Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Януари предстои премиерата на моноспектакъла „Хитът на сезона“

Снимка: fb/hitatnasezona


По ежегодна традиция премиерите на спектакли на Здрава Каменова излизат около Коледа. Така „Хитът на сезона“ не прави изключение.

Той събира най-любимите и най-смешни на авторката монолози от моноспектакли, които се играят активно през годините. Сценарист и актьор, тя разказа пред Радио София за новата си постановка.

Осмислянето чрез публиката, това е наградата за тази пиеса, според Каменова, а успехът е дошъл едва тогава, когато тя се е отказала от стремежите си за слава.

„То дойде, когато аз пуснах всички амбиции наистина, и просто си казах, че аз го правя само за да ми е хубаво на мен и на хората в салона“, споделя Каменова.

По думите й, обратната връзка с публиката е много важна. Освен това, че много се смее, публиката се замисля и за някои по-болезнени неща. Например за признателността ни и за това, защо ценим хората едва, когато вече не са около нас.

Любим на авторката, въпреки, че е играла много пиеси, „Хитът на сезона" е нещо като нейна лична изповед. Премиерата ще се състои на 22 януари 2022 в „Theatro“.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-ниска осигурителна тежест предлагат от ИПИ в годишния си алтернативен бюджет

С 10 процентни пункта намаление на осигурителната тежест и ползване на нулева данъчна ставка за печалбата на фирмите, която се реинвестира, предлагат от Института за пазарна икономика в годишния си алтернативен бюджет. Според експертите в ИПИ, по този начин ще се повишават нетните доходи на фирмите и доходите на хората с повече от 30%, много..

публикувано на 28.11.23 в 16:34

С 30% да се намали преждевременната смърт от сърдечно-съдови заболявания до 2030 г.

С 30% да се намали преждевременната смърт от сърдечно-съдови заболявания до 2030 г. цели Националният план за сърдечно-съдово здраве. Той беше представен от ръководството на Дружеството на кардиолозите в България на VI конгрес на Българския лекарски съюз. Тази амбициозна цел е поставена от Европейското дружество по кардиология и от..

публикувано на 28.11.23 в 15:23

Меморандум с 6 точки определя приоритетите в здравеопазването

Шестият Национален конгрес на Българския лекарски съюз (БЛС), проведен през изминалия уикенд, завърши с меморандум за приоритетите в здравеопазването през следващите години. Заключителната сесия „Политики и модели на финансиране в здравеопазването в България“ беше с международно участие, а в дискусията са участвали председателят на БЛС д-р..

публикувано на 28.11.23 в 14:50

Каква е ролята на жените в политиката?

Форумът "Жените в политиката – на местно, национално и европейско ниво" е по инициатива на българската платформа към Европейското женско лоби. Част от участниците са, както от Европа, така и от САЩ. Те търсят причините защо на политическата сцена в България не присъстват жени. Форумът предлага два панела, като в първия ще бъдат обсъдени..

публикувано на 28.11.23 в 14:33
Снимка: Организатора на конкурса

Търсят български Стивън Кинг с конкурс за дълъг разказ

"Древно далечно дълбоко" по Коледа - конкурс за написване на дълъг разказ в жанровете хорър и фантастика, организиран от проекта "Страшен разказ в две изречения", който ще стартира на 1 декември.  „Отдавна ми се искаше страницата „Страшен разказ в две изречения“ да поддържа не само конкурс за къс разказ, но и за дълъг разказ, защото..

публикувано на 28.11.23 в 14:25

Бащата на Ясен: Подобрението идва с труд и постоянство

Ясен Георгиев Кръстанов от Елин Пелин страда от генерализирано разстройство на развитието . Баща му разказва, че момчето ходи на логопед, ерготерапия и други процедури. Част от терапевтичните сеанси са финансирани от „Българската Коледа“. Посещава редовно училище и там с него работят ресурсни учители. Георги Кръстанов..

публикувано на 28.11.23 в 13:12

Презастрояването и свободата по Черноморието ни в 23 снимки на Лора Ставрева

С дебютната си изложба "Летовници" младият документален фотограф Лора Ставрева ни обръща внимание на един от перманентните проблеми по българското Черноморие – п резастрояването. Проектът цели да документира образа на българското крайбрежие такова, каквото е в представите на автора . Експозицията се открива на 1 декември от 19 ч...

публикувано на 28.11.23 в 12:08