Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Промени в движението на 24 май в София

Няма да работят "синя" и "зелена" зона за паркиране

Снимка: БГНЕС

Във връзка с празничните събития, шествия и церемонии, в София се въвеждат промени в движението на 24 май, предупредиха от Центъра за градска мобилност.

  • Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства и колите на обществения транспорт от 10:30 до 12:00 часа на 24.05.2022 г., по:

бул. „Васил Левски” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Оборище“;
бул. „Васил Левски” между ул. „Оборище“ и бул. „Янко Сакъзов”, с изключение на тролейбусите;
ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и пл. „Св. Ал. Невски”, с изключение на тролейбусите;
ул. „Шипка” между бул. „Васил Левски” и ул. „Кракра”.

  • От 10:30 до 12:00 часа на 24.05.2022 г. се променят частично следните маршрути:

Електробусна линия № 9 (в посока ул. „Ген. Гурко”): от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” обратен завой пред Национален стадион „Васил Левски”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута. Електробусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута. Линията ще работи по действащите разписания.

Автобусна линия № 280 (в посока СУ „Св. Климент Охридски”): от бул. „Цариградско шосе” наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. „Ген Гурко”, надясно по бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Цар Освободител” и по бул. „Цариградско шосе” по маршрута. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута. Линията да работи по действащите разписания.

Тролейбусни линии № 1, 2 и 8: от Пета градска болница/ж.к. Бъкстон/ж.к. Гоце Делчев по маршрутите до кръстовище бул. „Васил Левски” – бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. „Ген. Гурко” и наляво по бул. „Васил Левски” по маршрутите.

Тролейбусни линии № 3, 4 и 11: от УМБАЛ „Св. Анна“/ж.к. „Дружба-1/2“ по маршрутите до кръстовище бул. „Цариградско шосе“ - „бул. Цар Освободител“ – „бул. Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по „бул. Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по ул. „Ген. Гурко“, надясно побул. „Васил Левски“, надясно по бул. „Цар Освободител“ и по маршрутите.

Тролейбусите от линия № 1, 2, 3 и 4, преминали към ж.к. „Левски Г“ и ж.к. „Хаджи Димитър“ преди затваряне на участъка, ще се движат по маршрут: от ж.к. „Левски Г” и ж.к. „Хаджи Димитър” по маршрутите си до кръстовище ул. „Оборище”- бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Васил Левски” и надясно по бул. „Княз Александър Дондуков” по маршрутите;

Тролейбусите от линии № 8 и 11 преминали в участъка между пл. „Васил Левски” и пл. „Сточна гара” преди затварянето, изчакват на пл. „Сточна гара”.

  • Няма да има платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зона на 24 май.

ЦГМ напомня да се спазват правилата на спиране и паркиране в града.

По публикацията работи: Георги Нейков
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно спират системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу Covid-19

От 1 юли системата за онлайн регистрация www.his.bg за ваксинация срещу Covid-19 временно спира да функционира. Причината е, че голяма част от лечебните заведения нямат възможност целодневно да осигуряват достатъчно медицински персонал за поставянето на ваксини срещу коронавирус, с оглед сезона на отпуските, съобщиха от Министерството на..

публикувано на 30.06.22 в 18:10

Програма "Ваканция" 2022 предлага безплатни спортни занимания за деца и младежи

Програма "Ваканция" 2022 предлага вход свободен за деца и младежи от 6 г. до 29 г., на над 20 обекта в различни точки на столицата (терени, зали за спорт, музеи и др.). Програма „Ваканция“ е традиционна инициатива на Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“, която ежегодно обхваща над 1 500 деца и младежи. В програмата са..

публикувано на 30.06.22 в 18:00

Изграждат нов корпус към детска ясла "Вълшебство", ще е готов до есента

Грубият строеж на новия корпус към Самостоятелна детска ясла (СДЯ) №35 "Вълшебство" в район "Триадица" вече е издигнат, това съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет в Столичната община. Там се предвижда да има помещения за още 4 нови групи деца, както и физкултурен салон. Според проекта, в двора на яслите ще има общо 8 детски площадки, за да..

публикувано на 30.06.22 в 16:55

Премахнаха неизползваеми висящи кабели в район "Средец"

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков сподели в профила си в социалните мрежи, че са отстранени част от излезлите от употреба телекомуникационни кабели в района: "Започнахме да премахваме въздушни кабели с издадени заповеди по ул. "Сан Стефано" (а не в "Кербала", както може да си помисли някой). Като цяло те са отдавна излезли от употреба, но се..

публикувано на 30.06.22 в 16:05
Участници и арбитри в шамнионата

Поетите от шампионата "Млада метафора" очакват сборник със своите стихове

Стотици ученици от софийските училища се включиха в надпреварата, посветена на словото – шампионата по поезия „Млада метафора“, отчетоха организаторите. Финалният двубой се проведе на площад "Славейков", а арбитри бяха известните писатели и литератори Георги Господинов, проф. Михаил Неделчев и Иван Ланджев. Заместник-кметът на София..

публикувано на 30.06.22 в 14:49

Район "Оборище“ с телефонна линия за сигнали и нередности

Столичният район „Оборище“ откри телефонна линия, на която гражданите могат да подават сигнали при бедствия и аварии, съобщиха от администрацията. От 8.00 до 17.00 часа, всеки работен ден, на телефон 0882 47 11 79, жителите могат да подават сигнали за забелязани нередности и нарушения на територията на „Оборище“.  Ръководството на района ще ги..

публикувано на 30.06.22 в 10:35

Лятно кино в кв. "Илиянци" на 9 юли

В район "Надежда", кв. "Илиянци" ще има лятно кино на 9 юли, от 20:30 ч., в парк "Илиянци". Входът е свободен. Присъстващите ще се насладят на хубавите летни преживявания под открито небе. Събитието е част от календара на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район "Надежда".  Програмата започва с..

публикувано на 29.06.22 в 18:10