Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора клетка на сметището и подмяна на водопровод - сред приоритетите на кмета на Перник за 2022 г.

Станислав Владимиров
Снимка: БГНЕС

Половината от мандата ни измина и смятам, че една не малка част от поетите ангажименти са изпълнени, каза в ефира на Радио София кметът на Перник Станислав Владимиров.

„Заварихме Перник в много трудна ситуация – водна криза, след това Covid криза, наводнявания, излизане на река Струма от коритото. Трудни две години, но и не малко работа се свърши. Усещам огромна подкрепа от страна на перничани, което ни дава увереност“, добави Владимиров.

Той очерта и приоритетите за 2022 г. и предизвикателствата, преди които е изправена община Перник.

„Предстои изграждане на втора клетка на сметището. Това е проблем, който го заварихме в началото на мандата. Предстои смяната на много километри водопровод, знаете това е един от огромните проблеми на Перник. Предстои подмяната на канализация, изграждане на кръгови кръстовища, преасфалтиране на улици, подмяна на улично осветление и светофарни уредби“, каза Станислав Владимиров.

Предстои и изграждането на нов корпус на едно от големите училища в града, което ще има и басейн, добави кметът на Перник.

Тече организация и за фестивала „Сурва“, който ще се проведе в три поредни уикенда, за да се избегне струпване на хора. На място ще има и пунктове, на които ще се правят антигнени тестове за Covid-19.

Подробности можете да чуете в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Другата София, уловена в снимки

Фотоизложба показва София през 70-те години на миналия век. Експозицията е озаглавена "Спирка София ’70" и е с архивни фотографии от Панайот Бърнев. Серията фотографии може да бъде разгледана между 3 септември и 5 октомври в столичната галерия Dot Sofia. Тази изложба ще постави началото на серия от събития, свързани с опознаването и..

публикувано на 26.08.24 в 13:40

Филм за Йоргос Гунаропулос на голям екран в Созопол

На 27 август 2024 г., вторник, от 20:30 часа в салона на Лятно кино Созопол точно една година след премиерата си, документалният филм за художника Йоргос Гунаропулос "Йоргос Гунаропулос от Созопол", заснет в родния му град, отново ще бъде представен пред гражданите и гостите на морското градче. Междувременно продукцията беше селектирана за участие..

публикувано на 26.08.24 в 12:24

С коцерт-спектакъл ще бъде почетен рожденият ден на Тодор Колев

Тодор Колев е роден на 26 август 1939 г. в гр. Шумен. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" (1965 г.). Надхитря с успех комисията при приемането си, като обува обувки с високи токове и преправя гласа си на по-дебел, защото тя пускала артисти с мастита фигура и мощен глас. Работил е в театрите в Смолян, Шумен и Пловдив, а в..

публикувано на 26.08.24 в 09:19

Слънчево с възможност за превалявания

Атмосферното налягане ще е без съществена промяна и ще остане малко по-ниско от средното за август. Днес ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност , като на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Те ще са по-значителни в крайните югоизточни райони. Вятърът ще..

публикувано на 26.08.24 в 07:10

ALI ще свирят с Editors

Али Абдала от ALI  за концерта им с The Editors: Алан (Али) Абдала, който е лицето на АLI разказа спецално за Радио София следното - "Ще свирим в зала 3 на НДК на 29 август. Още не мога да го осъзная. Откакто съм започнал преди 20 години (тогава с Macrophone), банди като Editors, като Coldplay, като Muse са ме изградили като артист, първите им..

публикувано на 25.08.24 в 11:43
Зорница Христова и Ясен Григоров

Като песен, като жужене

Зорница Христова и Ясен Григоров от издателство "Точица" за новите им книги за деца: "В Ясен открих много различен подход към рисуване. Първият ни общ проект бе за един зъл охлюв. После дойде книжката със стари английски детски стихчета "Колко ягоди растат по морето" - колкото повече време минава, толкова повече ми харесва. Много интересен баланс..

публикувано на 25.08.24 в 10:41

Незаключените дворове

Мая Цанева от "Безопасни детски площадки" за играта в училищните дворове в извънучебно време: "Отварянето на училищните дворове за кварталната общност стана факт в Пловдив в началото на август, но противниците изтъкват липса на общинска охрана. Истината е, че повечето са с нови съоръжения и директорите се страхуват за тях. Грешката на Пловдив бе, че..

публикувано на 25.08.24 в 10:07