Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОКИ „Надежда“ с акцент през годината върху цикъла "Годишнини на бележити композитори"

На 26 януари е концертът "007 Джеймс Бонд“ на джаз формация "София" с квартет "Емоция"

Снимка: fb/okinadejda2001

На 26 януари, в концертната зала на общински културен институт „Надежда“, зрителите могат да видят най-новият проект на джаз формация "София", съвместно с квартет "Емоция". Това са едни от хитовете в поредицата филми за Джеймс Бонд, каза в студиото на Радио София Петя Петрова, връзки с обществеността в ОКИ "Надежда".

„Посетителите ще чуят "Skyfall", "You Know My Name", "Golden Eye" и още много други“, добави Петя Петрова.

Концертът е бил и част от програмата на Лятната естрада в Борисовата градина, допълни Калин Жечев от джаз формация "София".

„Ще има песни от всички епохи на филма“.

Началото на концерта е в 18.30 часа.

Тази година ОКИ „Надежда“ поставя акцент върху Цикъл „Годишнини на бележити композитори“. Първият концерт от тях е на 28 януари, когато „Симфониета „София“ ще представи концерт по повод 230 г. от рождението на Джоакино Росини.

Гост – диригент е Велян Ванков. Солисти са Криста Петкова – сопран, Никола Иванов – баритон и Мила Лафазанска – пиано.

Входът е свободен.

Подробности можете да чуете в звуковия файл

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-ниска осигурителна тежест предлагат от ИПИ в годишния си алтернативен бюджет

С 10 процентни пункта намаление на осигурителната тежест и ползване на нулева данъчна ставка за печалбата на фирмите, която се реинвестира, предлагат от Института за пазарна икономика в годишния си алтернативен бюджет. Според експертите в ИПИ, по този начин ще се повишават нетните доходи на фирмите и доходите на хората с повече от 30%, много..

публикувано на 28.11.23 в 16:34

С 30% да се намали преждевременната смърт от сърдечно-съдови заболявания до 2030 г.

С 30% да се намали преждевременната смърт от сърдечно-съдови заболявания до 2030 г. цели Националният план за сърдечно-съдово здраве. Той беше представен от ръководството на Дружеството на кардиолозите в България на VI конгрес на Българския лекарски съюз. Тази амбициозна цел е поставена от Европейското дружество по кардиология и от..

публикувано на 28.11.23 в 15:23

Меморандум с 6 точки определя приоритетите в здравеопазването

Шестият Национален конгрес на Българския лекарски съюз (БЛС), проведен през изминалия уикенд, завърши с меморандум за приоритетите в здравеопазването през следващите години. Заключителната сесия „Политики и модели на финансиране в здравеопазването в България“ беше с международно участие, а в дискусията са участвали председателят на БЛС д-р..

публикувано на 28.11.23 в 14:50

Каква е ролята на жените в политиката?

Форумът "Жените в политиката – на местно, национално и европейско ниво" е по инициатива на българската платформа към Европейското женско лоби. Част от участниците са, както от Европа, така и от САЩ. Те търсят причините защо на политическата сцена в България не присъстват жени. Форумът предлага два панела, като в първия ще бъдат обсъдени..

публикувано на 28.11.23 в 14:33
Снимка: Организатора на конкурса

Търсят български Стивън Кинг с конкурс за дълъг разказ

"Древно далечно дълбоко" по Коледа - конкурс за написване на дълъг разказ в жанровете хорър и фантастика, организиран от проекта "Страшен разказ в две изречения", който ще стартира на 1 декември.  „Отдавна ми се искаше страницата „Страшен разказ в две изречения“ да поддържа не само конкурс за къс разказ, но и за дълъг разказ, защото..

публикувано на 28.11.23 в 14:25

Бащата на Ясен: Подобрението идва с труд и постоянство

Ясен Георгиев Кръстанов от Елин Пелин страда от генерализирано разстройство на развитието . Баща му разказва, че момчето ходи на логопед, ерготерапия и други процедури. Част от терапевтичните сеанси са финансирани от „Българската Коледа“. Посещава редовно училище и там с него работят ресурсни учители. Георги Кръстанов..

публикувано на 28.11.23 в 13:12

Презастрояването и свободата по Черноморието ни в 23 снимки на Лора Ставрева

С дебютната си изложба "Летовници" младият документален фотограф Лора Ставрева ни обръща внимание на един от перманентните проблеми по българското Черноморие – п резастрояването. Проектът цели да документира образа на българското крайбрежие такова, каквото е в представите на автора . Експозицията се открива на 1 декември от 19 ч...

публикувано на 28.11.23 в 12:08