деня на храбростта. Президентът Румен Радев, служебният премиер Димитър Главчев, министърът на отбраната Атанас Запрянов, зам.-председателят на парламента Росица Кирова, депутати, дипломати и военни се включиха в..

публикувано на 06.05.24 в 14:33
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Сигналът за частната детска болница ще бъде изпратен утре до ДАНС и прокуратурата

Сигналът по случая с частната детска болница "Мама и аз" ще бъде изпратен до ДАНС и прокуратурата утре – в първия работен ден след празниците, обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той заяви, че в момента, когато неговото правителство е взело решението за разрешаване на изграждане на лечебното заведение, всичко е било законно...

публикувано на 06.05.24 в 13:48