Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Георги Малчев: Дигиталният бизнес изпитва „глад“ за кадри

Снимка: Катя Василева

Дигиталният бизнес е един от най-динамично развиващите се по време на пандемията. 

Едни от най-бързо възстановилите се бизнеси след кризата са бизнес услугите, каза в студиото на Радио София Георги Малчев – университетски преподавател по дигитален маркетинг и съосновател и управител на една от водещите агенции за интегриран дигитален маркетинг Xplora BG.

Той добави, че в момента дигиталният бизнес изпитва „глад“ за кадри.

„Ако имаш чук и си добър с чука, ти ще виждаш пирони - това е едно от нещата, които се случват. Хора, които са изкарали онлайн курс или някъде са учили, те са видели нещо, което го разбират, но никога не са се занимавали с дигитален маркетинг, например трудно им е да разберат стратегическата част“, каза Малчев.

По думите му е много трудно да разбереш кое е значимо от бизнес гледна точка. 

Как да си продаваш идеите, защото ти можеш да имаш страхотна идея, обаче ако не можеш да я обясниш на собственика или управителя на маркетинг екипа, страхотната ти идея просто ще умре“, даде пример експертът.

Той посъветва хората да се опитат да разберат дадено нещо как работи.

„Защо аз съм клиент на тази компания, защо седях 20 минути на сайта на тази компания. Когато започнат да си изясняват те като потребители защо нещо им е интересно и защо го правят, започват да виждат все повече от тази up stream част маркетинг“, каза Георги Малчев.

По думите му е добре хората, които учат дигитален маркетинг, да имат практически задачи. Дигиталният маркетинг позволява т.нар. популация да е близка до безкрайност, каза Малчев.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Георги Малчев

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Белчев/ личен архив

Политиката като инструмент за решаване на проблеми

Бобрата с големите проблеми е успешна, когато ги разделим на по-малки. Иван Белчев от ПП „Демократична България“ на гости в „Късното шоу“ на Радио София в разговор за бързането за промени в изборния кодекс, бившите партньори от БСП, поведението на ПП ГЕРБ, нужните законопроекти и мотивацията да бъдеш политик. Слушайте епизода тук:..

публикувано на 03.12.22 в 21:28
София, 1959

Машина на времето

Порталът с видеосвидетелства за историята MyCentury представя нови четири образователни филма по следните теми:   Била ли е България лоялен съюзник на нацистка Германия? Мит или реалност са "двойните освободители? Дали ромите са били щастливи строители на социализма? Пазеха или разделяха телените мрежи по границите ни преди 1989-та?..

публикувано на 03.12.22 в 16:00

Да създаваш преживявания с подкасти

Александър Николов и Димитър Панайотов от documentalisti.bg са поредните ни гости в рубриката "Младите легенди".  Фондация "Документалистите“ е инициатива, ангажирана с разказването на социално значими истории. О снована е в края на 2020 г. от фотографа Александър Николов и журналиста Димитър Панайотов. Тяхната цел е развитието на модерна..

публикувано на 03.12.22 в 15:00
Солистът на Музикалния театър, Александър Мутафчийски, гост в Радиокафе

Празник на изкуството и творчески юбилей с "Цигулар на покрива"

В празник на изкуството на сцената на Музикалния театър ни въведе гостът в предаването "Радиокафе" Александър Мутафчийски. Той отбелязва своите 50 години, от които цели 25 са посветени и изживяни на сцена. "25 години от тези мои 50 житейски аз съм посветил на любимия си театър", казва той и споделя, че не само фразата "втори дом" може да..

публикувано на 03.12.22 в 13:20

Професиите на бъдещето

Защо границата между реалността и виртуалната реалност се размива и до какви промени в ежедневието ни ще доведе това? Българският разработчик на решение за смесена реалност QuarkXR е напът да набере над 1,7 млн. лева от български, румънски и други европейски инвеститори, като първа стъпка от общ рунд 2,9 млн. лева – интервю с Красимир Николов ,..

публикувано на 03.12.22 в 11:43

Не сме списание, а антология

Съживяват и модернизират най-важната платформа за български комикси през последните 40 години. 2022 ще завърши с издаването на списание Дъга, Том 1 . Девет нови комикса, събрани в 116 страници. От тук нататък, за Дъга ще се грижи Комикс Манифактура, в която могат да участват всички - и фенове, и автори. Заедно, ще гласуваме какво ще бъде бъдещето на..

публикувано на 03.12.22 в 10:18
Георги Колев

Способностите на хората с увреждания

Съюзът на инвалидите в България ще отбележи 3-ти декември - Международният ден на хората с увреждания с изложба под надслов "Ние можем" . В експозицията са включени творбите на дванадесет творци с различен вид увреждания, които разкриват чрез картините си своя вътрешен мир и своите мечти. Изложбата ще бъде открита в Галерия "Сердика" от 11:00..

публикувано на 03.12.22 в 10:00