Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учение край Панчарево: Как да реагираме при природни бедствия?

Мащабно учение на аварийните екипи на Столичната община се проведе днес на полигона в Панчарево.



На него бяха разиграни ситуации по спасяване на бедстващи хора при природни катаклизми, както и оказване на помощ на пострадали при пътни инциденти.

На учението кметът на София Йорданка Фандъкова връчи грамоти на аварийните екипи на Столичната община, които участваха в международно учение в Черна гора за реакция при земетресение.



Пред медиите директорът на звеното Красимир Димитров обяви, че аварийните екипи на Сърбия, Гърция, Черна гора и България са готови да работят съвместно за оказването на първа помощ при големи бедствия – пожари, наводнения…

Припомняме ви, че Столичната община е първата, която изгради собствен полигон за обучения за действия при аварийни ситуации. На полигона се обучават както деца и ученици, така и възрастни.

Снимки и видео: Евелина Стоянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Активно се разчиства теренът за бъдещата детска болница в Горна баня

Два дни след като репортерска проверка на БНР установи, че не са започнали дейностите по разчистване на терена за бъдещата национална детска болница в столичния квартал Горна баня, от здравното министерство съобщиха, че тези дейности продължават активно. Главчев даде старт на разчистването на терена за Националната детска болница Според..

публикувано на 05.06.24 в 13:51

Ден на бащата с вход свободен в Националния военноисторически музей

На 8 юни (събота), от 10.00 до 17.00 часа, в Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата, съобщиха от район „Оборище“. По традиция в началото на лятото НВИМ организира най-големия детски празник, в който всичко е безплатно. Предвидени са различни активности -..

публикувано на 05.06.24 в 09:54

Три дни на различни места в София приемат опасни отпадъци

До края на седмицата – от днес до 7 юни Столичният инспекторат организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата . По време на юнската кампания мобилните пунктове ще бъдат отворени между 11:00 и 19:00 ч .  Днес – в Световния ден на околната среда, пункт ще бъде разположен на паркинга пред Столичния инспекторат - на ул...

публикувано на 05.06.24 в 07:59

Стефан Вълдобрев и Дара пеят до НДК в Световния ден на околната среда

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" и Дара ще участват в празничния концерт в София, с който днес ще бъде отбелязан Световният ден на околната среда . Събитието ще започне от 18:00 часа в Кино "Кабана" до Националния дворец на културата , информираха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).  В парка ще могат да се разгледат..

публикувано на 05.06.24 в 07:15

Кола и линейка се удариха в София

Пътно произшествие между кола и линейка в София. Инцидентът е станал около 16 часа днес при сградата на район „Младост“, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ.  Медицинският автомобил е пътувал към спешен адрес и е бил с включена звукова и светлинна сигнализация. При инцидента лекарят от линейката е получил контузия на..

публикувано на 04.06.24 в 17:48
Васил Терзиев

Терзиев за новата организация на движение в центъра на София: Извинявам се, сгреших!

Кметът на София Васил Терзиев призна, че той и заместникът му по транспорт са допуснали грешка при въвеждането на новата организация на движение по столичния булевард "Патриарх Евтимий". Поредна протестна блокада в центъра на София Пореден протест срещу организацията на движение в центъра на София Ще бъде разширен съставът на..

публикувано на 04.06.24 в 12:41
Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева

На среща в София обсъждат заплатите на медицинските специалисти

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева покани на среща днес представители на синдикат "Защита". Те са насрочили протест и поискаха оставката ѝ, тъй като не одобряват запазването на основните заплати на медицинските специалисти, както тя предложи след като свърши действието на Колективния трудов договор. В него е записана минимална..

публикувано на 04.06.24 в 09:54