Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни отпадъци от домакинствата приемат в Нови Искър и Челопечене

Снимка: БГНЕС

В районите „Нови Искър" и „Кремиковци" ще се събират опасни отпадъци от домакинствата, съобщават от Столичния инспекторат.

Безвъзмездно ще се приемат следните опасни отпадъци, образувани от домакинствата:

  • Живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни)
  • Лакове и бояджийски материали
  • Домакински препарати и химикалМастила и замърсени опаковки
  • Фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност)

От 8.30 до 11.30 часа мобилният пункт ще бъде разположен в гр. Нови Искър на ул. „Искърско дефиле" № 121, районна администрация „Нови Искър" и МЦ 31.

От 12.30 до 15.30 часа ще се премести в кв. Челопечене, ул. "Ангел Маджаров" на площада срещу Кметството (пред паметника).

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мостът на бул. "България" предизвика протест и активизиране от Столичната община

Днес започва изграждането на скеле като част от подготовката на спешни укрепителни дейности на моста на бул. "България". Целта е възстановяване на движението в участъка възможно най-скоро, като безопасността на гражданите остава основен приоритет.  Това съобщи Богдана Панайотова, временно изпълняващ длъжността главен архитект на София, по БНТ...

публикувано на 02.09.24 в 08:08

Още няма задържан за стрелбата в столичния район "Младост" снощи

Все още няма задържан за стрелбата в столичния район "Младост" срещу известния като лихвар Димитър Стоянов и сина му. Двамата остават в болница. Инцидентът е станал късно в неделя на охраняем паркинг в "Младост" 1. 58-годишният Димитър Стоянов и 20-годишният му син са били простреляни от неизвестен извършител. Двамата са откарани в болница "Света Ана",..

публикувано на 02.09.24 в 07:35

Последни два софийски парка в летния маршрут на библиобуса

Последните локации на Десетата кампания „Зелени библиотеки 2024“ са Борисовата градина (31 август, събота) и един от най-новите и атрактивни софийски паркове – парк „Възраждане“ (1 септември, неделя), в който гостуваме за първи път, съобщават от Столичната библиотека. Досега инициативите тази година са посетили близо 12 хил. души, а читателската..

публикувано на 30.08.24 в 16:10
Пръскането се извършва след 20:00 ч.

Още обработки срещу комари заради западнонилската треска в София

Във връзка с третирането на зелените площи срещу комари са изпълнени две от задължителните обработки. Те са за ларви и за възрастни комари. Към момента се изпълнява втора обработка за комари, която продължава през август – септември, съобщават от Столичната община. Направени са обработки в обществени паркове и зелени площи. Предстоят такива в..

публикувано на 30.08.24 в 12:11

Синдикатът на българските нефтохимици с дарителска акция за библиотеки

Синдикатът на българските нефтохимици започва поредната си благотворителна инициатива за дарения на книги попълване на читалищни и училищни библиотеки с нови издания. До 22 септември в различни градове в страната ще работят по график събирателни пунктове, които ще приемат книжни дарения от граждани на детска, юношеска, художествена и..

публикувано на 30.08.24 в 11:30

Какви да бъдат имената на следващите метростанции

Разширението на метрото с 6 км от ул. „Шипка“ , кв. „Гео Милев“, кв. „Слатина“, зала „Арена София“, бул. „Цариградско шосе“ се предвижда да бъде завършено през 2027 г. но вече се знае как ще се казват метростанциите, съобщиха от Столичната община. Имената „Ситняково“, „Гео Милев“, „Слатина“, „Шипченски проход“, „Арена София“ и „Тракия“ са..

публикувано на 29.08.24 в 14:27

Вдигат туристическата такса за гостите на София

Столичната община предвижда актуализиране на туристическия данък, който не е променян от десет години. Това съобщи Никола Барбутов , заместник-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм, и Антон Пенев, директор на Общинското предприятие „Туризъм“. Става въпрос за таксата, която се събира всеки ден от посетителите на столицата,..

публикувано на 29.08.24 в 11:44