Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строителството на разширението на третата линия на метрото

Снимка: Архив

Разширението на третата линия на метрото под бул. „Владимир Вазов”, в район „Подуяне“ започва от днес (21 март), съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Строителството на този етап от третия метродиаметър се отнася за трасето от кв. „Хаджи Димитър” до кв. „Левски“. То е с дължина три километра и три метростанции.

В 10.30 часа, представители на Столичната община и „Метрополитен” ще стартират с първа копка изграждането на разширението на метрото. Събитието ще се състои между улиците „Станислав Доспевски” и „Поручик Георги Кюмюрджиев”, в близост до храм „Св. Ап. Йоан Богослов”.

През 2020-2021 г. приключи строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи изграждането на трасето от „Овча купел” до „Хаджи Димитър“, с дължина 12 км и 12 метростанции, припомнят от общината.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румен Радев: В момент на кризи, войни и несигурност не можем да неглижираме армията

Пред Паметника на Незнайния воин в София се състоя тържественият водосвет на бойните знамена и знамената-светини по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия. Водосвет на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин за Деня на храбростта В ритуала участва и президентът Румен Радев, който коментира пред журналисти..

публикувано на 06.05.24 в 18:45

Водосвет на бойните знамена в Деня на храбростта

С водосвет на бойните знамена на Българската армия и знамената светини в София започнаха честванията по случай Гергьовден - Деня на храбростта. Президентът Румен Радев, служебният премиер Димитър Главчев, министърът на отбраната Атанас Запрянов, зам.-председателят на парламента Росица Кирова, депутати, дипломати и военни се включиха в..

публикувано на 06.05.24 в 14:33
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Сигналът за частната детска болница ще бъде изпратен утре до ДАНС и прокуратурата

Сигналът по случая с частната детска болница "Мама и аз" ще бъде изпратен до ДАНС и прокуратурата утре – в първия работен ден след празниците, обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той заяви, че в момента, когато неговото правителство е взело решението за разрешаване на изграждане на лечебното заведение, всичко е било законно...

публикувано на 06.05.24 в 13:48

Тържествена смяна на почетния караул пред президентството

В 12 часа пред президентството ще се състои тържествена смяна на почетния гвардейски караул. На ритуала ще присъстват и ученически гвардейски отряди. След това младежите от отрядите ще бъдат посрещнати от държавния глава Румен Радев. В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори..

публикувано на 06.05.24 в 10:04

Гергьовден е!

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец. В народните обичаи този ден - Гергьовден, е празник, неразривно свързан  със земята, и се посвещава на земеделци и животновъди. Светецът е покровител на овчарите и стадата. Той олицетворява храбростта и затова Гергьовден е празник на Българската армия. Георги бил смел и..

публикувано на 06.05.24 в 08:09

Промени в организацията на движение в София на 6 май

Във връзка с честване на Деня на храбростта и празника на Българската армия, от Столичната община предупреждават, че се въвеждат промени в организацията на движение. От 03.00 часа до приключване на мероприятието на 06.05.2024 г. се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва: на пл. „Николай Гяуров“;..

публикувано на 05.05.24 в 13:10

Жълт код за валежи в събота, на Великден слънцето изгрява

Жълт код за значителни валежи е обявен за осем области в страната на 4 май. Ще има валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав ще са слаби, съобщиха от НИМХ.  Вятърът отново ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 9°;..

публикувано на 03.05.24 в 16:52