Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво пожелават на празника си Иван Гарелов и Иван Тенев

Снимка: Архив БНР

Самото име Иван води към празник, към умението да се празнува. Месецът, в който е Ивановден, предразполага към това – студ, червено вино, греяна ракия, трапези…

С този увод за празника започна разговорът с (Агент) Иван Тенев в студиото на Радио София.

Той припомни обстоятелствата (коронавирусни), които възпрепятстват Деня да бъде отбелязан като малка сватба, както се е случвало преди време.

Така че и през 2022-ра 7 януари ще е Дивановден

Иван Тенев навърши 70 г. през септември 2021-ва, но концертът с песни по негови текстове и с негови приятели е отложен за тази година. Зала 1 на НДК вече е запазена.

Друг известен именик – Иван Гарелов, пожела всеки по своята пътека да направи нещо значимо през тази година. Известният тв журналист и анализатор изрази очакването си България да навлезе в третия си важен етап в развитието си след 1989 година – след смяната на системата и режима на Тодор Живков, включването на страната във всички важни международни организации, идва ред на изобличаването имитацията на демокрация и да станем нормална европейска държава.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клуб "Доброносци" - създаден от младежи за младежи

Фондация "За Нашите Деца" дава старт на клуб за младежки активизъм и доброволчество. Клуб "Доброносци" е нов път за развитие на организацията, който води до разширение на дейността и включване на съвсем нови групи от обществото. В него ще участват младежи на възраст от 13 до 19 години от цялата страна, които чрез различни дейности ще подкрепят..

публикувано на 27.06.24 в 12:12

"Феномен" е свежият летен хит на Niki R:ce

публикувано на 27.06.24 в 11:41
Кметът Георги Тодоров

Етажни паркинги са проектирани за 6-и, 9-и и 10-и микрорайон на "Люлин"

Пешеходни пътеки в район "Люлин" ще бъдат добре осветени. Ще бъдат поставени и антипаркинг елементи около живия плет на трамвайното трасе по ул. "Панчо Владигеров" и около спирките, за да се повиши пътната безопасност , съобщи пред БНР-Радио София кметът на "Люлин"  Георги Тодоров . Проектирани са етажни паркинги за 9-и, 10-и и 6-и..

публикувано на 27.06.24 в 09:36

Развитие на облачността над Западна България

Над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. Вятърът временно ще се усилва. В източната половина на страната през нощта ще е предимно ясно, утре - предимно слънчево. Ще духа до..

публикувано на 27.06.24 в 07:15

"Форум", 26.06.24: Консултациите при президента приключиха

Гост в днешното предаване "Форум" беше Тодор Терзиев, който завършил мениджмънт в Нидерландия, работи в сферата на образованието и сугестопедията. Част от обсъжданите теми бяха: Консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство приключиха Кога президентът ще даде първи мандат за съставяне на правителство Ще има ли..

публикувано на 26.06.24 в 18:15

Две бъбречни и една чернодробна трансплантация дадоха шанс за живот на трима души

Жена на 48 години от гр. Шумен, изпаднала в мозъчна смърт, вследствие на мозъчна аневризма, даде шанс за живот на две пациентки с хронична бъбречна недостатъчност в УМБАЛ "Александровска". Те бяха избрани с най-голям процент органна съвместимост с донора от общо 6 поканени за оценка от листата на чакащи. Бъбречните трансплантации са..

публикувано на 26.06.24 в 17:05