Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полина Господинова, БАУХ: Случаите на бърнаут сред служителите са нараснали с 9% само за четири месеца

Снимка: личен архив

Пандемията обърна света, в който живеем и работим. Изправи ни пред нови предизвикателства, наложи промяна и в начина ни на работа, промени приоритетите ни – личните и професионалните. Каква промяна се случи с HR функцията, какво е настоящето и дали предишния опит може да помогне?

Есенната конференция на БАУХ тази година се проведе на 18 и 19 ноември, във виртуален формат на тема “HR: Social vs Human Distancing”.

„Това е събитие, чрез което искахме да отразим всичко това, което се случва през последната година и половина – две в света на управлението на човешките ресурси. Темата, която беше във фокуса на програмата беше за социалната дистанция, в която ние така или иначе живеем и работим близо две години“, каза в студиото на Радио София Полина Господинова-Георгиева – изпълнителен директор на БАУХ.

Тя добави, че въпреки ситуацията, в която се намираме всички, решение има и то е човешкото отношение и ключовата роля на лидерите.

Посоката на дигитализация в процеса на работа е посока, в която са били насочени HR специалистите и преди пандемията, посочи Полина Господинова-Георгиева. 

Covid послужи като катализатор на тези процеси и прекалено бързо навлязохме в новата нормалност, в този смисъл не съвсем подготвени“, коментира изпълнителният директор на БАУХ.

Приоритет за експертите остава завършването на процеса на промяна, както и да помогнат на хората да подобрят тяхната готовност за работа в новата среда, каза още Полина Господинова-Георгиева.

Тя цитира проучване, по данни от доклад на Microsoft – Work Trend Index, от юни 2021, от което ства ясно, че над 41% от работещите в момента хора в световен план обмислят да напуснат работата си, а само за периода април-юли 2021 г. с 9% са нараснали случаите на бърнаут сред служителите, по данни на Glint.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Полина Господинова-Георгиева.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С поредната си кауза фондация „Предай нататък“ ще зарадва 681 души с Коледна трапеза

Членове и доброволци от Фондация „Предай нататък“ и тази Коледа са се отдали на различни каузи. До този момент за 5 години организацията е помогнала на над 1500 души. Последната и актуална кауза е свързана с приканването и участието в това, „да направим Коледата възможна за 681 човека“ от 12 дома за възрастни хора и 1 кризисен..

публикувано на 01.12.21 в 20:37

„Гори в ръцете на жените“ е проект за повече присъствие на дамите в горския сектор

Проф. Росица Чобанова и доц. Даниела Георгиева споделят пред Радио София подробности относно участието на жените в решаването на проблемите на горския сектор, както и за укрепване на неговия капацитет. Европейският проект „Гори в ръцете на жените“ е основан на нова методология и иновативни подходи в рамките на десетте страни по поречието на р...

публикувано на 01.12.21 в 18:49

Панаирът на книгата и Международният литературен фестивал са празник за пишещи и четящи от 7 декември

Четиридeсет и осмото издание на най-мащабния книжен форум у нас - Софийският международен панаир на книгата , което през 2020 година бе отменено, заради епидемичната обстановка в страната, тази година ще се състои от 7 до 12 декември в Националния дворец на културата. По същото време Софийският международен литературен фестивал се..

публикувано на 01.12.21 в 18:07
Димо Алексиев

Филмът "Дани, легенда, Бог" завладява киносалоните през декември

Актьорът Димо Алексиев с вълнение разказа за новия филм с негово участие, който  ще се появи на голям екран от 3-ти декември. Филмът е дело на младият независим режисьор  и продуцент Явор Петков .  “В България досега не е правен такъв формат филм и дори от тази гледна точка е интересно да се види дебютът на един млад режисьор, какво е..

публикувано на 01.12.21 в 17:03

Театърът, който играе историите на хората от публиката

Плейбек театър „Тук и сега“ навърши 9 години в България и по този повод пред Радио София разказа Цвета Балийска, която е диригент и понякога актьор. Импровизацията на публиката и актьорите ражда сътворчество, което прераства в едно преживяване на цялото случване, казва Балийска. „Добрата импровизация е подготвената импровизация, а в нашият..

публикувано на 01.12.21 в 16:46

Дуетната песен “Празна Стая” на A.L.E.K.S. и Прея вече и с видеоклип

“Празна Стая” е дуетната песен на младия изпълнител Алекс Георгиев – A.L.E.K.S. , която той изпълнява заедно с Прея. Вече е готово и видеото към парчето, което е режисирано от @jawpains и заснето от Ник Барулов. Пред Радио София A.L.E.K.S. сподели, че е започнал и ново начинание - да преподава пеене на деца. „Няма по-добър..

публикувано на 01.12.21 в 11:16

Никола Владиславов: Зимните ни курорти предлагат добри условия за сноубордистите

Ски курортите у нас вече се готвят за първите туристи, снежните оръдия подготвят основата за любителите на зимните спортове. Това каза в ефира на Радио София Никола Владиславов, който е дългогодишен сноубордист и създател на първото българско списание за зимни спортове. „Около 17-18 декември трябва да отвори Банско, в този диапазон трябва да..

публикувано на 01.12.21 в 10:17
Подкасти от БНР