Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Благотворително студентско парти подпомага НЧ “Тротоара 2020”

Снимка: Радио София

На 13.05.2022 петък ще се състои студентско музикално събитие под покрива на Факултета по химия и фармация към СУ (ФХФ). На събитието са поканени студентите от всички факултети на университета, както и всички желаещи над 18 г. Помощници в организацията са НЧ “Тротоара 2020”, а събраните средства ще бъдат дарени за продължаване благотворителната им дейност.

Повече подробности по темата пред Радио София разказаха Маргарита Христова от Факултетния съвет на ФХФ и Мария Димитрова от НЧ “Тротоара 2020”. Защо именно тази дата е избрана за партито, студентката по фармация Маргарита Христова сподели, че това е една дата преди сесията, един фатален ден, но студентите трябва да имат възможност да се отпуснат преди сесията и да не я приемат толкова сериозно и така напрягаща.

                                                                  

По думите й, Факултетният съвет работи непосредствено с ръководството на факултета, както и с останалите факултети на СУ, като се грижи студентите да имат добра среда за обучение, както и да имат места за отдих и прекарване на свободното си време.

“За “Тротоара” главна цел и концепция винаги е била работата с младите хора. Това е нещото, което ни държи, и което ни стимулира”, заяви Мария Димитрова и допълни, че приятелствата с хора от ФХФ е превърнало партито в кауза, тъй като НЧ “Тротоара 2020” изпитва финансови затруднения.

                                                                   

“От Столична община ни отпуснаха безвъзмездно ново място, но за да получим договора за това помещение ние трябва да заплатим съответните такси в немалката сума от 3600 лв., които за момента са непосилни за нас”, каза Димитрова и допълни, че мястото, в което се намират в момента има все-още непокрити текущи наеми, а членовете на читалището са над 250 човека.

Христова сподели, че е важно младите хора да знаят, че са подкрепяни, както и, че могат да бъдат част от нещо толкова значимо, както и, че техните мечти могат да бъдат сбъднати с помощта на други млади хора. На партито ще има две сцени с диджеи, бар с напитки, като входът е символичен – 5 лв. а приходите от посещението ще отидат за читалището.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празнуват Деня на пчелите с фестивал в Южния парк

Работилници, литературното четене, дискусия от пчелари, екоактивисти и представители на корпоративния сектор за възможностите за пчеларство у нас и базар за мед има в програмата на еднодневния пчелен фестивал, който ще се проведе тази събота, 21 май, от 10:00 ч. в столичния Южен парк . Празникът се организира за втора година и цели да..

обновено на 20.05.22 в 20:13

Мотористите искат да спазват такъв закон, който ги пази живи и здрави

Хората на мотор да имат правото да се движат в бус лентите. Да не се издават автоматично книжки за каране на мотопеди след взет изпит за категория B. Да има допълнително обучение за мотоциклетите, а ограничението на скоростта на магистрала да се промени от 100 на 140 километра в час, на скоростен път - от 80 на 90 км/ч. Това са част от..

публикувано на 20.05.22 в 19:38
Кристина Крънчева и Катя Василева на награждаването

Нова награда за "257 podcast" на Радио София

Ново отличие за подкаста за личностно и кариерно развитие на БНР получиха авторите му - журналистът от Радио София Катя Василева и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева . Аудио поредицата беше отличена за втора поредна година с PR Приз на БДВО, отбелязвайки своя растеж и развитие в полза..

публикувано на 20.05.22 в 18:40

Карикатури, пърформанси и DJ парти отриват 25-ото Габровско биенале

25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството тази година протича под мотото "Икономия на средствата". Откриването е тази вечер в Музея на хумора и сатирата (МХС) с представяне на избраните за участие карикатури и творби на съвременното изкуство, пърформанси и диждей парти. "Бяха изпратени 1100 творби от 77 държави...

публикувано на 20.05.22 в 18:25

Здравната грамотност, майчиното и детското здраве остават на фокус

Проектът MSD For Mothers , чиято основна цел е да допринесе за създаването на свят, в който никоя жена не трябва да умира, докато дава живот, навършва 10 години. По случай юбилея на инициативата, се състоя хибридна конференция с участието на народни представители от българския и Европейския парламент, фармацевти и учени, членове на IPPF..

публикувано на 20.05.22 в 17:53

Деси Добрева и концерт-спектакъла ѝ "Пустоно Лудо" на фестивала "Вечер на носията"

"Аз много обичам да ходя по събори и фестивали, особено фолклорни, и просто исках да пренеса тази магия в нашата столица. В България във всякакви градчета и села има много такива събития, но те остават там, а в София няма такова мащабно нещо и много ми се искаше, да е посветено на нашите традиции и нашия прекрасен фолклор. Колкото се може повече деца..

публикувано на 20.05.22 в 17:40

Стефан Вълдобрев на рождения си ден в Радио София

Роден на 20 май през 1972 г. на днешния ден музикантът Стефан Вълдобрев отбелязва своята 52 годишнина. Той гостува на Радио София за да разкаже подробности за празника и творчеството си. През 2020 г. Вълдобрев отбеляза своята 50 годишнина с планове за голям концерт, но локдаунът тогава отменя събитието.  Така той празнува своя юбилей на..

публикувано на 20.05.22 в 16:50