Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В онлайн „дни на отворените врати"

Агенцията за хората с увреждания дава информация по различни свои програми

Снимка: Георги Цветков

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира онлайн информационни дни за програмите, които финансират проекти за осигуряване на заетост, рехабилитация и интеграция, изграждане на достъпна среда за хората с увреждания.

 По време на Деня на отворените врати участниците ще могат да се запознаят с програмите и да зададат своите въпроси, свързани с условия на кандидатстване, отпускане на средства, наблюдение и отчетност на проектните предложения 

"От 2021 година стана традиция да организираме онлайн "дни на отворените врати" за всяка една от програмите, които представяме. По този начин, хората които се включват в онлайн пространството, могат да се запознаят с тях, да зададат въпросите си към експертите, които ги презентират", обясни Йоана Колдова от АХУ. Тя допълни, че желаещите да участват със своите проекти, могат да получат и конкретна помощ при изготвянето на документите както на експертно ниво, така и от инспекторите, които ще упражняват контрол, ако проектът бъде финансиран.

Относно презентираната от агенцията Програма за изграждане достъпна архитектурна среда на исторически и спортни обекти, Йоана Колдова поясни:
„Ние финансираме само такива обекти. През последните 12 години сме направили така, че ако човек реши да отиде на театър или в музей, то достъпността в тях в повечето случаи е благодарение на финансирането от нашата агенция“.

Тя уточни, че датата за провеждане на онлайн отворени врати за тази програма, ще се състои на 21 февруари, от 14 часа.

 
Желание за участие може да се заяви, чрез сайта на агенцията, за да бъде изпратен линк за определеното събитие.

Информация за програмите и проектите може да се получи и на място в Агенцията за хора с увреждания, каза още Йоана Колдова.

Подробности за спецификата на отделните програми, може да научите от разговора в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водната терапия е подходяща и при физически, и при интелектуални затруднения

Водата крие в себе си терапевтична сила, която може да бъде незаменим помощник на рехабилитаторите, които се грижат за деца и възрастни с двигателни увреждания и проблеми в развитието. В това са убедени специалисти и благодетели от Фондация "Сийдър". Водата и движението във водна среда помага за подобряване на мускулния тонус,..

публикувано на 06.08.24 в 11:18
Снимка: Национален музей „Земята и хората“

Музеят "Земята и хората" с четири временни изложби през август и концерт за Деня на милосърдието

Националният музей „Земята и хората“ представя четири временни изложби през август. По повод Денят на милосърдието - 6 август от културната институция организират и концерт от ХХ Юбилеен фестивал „Изкуствата за Земята". Събитието е посветено на състраданието към жертвите на атомните бомбардировки през Втората световна война. Музеят предлага..

публикувано на 06.08.24 в 10:34

Практикуваме уейкборд и йога в близост до София

На 10 август 2024 г. момичетата от Wild-berries канят всички любители на уейкборда на Wake & Flow ден на язовир Алино. Всеки, който е начинаещ или напреднал в този спорт, ще може да се качи на дъската и да се плъзне по водната повърхност, теглен от специален влек. "Хубавото при този спорт е, че можете още в деня да се научите да се возите и да се..

публикувано на 06.08.24 в 08:50

Променлива облачност с температура в София около 29°

През деня облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините, и на места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони, съобщиха от НИМХ. Вятърът в цялата страна, най-късно в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен,..

публикувано на 06.08.24 в 07:35
Снимки: Надежда Герова

От Моста на влюбените до Златните мостове без велосипед

Витоша привлича скиорите през зимата, но в летния сезон напливът от туристи сякаш драстично се увеличава, и то не само през уикендите. Пътуването до близка до София планина се обслужва и от две автобусни линии – 61 и 66. Разписанието на двата автобуса е на всеки 30 минути както през делнични дни, така и през уикенда. Маршрутът на..

публикувано на 05.08.24 в 17:42
Снимки: Надежда Герова

Кой цапа и драска в столичния обществен транспорт?

Боклуци, мръсни и надраскани седалки, налепени с всякакви стикери врати. Всичко това може да се види в столичните автобуси, трамваи и тролеи. Проблемът за нелицеприятната гледка обаче не възниква толкова от непочистване на превозните средства, колкото от липсата на съзнание и гражданска отговорност. Именно по-ниската хигиена в някои..

публикувано на 05.08.24 в 16:48
Михаела Маевска (вляво) с Яна Спиридонова

Съвременните драми в големия спорт

В разгара на Олимпийските игри в Париж, екипът на "Добър вечер, София" посрещна специален гост – Михаела Маевска – едно от златните момичета на България, състезавала се на три олимпиади подред от 2012 до 2020 година, днес щастлива майка на дъщеричка. Михаела сподели с екипа ни емоциите, които е изпитвала през годините между първите и..

публикувано на 05.08.24 в 15:25