Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българският късометражен филм "Отвъд" с предстояща прожекция

Кадър от филма "Отвъд"
Снимка: DarikNews

Срещаме ви с един от двамата млади режисьори на късометражния филм “Отвъд”, който ще се прожектира за трети път тази година. Филмът е един доста смел проект на режисьорите Николай Драганов и Петър Бояджиев, втори поред, след филма “SEEN” от 2019 година. 

Филмът “Отвъд има вече две отличия – една международна награда и една награда за Източно едропейско кино. Идеята за “Отвъд” възниква спонтанно, на петия ден след  пандемията, вдъхновява ги  идеята за неясното бъдеще и това което предстои за нас, като общество, разказа режисьорът Петър Бояджиев.

 “В никакъв случай филмът не е свързан конкретно с коронавируса, той е свързан по-скоро с нашите отношения, нашите решения и какво трябва да направим или да жертваме,  за да стигнем там, където искаме”, подчерта още режисьорът.

В проекта участват Димо Алексиев, Дария Симеонова, Димитър Илиев, Кремена Дянова и куп други артисти.

Предстоящата прожекция на филма “Отвъд” ще бъде на 15 декември .

Чуйте още подробности в звуковия файл

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правилните цели постигат желания успех

Какво е "Бук клуб екшън коуч" и могат ли бизнес-тренировките, както и четенето на книги да повлияят на финансовото ни развитие? Така както има диригенти, фитнес треньори, инструктори по шофиране, така има и хора, които да ни помагат да успяваме в бизнеса. Това коментира в ефира на Радио София Бойко Проданов, организатор и бизнес треньор...

публикувано на 27.01.22 в 21:26

Изложба "Обичайните неща" на Лидия Делич гостува у нас

С четири картини класическа живопис младата сръбска художничка Лидия Делич гостува с първа самостоятелна изложба в България. Тя е част от годишната програма на Института на съвременно изкуство - София. Програмата предвижда три изложби на международни автори с трима български куратори и три изложби на български автори с трима чуждестранни..

публикувано на 27.01.22 в 20:30

Сдружение „Надежда – ЦРД“ насърчава развитието на млади хора

Развитието на дигиталните умения на младите хора между 15 и 29 години е целта на проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда”. Освен това се насърчават дейности в областта на образованието, културата, науката, социалните и общественополезни занимания. Проектът е финансиран от програма "Европа" 2021 на Столична община. Той..

публикувано на 27.01.22 в 19:20

Високото ниво на езика на омразата към ромските общности трябва да бъде снижено

Мисията на "Асоциация Интегро" е да организира равноправие и уважавана позиция на ромската общност сред останалите членове на българското общество. От създаването си през 2002 г. асоциацията адресира въпроса за различните прояви на антиромския расизъм в публичното пространство. "Антиромският расизъм е обща болка на всички роми и..

публикувано на 27.01.22 в 18:05

"Вярно с оригинала" - поетичен начин да преминеш през времето

Независима мисъл и конструктивно въображение, това е "Вярно с оригинала". Най-новото авторско соло на Галина Борисова е изследване на чуждите спомени през артистичността в спектакъл занимаващ се с обширни теми в изкуството. "Получи се доста бих казала "говорливо" соло, защото тези спомени, които се разказват съвсем непринудено от колеги за..

публикувано на 27.01.22 в 16:33

“Тийноватор уикенд на идеите 2022” събра 400 участници от 30 града

На 22 и 23 януари се проведе четвъртият “Тийноватор Уикенд на идеите 2022”. Събитието се състоя хибридно – и на живо, и онлайн и събр а 400 ученици от 30 града, които презентираха идеите си. Отборите бяха разделени в екипи, които работиха ден и половина върху своите бизнес проекти. Участниците в програмата бяха подкрепени от 60..

публикувано на 27.01.22 в 15:51

Какви проекти се предвиждат за 2022 г. в община Своге

Пета по територия в страната с над 38 населени места община Своге и близостта й до София е накарала много от хората по време на епидемията да се карантинират по вилните си места. По думите на зам.-кмета инж. Валентин Михайлов изминалата 2021 г. е била проблемна заради инфлацията и увеличението на цените на строителните материали. "Имахме..

публикувано на 27.01.22 в 15:33
Подкасти от БНР