Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парковете

Столични инспектори провериха над 150 стопани с кучета през януари

Снимка: Архив, Столичен инспекторат

Над 150 проверки в паркове и градини на стопани, които разхождат своите домашни кучета са направили екипи на Столичния инспекторат от началото на годината, съобщиха от Общината.

Инспекторите правят проверки както периодично по график, така и след жалби на граждани за проблеми при разходките на кучетата.

Следи се за: наличието на паспорт на животното, микрочип, водене на повод и с намордник за големите и агресивни породи кучета, разхождане на определените от кметовете на райони места, почистване след животното.

За периода от началото на януари 2022 г. до сега при извършените проверки са съставени 4 акта и са наложени глоби с фиш.

Актовете са съставени на стопани на четириноги, заради водене без повод и причинени инциденти, както и за разхождане на животни в детски площадки.
Наложените  глоби с фиш  са за непочистване след дефекация.

Проверките продължават.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

230 сигнала след бурята, отводняваха 18 екипа, включиха се доброволци

230 сигнала са подадени на телефон 112 заради обилните валежи и градушка в София вчера. 34 сигнала пък има в контактния център на Столичната община. Това обяви кметът Васил Терзиев. Той обясни, че екипите на Аварийната служба, Пожарна безопасност и защита на населението, Столичния инспекторат и почистващите фирми бяха мобилизирани и работиха..

публикувано на 23.05.24 в 10:16

СОС заседава за лифта до Витоша и организацията на движението в центъра

Две извънредни заседания на Столичния общински съвет свиква днес председателят му Цветомир Петров. Причините - спирането на лифта до Витоша и новата организация на движение в центъра на София, между булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и улица "Фритьоф Нансен". Общинските съветници в София ще изясняват обстоятелствата в периода..

публикувано на 23.05.24 в 07:45

Град като лешник падна в София

Проливен дъжд с гръмотевици и градушка се изсипаха този следобед над София и региона. Силен дъжд наводни улици и булеварди в районите "Младост" и "Студентски" в София. В ж.к. "Студентски град" има счупени стъкла на коли. На телефоните на Столичната община са получени сигнали за завирявания. Четири екипа на аварийното звено са на..

публикувано на 22.05.24 в 17:15

Откриха реновирания филиал "Люлин" на Столичната библиотека

С Дни на книгата и четенето , посветени на най-българския празник 24 май, Столичната библиотека отбелязва 40 години от откриването на своя първи филиал в най-големия район на София – "Люлин". Филиалът на Библиотеката на София посреща юбилея с изцяло реновирани комфортни библиотечни и читателски пространства – за художествена литература,..

публикувано на 22.05.24 в 13:44
Ако оставите едрогабаритни отпадъци не когато е денят за съответния район, подлежите на санция

Улесняват софиянци с пунктове за отпадъци от мебели и матраци

Пунктове за събиране на отпадъци от мебели и матраци от домакинствата ще бъдат организирани в 13 района на София, съобщават от Столичния инспекторат.  Гражданите ще могат да се възползват от предоставеното улеснение, като оставят непотребните си мебели и матраци до сивите контейнери за смесен битов отпадък в точно определени дни по график за..

публикувано на 22.05.24 в 11:59

"Манастирски ливади" – изток - Пропаднал мост, пропаднал строеж, пропаднал бус

Инцидент в столичен квартал за малко не завърши трагично. Микробус, преминаващ по моста на улица "Тодор Джебаров" в "Манастирски ливади" – изток, пропадна. Местните разказват, че преди това мостът е пропаднал, а наблизо има и пропаднал строеж. "Логичното се случи. Мина над месец откакто падна мантинелата там и никой не благоволи да я..

публикувано на 22.05.24 в 11:03

СДВР с акция "купен вот" в кв. "Христо Ботев" – 26 са арестуваните

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот и срещу нарушаването на политически права на гражданите се провежда в София, съобщиха от СДВР. Засилено полицейско присъствие има в кв. "Христо Ботев". Полицейските действия започнаха рано тази сутрин. Някои улици са блокирани от униформени. Директорът на СДВР Любомир Николов каза..

публикувано на 22.05.24 в 10:07