Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Музиката ти дава друга фантазия

С Краси и Нео
Снимка: радио София

Краси Куртев от "Акага" и Нео Куртев с премиера на песента "Как искам" на групата "Юпитер 7" и за това какво е "Акага академия" и какви проекти ще има из цяла България:

"По време на пандемията започнахме да работим с млади музиканти от Музикалното училище. Но такива хора има из цялата страна. Това е пилотният ни проект, да покажем какво може да се случи. Да създадем кръг от групи, да има малки островчета на различен избор. Има хора, които искат да слушат рок и фънк, а заведенията са комерсиално насочени." (Краси). 

"Повечето от групата вече завършиха, останахме двама, които завършваме догодина. Песента я написахме с баща ми. Имаме желание, но опитът, който те имат, много ни помага. Лятно и релаксиращо парче. Израснал съм с фънк и фюжън." (Нео)

"Ако не му пускахме определена музика, отказваше да яде и да ходи до тоалетна. В целия свят се възпитава музикалната култура. Музиката ти дава друга фантазия. 

Следващата крачка е да правим конкурси за такива групи. Някой трябва да те забележи и да те вкара в средата. Всяко поколение е важно, вкусът му е важен. Трябва да им се помогне, да се продуцират, да им се помага да правят свои песни, а не само кавъри." (Краси).

"Правим и версия на "Нека да е лято" на "Акага", имаме албум на хоризонта през есента. Композициите ще са авторски." (Нео)


.


По публикацията работи: Людмил Фотев
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празненствата в зелените паркови площи - разрешени, но при условия

За състоянието на парковете и градините, както и редно ли е да се организират тържества пред Радио София коментира Димитър Данчев, директор Дирекция "Зелена система". По думите му, подобен тип мероприятия са разрешени съгласно Наредбата за обществения ред на Столична община, но трябва да се спазва наредбата за обществения ред. "Нашите условия..

публикувано на 15.08.22 в 20:35

Ихтиман отбеляза "Успение Богородично" - празника на града

Успение Богородично е празник на гр. Ихтиман. Празничната програма е започнала още на 8 август 2022 г., като днес 15 август 2022 г. в храм "Успение Богородично" в града е била отслужена света Литургия. В църквата е била открита и изложба на деца от "Център за подкрепа за личностно развитие". В събота, 20 август ще се състои финалната част с..

публикувано на 15.08.22 в 19:58

"Извънредно положение" промотира жените в изкуството

" Извънредно положение" е темата на втората отворена покана на "Български фонд за жените" към художнички от всички сфери на съвременните визуални изкуства, които да предложат проекти за нови творби. Фондът за артистични проекти на жените е създаден през 2017 г. БФЖ цели да изведе на преден план проблема за репрезентацията на жените в света на..

публикувано на 15.08.22 в 18:02

𝗙𝗶𝗻𝗫 𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝗰𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮 дава насоки в бизнеса

𝗙𝗶𝗻𝗫𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝗰𝗲𝟮𝟬𝟮𝟮 събира на едно място инвеститори, финансови анализатори, акционери, брокери, мениджъри, предприемачи и съмишленици от различни точки на света , обединени около обща кауза – повишаване на стандарта на живот в България. В какво е удачно да инвестираме, пред Радио София разказа Георги Захариев. По думите му, инвестицията..

публикувано на 15.08.22 в 16:26

"Домът на дракона" – хем предистория на "Игра на тронове", хем продължение

Когато нещо е успешно във филмовата индустрия, създателите му са се научили и умеят добре да увличат зрителите и да извличат максимални ползи (и печалби, естествено) за себе си. След безспорния хит "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин и Райън Джей Кондал дават идея за друг фентъзи сериал, който де факто да разкаже предисторията на..

публикувано на 15.08.22 в 11:42

От НДК до Черни връх с “Vitosha Run“ 2022

На 28 август 2022 г., Сдружение „Маратон“ организира състезание по планинско бягане „Vitosha Run“ 2022 . „Веригата Пет планини“ на Сдружението тази година се фокусира само върху планинското бягане, като приветстват бегачи с разнообразни състезателни профили.  Датата за трасето от София до Черни връх за поредна година не е избрана случайно...

публикувано на 15.08.22 в 11:18

Самоков отбелязва празника на града с богата програма

От 15 до 21 август, Самоков отбелязва празника на града. Преди 20 години, денят в който самоковци са празнували е бил 15 август, но с откриването на мощите на Свети свещеномъченик Симеон Самоковски и Софийски в Бельова църква, празникът на Самоков се чества на 21 август, разказа в предаването „Радиокафе“ кметът на общината Владимир Георгиев ...

публикувано на 15.08.22 в 10:11