Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Перник готов да се включи в протест заради престъпността в града

Станислав Владимиров
Снимка: БГНЕС

Кметът на Перник Станислав Владимиров е готов да излезе на протест с пернични, ако органите на реда не предприемат спешни мерки срещу насилието и престъпността в града. 

В обръщение, публикувано в социалната мрежа, Владимиров заявява, че няма да остави града да бъде сплашван от мутри или от деца, които си играят на мутри.

Повод за реакцията на кмета е случаят с пребития бивш футболист на Миньор Перник Румен Андонов.

След огласяването на случая последваха и други сигнали срещу сочения за извършител прокурорски син Васил Михайлов, появи се и видеоклип, в който той бие полицай.

В обръщението си Станислав Владимиров призовава органите на реда в близките няколко дни да предприемат спешни мерки, с които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град.  Ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция, ще поискам помощ отвън, казва кметът.

И призовава: "Перничани, БЪДЕТЕ В ГОТОВНОСТ, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда НА ПЪРВИЯ РЕД С ВАС. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветомир Петров

Ще определят вр. и.д. кмет за столичните райони "Оборище" и "Илинден"

Доклади за определяне на временно изпълняващи длъжността кметове на районите "Оборище" и "Илинден" е внесъл до Столичния общински съвет (СОС) председателят му Цветомир Петров , съобщи самият той в своя профил във Фейсбук. Повод за докладите дават прекратените правомощия на двамата районни кметове от Общинската избирателна комисия (ОИК) . В..

публикувано на 19.07.24 в 12:35

Президентът Румен Радев обявява кога ще връчи мандата

Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече обявиха, че веднага ще го върнат неизпълнен Парламентарната рулетка ще се завърти за втори път с предизвестен край. В началото на..

публикувано на 19.07.24 в 08:14

До 29 юли затварят за движение кръстовището на ул. "Гурко" и "6-ти септември"

От днес е затворено за движение кръстовището на ул. "Гурко" и "6-ти септември" за пренареждане на гранитния паваж и изграждане на две дъждоприемни шахти, съобщиха от Столичната община. Кръстовището ще остане затворено до 29 юли. Обектът бе изпълнен по проект “Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства от Централна..

публикувано на 18.07.24 в 16:14

СЕМ прие отчета на генералния директор на БНР за октомври 2023 - април 2024 г.

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността за периода октомври 2023 - април 2024 година. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев подчерта, че "Хоризонт" остава лидер в радиоефира с близо 19 процента аудиторен дял: "През..

публикувано на 18.07.24 в 12:44

Започва ремонтът на ул. "Опълченска"

Очаква се нова организация на движението да бъде въведена по столичната улица "Опълченска", чийто ремонт започва от тази сутрин - в отсечката между булевард "Сливница" и улица "Цар Симеон". Трафикът ще се пренасочва поетапно само в едното платно като ще се промени и движението на градския транспорт, каза за БНР директорът на дирекция..

публикувано на 18.07.24 в 08:46
Снимката е илюстративна

Столичната община с демонстрация по повод празника на българските спасители и Гражданска защита

На 18 юли, в 11 часа службите от Единна спасителна система ще покажат част от техниката и оборудването, с което работят, а гражданите ще могат да се запознаят с тяхната дейност, съобщиха от Столичната община. За най-малките ще се прожектират филми и беседи, свързани с превенцията и азбуката на оцеляване при бедствия. Събитието се..

публикувано на 17.07.24 в 15:22

Започна изграждането на нов обществен паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад"

Започна изграждането на новия обществен паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад", съобщи кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. "Калното пространство на ул. ”Никола Габровски” до поликлиниката и комплекс “Ловен парк”, върху което гражданите, пациентите и лекарите десетилетия наред паркираха в дъжд, кал и прах, скоро ще се превърне в поредния..

публикувано на 17.07.24 в 13:33