Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Доц. Стойчев: Партиите, които ще излъчат кабинет, трябва да имат ясни приоритети

Доц. Стойчо Стойчев
Снимка: Личен архив

Днес беше даден старт на партийния живот на 47-ото Народно събрание. За негов председател беше избран 34-годишният адвокат Никола Минчев от „Продължаваме промяната“. Седем са партиите, чиито представители влизат в пленарната зала.

Към този момент партиите заявяват, че ще правят всичко възможно за добър диалог, каза в ефира на Радио София политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Смятам, че ще бъде едно по-тихо Народно събрание, защото ситуацията и без друго е леко изнервяща за гражданите. Предполагам, че всички парламентаристи, независимо дали са управляващи, дали са опозиция, дали са бивши или настоящи, ще гледат да не се набиват много на очи и да не дразнят допълнително гражданите, защото предстоят най-тежките месеци за всяко управление – януари, февруари. Според мен ще гледат да изкарат зимата, преди да влязат в някаква по-остра битка“, каза доц. Стойчо Стойчев.

Четирите политически партии, които имат намерение да излъчат кабинет, на първо място трябва да имат отговорност да подпишат коалиционно споразумение с ясни приоритети, добави политологът.

Подробности можете да чуете в звуковия файл

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Изкуството на бизнес войните” разкрива най-големите бизнес сблъсъци в историята

"Изкуството на бизнес войните" събира в книга известният американски журналист и подкастър Дейвид Браун . Тя е базирана на хитовия „The business wars podcast” и разкрива най-големите бизнес сблъсъци в историята.  Подкастът е толкова популярен, че всеки епизод се тегли месечно от над 4 милиона потребители. Книгата дава възможност да..

публикувано на 19.01.22 в 19:04

Проектът “Умения за иновации” подготвя учениците за професиите на бъдещето

Проектът “Умения за иновации” стартира в началото на учебната година в четири български училища. Той е разработен от технологични експерти и педагози, за да подготви учениците за професиите на бъдещето. Целта е интерактивно и модерно обучение в българските училища. „Светът доста бързо се променя и развива и новите технологии навлизат във..

публикувано на 19.01.22 в 17:52

Столичното 10-о СУ "Теодор Траянов" отваря STEM център

Все по-често се убеждаваме, че образованието трябва да се основава на практиката и изискванията на динамичната, технологична среда. Работните места в реалния свят са интердисциплинарни, чрез интегриране на дейностите по STEM (наука, технологии, инженерство и математика). В учебните области на децата се предоставя възможност за развитие на умения,..

публикувано на 19.01.22 в 16:44

Американският колеж в София дава пет пълни стипендии за обучение на талантливи ученици

Американският колеж в София открива и насърчава таланти чрез много взискателен приемен изпит след 7-и клас. Той се различава от метода на прием в училищата от държавната система, каза в студиото на Радио София Александър Томов - директор "Комуникации" в Американския колеж в столицата. „Той цели да припознае тези седмокласници , които се справят..

публикувано на 19.01.22 в 15:49

Славин Славчев с нов албум

Първи самостоятелен албум озаглавен "Нов път" (както се нарича и една от песните в него) представи музикантът Славин Славчев . "Качество за сметка на количеството", така той определи своя дебют и допълни, че според него той е един цялостен завършен продукт. "Всеки артист и изпълнител би следвало да оставя малка вратичка за слушателя или за..

публикувано на 19.01.22 в 15:43

Какво прави 91 НЕГ в София едно от най-желаните училища след 7-и клас

Сегашните седмокласници бяха сред учениците, които най-дълго бяха оставени през последните две години на обучение от разстояние. Сега те са изправени пред първото си голямо предизвикателство – матури и избор на ново училище. 91 НЕГ в София е едно училищата, които традиционно приемат с най-висок бал бъдещите осмокласници. През последните 20..

публикувано на 19.01.22 в 14:52

Един процент усилие е достатъчен за да промени всичко

Положителна промяна в обществото може да внесе всеки, който отдели месечно по един процент от доходите, времето и желанието си за разнообразни социални каузи. В ефира на Радио София по темата говориха Мария Желязова и Ефтим Ефтимов от сдружение "Един процент промяна". Сдружението набира средства за подкрепа на организации и хора, специалисти..

публикувано на 19.01.22 в 14:11
Подкасти от БНР