Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

SamoDiva - пространство за култивиране на вродената женска мъдрост

Снимка: Личен архив


SamoDiva е млада неправителствена организация, която се занимава със събития свързани с намирането и утвърждаването на женската енергия. Те вярват в определени техники, преживявания и опит, вдъхновени от природните елементи и представяйки образа на Жената през призмата на различни култури и техните обичаи - за да подкрепят пътуването към самооткриване.

"Женският кръг е отдаден изцяло на това да създаде една атмосфера, в която жените наистина се чувстват сигурни и могат да се отворят и да споделят своите болки и травми" - казва Александра Николова от екипа на SamoDiva.

Мястото, на което организират своите събития е SamoTerra - в сърцето на Родопите, познато още и от фестивала Meadows in the Mountains.

"Ние се събираме там и практикуваме заедно различни видове практики и медитации. Почитеме сърцето на обредността, на българските традиции, на Еньовден. Свързваме се с природата" - споделя Ерика Великова - една от водещите на практиките. 

Цялото интервю на Мария Бояджиева с Александра Николова и Ерика Великова чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Ганев

Как може да се намали бедността и социалното неравенство?

Институтът за пазарна икономика работи по дългосрочно усилие за оценка на ефективността на социалните помощи и услуги в България. От 2019 г. насам той изпълнява Проект "Намаляване на бедността и неравенството във възможностите чрез реформи в социалните трансфери и услуги", който ще приключи през септември 2022 г. Подробности за предложените..

публикувано на 11.08.22 в 17:23
Hayes & Y

"Hayes & Y" с чисто нов сингъл и предстоящ дебютен албум

Специален гост в предаването "Добър вечер, София" беше Благослав Анастасов, фронтмен на популярната българска група "Hayes & Y", който разказа за току-що излезлия сингъл "Control" , предвестник на дългоочаквания дебютен албум на знаменитата група. "Важно е да правиш неща, които ще изненадат хората", споделя музикантът.  Изненадва и самото..

публикувано на 11.08.22 в 16:48

"EuroQCI" ще гарантира стратегическата автономност на ЕС

Относно това, с какво се занимава Център за компетентност КВАЗАР и по какъв начин помага за националната и европейска сигурност, пред Радио София говориха Генчо Керезов, заместник-кмет по дигитализация, иновации и икономическо развитие на Столичната община, и доц. Лъчезар Георгиев , представител на България в Борда на инициативата на ЕК..

публикувано на 11.08.22 в 15:56

Защо земното въртене е неравномерно?

Специалистите тази година регистрираха рекорд, който планетата Земя постави на 29 юни. Денонощието тогава беше с 1.59 милисекунди по-кратко. Според Леонид Зотов, изследовател от Московския държавен университет "Ломоносов", от 2016 г. Земята е започнала да ускорява скоростта си. И пред 2022-ра планетата ни се върти по-бързо, отколкото през..

публикувано на 11.08.22 в 14:27

Деца и родители се наслаждават на фасадните рисунки на Bozko върху Комплекса за ранно детско развитие

Комплексът за ранно детско развитие на фондация "За нашите деца", който се намира в Зона Б-5, на мястото на Дома за медико-социални грижи за деца "Света София", е преобразен неузнаваемо и не само радва очите на минаващите край него, но и ги предизвиква да снимат. Същото е направил и Иван Шишиев от "Етюд-и-те на София" след като художникът..

публикувано на 11.08.22 в 12:48
Всяко поколение има свои интереси (Снимката е илюстративна)

В семейството днес: повече агресия, липсва респект между поколенията, няма срам

Студенти от цялата страна събират емперични данни във всичките 28 области на страната по проект на женското сдружение „Екатерина Каравелова”, което в партньорство с Великотърновски университет изследва причините, следствията и възможните подходи за предотвратяване на домашното насилие и насилието, основано на пола в България . Основните целеви..

публикувано на 11.08.22 в 11:37

За мен е важно да бъда себе си и следвам това, което ми идва отвътре

Втората авторска песен  "The Way You Are" на младата изпълнителка Мария Мирославова – RIA, вече е факт. Певицата разказа за парчето в предаването “Добър вечер, София: “Най- интересното за песента е, че е двуезична . Според мен, това й придава много интересно звучене.”, каза тя. RIA определи парчето като “лична” песен, която носи послание за..

публикувано на 11.08.22 в 11:22