Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Какво е „работодателска марка“ и защо е важна за компаниите и служителите

Снимка: Луиза Лазарова

В световен мащаб, компаниите се развиват от посока създаване на печалби и много продажби към бизнес, който е все по-насочен към създаване на стойност. Това каза в студиото на Радио София Рая Стефанова - директор „Клиенти“ в „Параграф 42“.

„Този бизнес трябва да създава стойност за клиентите, за потребителите, за обществото, за Земята и за планетата в грижата за това какво ще оставим на поколенията и тук се появиха и служителите. Бизнесът започна да си дава сметка колко по-добре се развива дейността, когато имаш доволни служители“, каза Рая Стефанова.

Тя добави, че това е причината за възникването на т.нар. „работодателска марка“.

„Работодателската марка е отношението на компанията към нейните служители – това дали те са щастливи в рамките на работния си ден, дали усещат, че допринасят с нещо за обществото, дали това помага за личностното им развитие“, каза експертът.

Технологичните компании са по-насочени към иновации и дистанционна работа в момента, добави Петър Торнев - директор на Технологичния център на "Аксенчър България".

„Ние въведохме такъв модел на работа 5-6 години преди пандемията. Бяхме направили модел, който казваше, че 40% можеш да работиш от вкъщи, 60% - в офиса. За да създадеш такъв модел на работа, трябва да въведеш и правилните процеси в работата. За да постигнем това, въвлякохме дори клиентите си в този работен процес“, каза Петър Торнев.

Подходящата „работодателска марка“ помага на компаниите да наемат най-добите служители и да ги задържат, добавиха експертите.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Рая Стефанова и Петър Торнев.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С поредната си кауза фондация „Предай нататък“ ще зарадва 681 души с Коледна трапеза

Членове и доброволци от Фондация „Предай нататък“ и тази Коледа са се отдали на различни каузи. До този момент за 5 години организацията е помогнала на над 1500 души. Последната и актуална кауза е свързана с приканването и участието в това, „да направим Коледата възможна за 681 човека“ от 12 дома за възрастни хора и 1 кризисен..

публикувано на 01.12.21 в 20:37

„Гори в ръцете на жените“ е проект за повече присъствие на дамите в горския сектор

Проф. Росица Чобанова и доц. Даниела Георгиева споделят пред Радио София подробности относно участието на жените в решаването на проблемите на горския сектор, както и за укрепване на неговия капацитет. Европейският проект „Гори в ръцете на жените“ е основан на нова методология и иновативни подходи в рамките на десетте страни по поречието на р...

публикувано на 01.12.21 в 18:49

Панаирът на книгата и Международният литературен фестивал са празник за пишещи и четящи от 7 декември

Четиридeсет и осмото издание на най-мащабния книжен форум у нас - Софийският международен панаир на книгата , което през 2020 година бе отменено, заради епидемичната обстановка в страната, тази година ще се състои от 7 до 12 декември в Националния дворец на културата. По същото време Софийският международен литературен фестивал се..

публикувано на 01.12.21 в 18:07
Димо Алексиев

Филмът "Дани, легенда, Бог" завладява киносалоните през декември

Актьорът Димо Алексиев с вълнение разказа за новия филм с негово участие, който  ще се появи на голям екран от 3-ти декември. Филмът е дело на младият независим режисьор  и продуцент Явор Петков .  “В България досега не е правен такъв формат филм и дори от тази гледна точка е интересно да се види дебютът на един млад режисьор, какво е..

публикувано на 01.12.21 в 17:03

Театърът, който играе историите на хората от публиката

Плейбек театър „Тук и сега“ навърши 9 години в България и по този повод пред Радио София разказа Цвета Балийска, която е диригент и понякога актьор. Импровизацията на публиката и актьорите ражда сътворчество, което прераства в едно преживяване на цялото случване, казва Балийска. „Добрата импровизация е подготвената импровизация, а в нашият..

публикувано на 01.12.21 в 16:46

Дуетната песен “Празна Стая” на A.L.E.K.S. и Прея вече и с видеоклип

“Празна Стая” е дуетната песен на младия изпълнител Алекс Георгиев – A.L.E.K.S. , която той изпълнява заедно с Прея. Вече е готово и видеото към парчето, което е режисирано от @jawpains и заснето от Ник Барулов. Пред Радио София A.L.E.K.S. сподели, че е започнал и ново начинание - да преподава пеене на деца. „Няма по-добър..

публикувано на 01.12.21 в 11:16

Никола Владиславов: Зимните ни курорти предлагат добри условия за сноубордистите

Ски курортите у нас вече се готвят за първите туристи, снежните оръдия подготвят основата за любителите на зимните спортове. Това каза в ефира на Радио София Никола Владиславов, който е дългогодишен сноубордист и създател на първото българско списание за зимни спортове. „Около 17-18 декември трябва да отвори Банско, в този диапазон трябва да..

публикувано на 01.12.21 в 10:17
Подкасти от БНР