Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кмет нареди на служителите си: "Усмихвате се!" Не го ли сторят – глоби

| обновено на 27.07.22 в 14:11
Снимка: Shutterstock

Филипински кмет нареди на държавните служители да се усмихват, ако не искат да бъдат глобени с шестмесечна заплата.

Аристотел Агире е син на бивш министър на правосъдието в авторитарната администрация на бившия президент Родриго Дутерте. Той твърди, че е измислил политиката на усмивката, "за да ипрати добри вибрации на своите служители и избиратели".

Агире казва, че на рибарите и производителите на кокосови орехи, които живеят в Муланай, провинция Кесон, им е омръзнало мрачното обслужване от страна на служителите в кметството.

Според новото изискване, служителите трябва проявяват спокойствие, искреност и да създават "приятелска атмосфера".

Въпреки това прилагането на правилото за усмивката може да се окаже трудно, тъй като филипинците са задължени да носят маска на лицето заради пандемията, но  Агире настоява, че хората могат да усетят дали някой се усмихва зад маската.

Източник: БГНЕС
По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Какви особености може да срещнете при ремонт на банята?

Ако ви се налага къртене на баня със стар фаянс и теракота в София, това е услуга, която е най-добре да потърсите от фирма кърти чисти извозва . Когато изберете да се доверите на професионалисти, може да сте спокойни, защото работата е в сигурни ръце. Те разполагат с професионални къртачи за услуги кърти чисти извозва София. При необходимост могат..

публикувано на 06.03.24 в 17:16

Германец се ваксинирал 217 пъти срещу Covid-19, странични ефекти няма

Германец, който умишлено се ваксинирал 217 пъти срещу Covid-19, няма странични ефекти от много дози, според учени, които са проучили вероятно най-ваксинирания човек в историята, предаде АФП. Имунната система на 62-годишния мъж от централния германски град Магдебург работи на пълни обороти, заявяват експертите пред сп. The Lancet Infectious..

публикувано на 06.03.24 в 15:24

платена публикация
4 цели за устойчив начин на живот през 2024 г.

Няма съмнение, че тенденцията за устойчивост ще продължава да се разраства и да получава дори по-ярък отзвук и през 2024 г., като за това има основателна причина. Изменението на климата оказва своето въздействие все повече и повече с всяка изминала година и макар това да не се дължи на ежедневните ни навици или начин на живот, зеленото мислене може..

публикувано на 05.02.24 в 17:46

С фруктов сок наддавате на тегло, по-добре яжте цели плодове

Консумацията на чист плодов сок всеки ден, може да е причина за напълняване при деца и възрастни , твърдят канадски учени, цитирани от "Индипендънт" и БТА.  Учените са анализирали резултатите от 42 изследвания, от които 17 сред деца и 25 сред възрастни. Установено е, че всяка чаша плодов сок на ден допринася с 0,03 по-висок индекс на..

публикувано на 18.01.24 в 13:06

платена публикация
Панталоните на мъжа – повече от просто част от гардероба

Панталоните не са само практичен елемент от мъжкия гардероб, но и израз на индивидуализъм, стил и самоувереност. Избирайки подходящия модел и материал, мъжът може да изрази себе си по начин, който отразява неговата личност и начин на живот. Дали става дума за ежедневна елегантност, спортен небрежен стил или градска класика - всяка чифт панталони..

публикувано на 12.01.24 в 11:16

платена публикация
Възходът на изкуствения интелект в набирането на персонал в областта на технологиите - какво трябва да знаете?

Навлизането на изкуствения интелект (ИИ) доведе до революция в много индустрии и набирането на персонал в областта на технологиите не прави изключение. Въздействието на ИИ върху набирането на персонал в областта на технологиите е дълбоко, като предлага иновативни решения на традиционни предизвикателства и същевременно внася нова динамика в..

публикувано на 11.01.24 в 10:55

Изследване установи кои храни могат за забавят белодробната фиброза

Според изследване на американски учени от Медицинския факултет на Университета на Вирджиния, храна богата на омега-3 мастни киселини, като ядки и мазна риба, може да забави развитието на белодробната фиброза. Екипът на д-р Джон Ким от Медицинския факултет на Университета на Вирджиния, проследява здравословното състояние на 300 пациенти с..

публикувано на 04.01.24 в 15:33