Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители на деца от ДГ 151 "Леда Милева" на протест, заради върната на работа бивша директорка

Снимка: sofia.bg

Родители на деца от столичната ДГ 151 "Леда Милева" излязоха на протест пред сградата на Столичната община. Събитието беше организирано в социалните медии. Причината е, че Съдът върна на работа уволнената заради инцидент директорка Мирела Гошкарян.

Родителите настояха да остане на работа настоящият директор на детското заведение Вяра Богатева, която е получила заповед за освобождаването си на 23 декември т. г.

По думите на протестиращите родители, по времето на Мирела Гошкарян в детската градина е миришело често на цигари, а децата с дни не са извеждани навън. Сградата е била мръсна, а персоналът не се е занимавал с децата.

Мирела Гошкарян беше уволнена преди две години, заради инцидент, при който паднал шкаф премаза пръстите на 2-годишно дете. Тя е била директор на ДГ 151 "Леда Милева" в район „Оборище“ в продължение на 17 години.

Общинският съветник Михаил Паргов разказа в социалните мрежи, че през 2019 г е провел среща с родители на деца от детското заведение, които са го запознали със ситуацията. Темата е била повдигната още на следващия ден в Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие, откъдето е получил уверение, че директорката ще бъде отстранена и няма да се върне повече на тази длъжност.

От Столичната община заявяват в свое писмо до БТВ, че г-жа Гушкарян е възстановена работа с влязло в сила съдебно решение на втора инстанция, а общината е длъжна да изпълни съдебното решение, но ще продължат диалога с родителите, за да няма напрежение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Диабетът - тихият убиец

Диабет тип 2 е едно от най-разпространените заболявания у нас, а и по света. В повечето случаи започва безсимптомно, а много от хората, страдащи от заболяванията разбират за болестта си едва когато са нанесени необратими поражения на сърцето, бъбреците, очите или периферната нервна система. Здравословното хранене, движението и редовните..

публикувано на 07.08.24 в 17:33

Ще нападне ли Иран Израел?

Каква е ситуацията в Близкия Изток и ще нападне ли Иран Израел? Коментар по темата направи Мартин Табаков, доктор по политическите науки. Той посочи, че убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания ескалира допълнително ситуацията по оста Израел - "Хамас" - Иран. "Това убийство доведе до нещо с практически резултати като заместването на Исмаил..

публикувано на 07.08.24 в 15:35
Кметът на Банско Стойчо Баненски и Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала

Джаз влак създава допълнителни емоции по време на фестивала в Банско

Известният джаз фестивал в Банско не може да бъде описан, той трябва да бъде преживян. И тази година, събитието предлага освен музика на световно ниво, така и различни забавления, каза пред Радио София Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала в Банско. „Имаме влакче с две ретро вагончета, които са извън композицията на редовната..

публикувано на 07.08.24 в 15:05
Мая Райкова - продуцент поп и джаз музика в БНР

Как БНР партнира на джаз фестивала в Банско и подкрепя младите изпълнители?

Мая Райкова е продуцент на поп и джаз музика в Българското национално радио. В предаването "Радиокафе“ тя разказа как радиото партнира на джаз фестивала в Банско и подкрепя младите изпълнители. "Българското национално радио притежава най-богатият документален архив от такива събития. Почти от създаването на Банско джаз фестивал, нямаме..

публикувано на 07.08.24 в 14:55

Туроператори, гости на Банско джаз фест, желаят да превърнат града в световна дестинация

 В предаването “Радиокафе“ разговаряме с Мария Атанасополу и Хриса Краса - две дами от Гърция - туроператорки, гости на мащабния джаз форум. Те познават Банско от много време и желанието им е, покрай магнетичната атмосфера на джаз фестивала, да превърнат града в интересна и важна дестинация за чуждестранни гости. “Имаме клиенти и работим тук с..

публикувано на 07.08.24 в 14:00

Социалното предприемачество и културата

Социалното предприемачество може да промени живота на хората. На практика, всяко юридическо лице може да бъде социално предприятие, каза пред Радио София Меглена Златева от Министерството на труда и социалната политика. „Ако младите артисти се формират в сдружения или формации, могат да станат социално предприятие. Ако отговарят на едно от..

публикувано на 07.08.24 в 12:48