Десет години път в кулинарията са събрали в книга Десислава Георгиева и Стоян Георгиев. Тя е фууд стилист и готвач, а той - кулинарен фотограф и видеограф.
Книгата им се казва „Готви умно“ и включва не просто рецепти, а „150 обяснения в любов към любимите ястия и най-доброто от българската кулинарна фотография“.
„Преди около десетина години решихме, че това искаме да правим. Изоставихме другите си занимания и се отдадохме на снимането на храна и разработването на рецепти. Избрахме това да бъде нашият бизнес и нашият живот. Книгата е резултат от тези 10 години“, изтъкна пред Радио София Стоян Георгиев.
Под „умно“ готвене двамата имат предвид не само вкусно и икономично, но и приятно. Комбинация от добра подготовка и ползване на новите технологии.
С вкусен краен резултат…
„Добрите отзиви от хората, които готвят по книгата, ни дават увереност, че сме намерили правилния път“, допълни Десислава Георгиева.
Стоян подчертава, че традициите са важни, но при наличието на толкова много и различни продукти на пазара, е грехота да не експериментираш в кухнята.
Рецептите са авторски или адаптирани, но с почерка на Деси и Стоян.
„Извън книгата останаха доста неща, затова започнахме нова книга“, допълни Стоян, с което не само изрази ентусиазма си за нови страници със снимки и ястия, но и със сигурност зарадва читателите на „Готви умно“.
С Десислава Георгиева и Стоян Георгиев разговаря Гергана Пейкова.
Изкуственият интелект става нещо все по-всеобхватно и намира приложение във все повече сфери. През последните години той значително навлезе и в здравеопазването. „Да кажеш, че изкуственият интелект участва в нещо е като преди 20 години да кажеш, че софтуер участва в нещо“, смята Георги Къдрев – съосновател на две от революционните компании в..
В предаването "Ритъмът на столицата“ ще се спрем върху резултатите представени от Академията за младежко участие. В рамките на последните две години там разработиха много интересен проект, който вдъхнови младежи между 15 и 25 години от цялата страна, да се запознаят с политическите процеси у нас и по един или друг начин да вземат участие в тях...
Днес се проведе протест при старата баня „Ситняково“, заради намерението на мястото да бъде построена 16-етажна сграда. Недоволните граждани се събраха на ъгъла на ул. „Хан Омуртаг" и бул. „Ситняково“. Вече има одобрена заповед за строеж на 50-метровата сграда на мястото на бившата баня „Ситняково“, а според протестиращите всичко е станало..
Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерство на образованието и науката (МОН). Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на ведомството и е отворен за становища и предложения от всички заинтересовани страни. В календара са отразени изискванията за точно определен брой учебни дни за отделните випуски...
Столичният общински съвет одобри сливането на Втора и Четвърта градска болница. Процесът по обединението ще отнеме поне 6 месеца, като предстои общинските съветници да подкрепят финансово със серия от доклади Втора – МБАЛ, която ще приеме медицинските специалисти и отделения от Четвърта. След емоционални изказвания през вчерашния ден и..
Около 18:30 часа в четвъртък, в складове на фирма за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара Елин Пелин избухна голям пожар и последваха взривове. Двама души пострадаха, единият от тях по-късно почина, в следствие на изгарянията. Това е доц. д-р Петър Шишков - преподавател в Минно-геоложкия..
Диана Иванова е пътешественик и приключенец с афинитет към планината. Тя направи своя дебют като гост в предаването "Добър вечер, София“, където разказа своите вълнуващи истории, донесе ни и своя книга със стихове, вдъхновени от пътешествията ѝ. Тя самата представи себе си така: “Аз съм приключенец, млад човек, който обича пъстротата,..