Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Спаси София“: Политиката не е лошо нещо

Антония Йорданова и Александър Иванчев от „Спаси София“
Снимка: Радио София

Политиката не е лошо нещо, казаха пред Радио София Антония Йорданова и Александър Иванчев от новоучредената партия „Спаси София“.

„За нас превръщането ни в политическа партия е само един инструмент, за да се явим равноправно на местните избори. Ние ще се опитаме да убедим българския народ и в частност софийските граждани, че политиката не е лошо нещо и ние като експерти и специалисти само ще допринесем за развитието на нашия град“, добави Антония Йорданова.

„Да си политик, за съжаление, ние сами сме го случили като народ по този начин, тегне някаква жестока стигма, тъй като още от Бай Ганьо всичките са маскари и в една обща шапка са размешани, и няма леви, няма десни, всичките са маскари. Това е много тежък багаж, с който хора като нас се натоварват. Аз мога гарантирам, че зад нас няма мутри, интереси, нечистотии“, каза Александър Иванчев.

Според двамата експерти от „Спаси София“ трябва да има планиране при ремонтите в града за поне 5 години напред.

„Ние сме може би номер 1 в света по стратегии, планове, но не знаем каква е визията за града на нашия кмет. Визионерството липсва. Не просто ремонтче тук, ремонтче там на парче. Няма обща визия за цялостния път, който да поеме огромната, тежка влакова композиция, която се нарича столица“, допълни Иванчев.

Според Антония Йорданова, в партията си имат изграден план за София, който в момента се подобрява и ще следват три основни политики – чист и зелен град, навлизане в кварталите и чисто управление. От „Спаси София“ ще се борят за устойчиво развитие на столицата, казаха от формацията. Обещават да се вслушват и в мнението на хората, добавиха Антония Йорданова и Александър Иванчев.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Войната и обикновените хора

Какво е положението в Украйна след масираните руски удари разказа Николета Атанасова.  Тя сподели, че по време на най-голямата атака в един ден са били изстреляни ад 200 ракети. "Сутринта над моята глава мина една ракета и ПВО- то я свали, така, че тази картина е доста смразяваща. Самите украинци те по друг начин приемат всичко това, казват,..

публикувано на 28.08.24 в 18:27
Кристиян Илиев и Денис Николов в

"Някой, някъде" е книга с авторски текстове на актьора и режисьор Денис Николов

Гост в предаването "Добър вечер София" е актьорът и режисьор Денис Николов, който освен човек на изкуството е човек и на литературата Той е издал дебютна книга с поезия, чиято премиера ще бъде на 5 септември 2024 г. Разказва, че не му е нужно специално вдъхновение за да пише стихове – може да го прави по всяко време. "Най-голямата ми..

публикувано на 28.08.24 в 17:04
Арман Бабикян

Арман Бабикян за политическата ситуация в страната

Политическата ситуация в страната пред Радио София коментира Арман Бабикян. Той сподели относно служебното правителство: "Аз лично не виждам повод за радост, но смятам това за нормална процедура,", каза той. По думите му спекулациите по отношение на вътрешния министър са свързани с купуването на гласове. Независимо как се казва той, защото той..

публикувано на 28.08.24 в 16:51

Ракът на дебелото черво няма ранни симптоми

Ракът на дебелото черво или т. нар. "колоректален карцином" е най-честият злокачествен тумор на храносмилателната система. Заболяването се нарежда на второ място от всички видове карциноми при жените (след рака на гърдата) и на трето при мъжете (след рака на белия дроб и на простатата), обхващайки около 10% от всички видове тумори...

публикувано на 28.08.24 в 15:42

Фестивалът "Граждански будилник 2024" като част от "Реките на София

Тази година фестивалът “Граждански будилник“ ще бъде част от тридневната програма на "Реките на София 2024“ , а екипът на Радио София ще бъде част от събитието, с предаването "Радиокафе" в събота, 31 август. Малко повече за това което ни очаква през уикенда, разказа в аванс Алескандър Киров, от Български център за нестопанско право..

публикувано на 28.08.24 в 14:49

Малко цвят на бузите и устните и подчертани вежди и мигли са подходящ грим за ежедневието

Мина Маркова се занимавам както с грим, който е за филми, музикални клипове, фотосесии, така и за различни видове събития. Тя казва, че естеството на работата ѝ е да накара хората да се чувстват красиви по свое му, да се усещат добре в кожата си. " Любовта към изкуството и към естетиката идва от моя пра-пра-дядо, който е бил скулптор. Той има..

публикувано на 28.08.24 в 13:19
Проф. Атанас Карафезлиев с деца в неговия майсторски клас

Рекорден брой участват в V Лятна академия за духови инструменти

Точно по средата на петата Лятна академия за духови инструменти, в ефира на пред БНР-Радио София се пренесохме в Копривщица и се убедихме в приповдигнатото настроение на града. В Лятната академия участват рекорден брой (47) музиканти от училища по изкуствата в страната, от Музикалната академия, разказа проф. Атанас Карафезлиев, първи тромбон на..

публикувано на 28.08.24 в 11:45