Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Семейство Десислава и Стоян Георгиеви обясняват в книга

Какво значи „готви умно“

Десислава и Стоян Георгиеви
Снимка: Радио София

Десет години път в кулинарията са събрали в книга Десислава Георгиева и Стоян Георгиев. Тя е фууд стилист и готвач, а той - кулинарен фотограф и видеограф.

Книгата им се казва „Готви умно“ и включва не просто рецепти, а „150 обяснения в любов към любимите ястия и най-доброто от българската кулинарна фотография“.

„Преди около десетина години решихме, че това искаме да правим. Изоставихме другите си занимания и се отдадохме на снимането на храна и разработването на рецепти. Избрахме това да бъде нашият бизнес и нашият живот. Книгата е резултат от тези 10 години“, изтъкна пред Радио София Стоян Георгиев.

Под „умно“ готвене двамата имат предвид не само вкусно и икономично, но и приятно. Комбинация от добра подготовка и ползване на новите технологии.
С вкусен краен резултат…

„Добрите отзиви от хората, които готвят по книгата, ни дават увереност, че сме намерили правилния път“, допълни Десислава Георгиева.

Стоян подчертава, че традициите са важни, но при наличието на толкова много и различни продукти на пазара, е грехота да не експериментираш в кухнята.

Рецептите са авторски или адаптирани, но с почерка на Деси и Стоян.

„Извън книгата останаха доста неща, затова започнахме нова книга“, допълни Стоян, с което не само изрази ентусиазма си за нови страници със снимки и ястия, но и със сигурност зарадва читателите на „Готви умно“.

С Десислава Георгиева и Стоян Георгиев разговаря Гергана Пейкова.

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Махнаха дънери от дигите на р. Мътивир, клони и боклуци остават във водата

След сигнал от WWF за изсичане на дървесна растителност около река Мътивир в района на Ихтиман, отговорът, който са получили от Министерството на земеделието е, че сечта е според закона, извършва се след издадено разрешение. Осигурява се проводимост на реките според нормите. Това обясни пред Радио София Костадин Вълчев от WWF . Той..

публикувано на 06.12.22 в 18:15

Любовта към столицата в изложбата на Драган Немцов "София с две лица“

До 11 декември, в галерия "София" на Столичната библиотека може да бъде видяна изложбата на художника Драган Немцов „София с две лица“  . Експозицията е с 16 живописни платна, изобразяващи столицата чрез фантазията на автора. Куратор на изложбата е Евгения Атанасова . „Показва един много фантасмагоричен свят , едновременно с реалния..

публикувано на 06.12.22 в 17:48

Във филма „Свобода на ръба“ - спорта и музиката като алтернатива на зависимостите

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 04 декември 2022 Спортните събития от изминалата седмица с акценти в предаването от 4 декември..

публикувано на 06.12.22 в 17:29

Здравата почва дава здраве чрез храната, която ражда

Известно е, че над половината от обработваемите почви в световен мащаб вече са деградирали, липсата на органично съдържание в тях ги превръща в пясък и вòди до редица негативни последици като недостиг на храна и вода, конфликти и миграция. В Добруджа - житницата на България, вече има площи с толкова силно ерозирала почва, че реколтата е..

публикувано на 06.12.22 в 16:56
Явор Сидеров

Явор Сидеров: Без политически опит проф. Габровски може да управлява само като марионетка

Проф. Николай Габровски няма никакъв политически опит и не би могъл да управлява ефективно, освен ако не е марионетка на Борисов. Неговата кандидатура може да е "кух" избор на ГЕРБ или просто от партията искат да покажат на политическите си опоненти, че на тяхната скамейка с достойни хора е дълга. Това коментира в ефира на Радио София Явор..

публикувано на 06.12.22 в 15:47

Дискутират проблемите на децата-бежанци на правен форум

На 8 декември, от 9.30 часа, в зала 224 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои правно-дискусионния форум „LEX TALKS 2022: ДЕЦАТА И ВОЙНАТА“ . Целта е да се проведе дискусионен форум, насочен към цялото общество, каза в предаването „Радиокафе“ юристът Георги Еленков от Националната мрежа за децата...

публикувано на 06.12.22 в 15:27

Белослава - 22 години музика с любов

Тази вечер, от 20.00 часа, в зала „България“, Белослава ще закрие турнето си, което стартира в началото на ноември. През последния месец тя изнесе концерти в едни от най-големите български градове, на най-големите оперни и театрални сцени, с които отбеляза 22 години от професионалния си път. „Не съм искала да е 22. В пандемията, когато бяха..

публикувано на 06.12.22 в 14:24