Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Алберт Попов и треньорът му Ивайло Борисов:

Приехме, че това е пътят, който трябва да извървим

Те бяха специални гости в "Спортна среща" на Радио София

"Спортна среща" с Алберт Попов(вляво) и треньорът Ивайло Борисов
Снимка: Антония Каменичка

Алберт Попов и треньорът му Ивайло Борисов бяха гости в предаването "Спортна среща", за да споделят своите емоции след големия успех на скиора ни в САЩ.

"Определено ще има втора цел, не искаме да спираме дотук", уверява Алберт. Ивайло допълва, че да, пътят, който са извървяли и ще извървят заедно е много дълъг и кулминацията е била в Америка", предвид пътуването и метеорологичните условия там и други недотам благоприятни обстоятелства. Оказва се, че именно трудностите, недотам перфектните условия, дори и това, че ги напуска човекът, който отговаря за поддръжката на ските на Алберт не спира двамата българи да продължат напред.

"Това, че може да разполагаш с по-малък екип, по-сложна е организацията – винаги да пътуваш от България, но в крайна сметка това е и мотивация и когато постигнеш един такъв резултат, поне за нас тежи повече", споделя Алберт Попов.

Те избират да "коват" успеха си сами, като работят индивидуално въпреки, че и работата в отбор си има своите плюсове и минуси.

"Много гъвкави сме и когато искаме да се усамотим сме си близки и самодостатъчни", посочи още Ивайло Борисов.

Един старт преди да е завършил сезонът, след постигнатото какви са целите?

"Това 3-то място си беше цел. И се радвам, че я постигнахме през този сезон, защото това беше сезонът, в който аз излязох и казах, че целта за сезона е подиум и това беше първият сезон в който го правя. Радвам се, че нещата които ги казвам и мисля, и си поставям като малки и големи цели, сезон след сезон успяваме да ги гоним и постигаме, и винаги има една следваща, която да те дърпа напред и да останеш мотивиран“, каза още Алберт Попов.

"Приехме, че това е пътят, който трябва да извървим за да стигнем до там, където се намираме", допълва треньорът.

Чуйте повече от разговора на Камен Алипиев в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктория Савова и Цветелина Гарелова, настоящите младежки делегати към ООН

Хубаво е извън личния живот да има кауза

Търсят се следващите младежки делегати към ООН.  За седемнадесета поредна година чрез конкурс в четири кръга ще бъдат определени двамата официални младежки представители на България към Организацията на обединените нации с мандат 2023-2024 година. Селекционната кампания, която се състои в етапи онлайн и на живо, ще се проведе в периода от 14..

публикувано на 01.04.23 в 10:46

Посланици на изчезващи видове

Зоологическа градина София ще отбележи 1 април – Международния ден на птиците от 10:30 ч. до 14:00 ч. с информативна програма и специални гости от Българското дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria. Подробности от  Катя Зарева, еколог към столичната зоологическа градина: "Това е един от най-старите екологични празници. Отбелязва се..

публикувано на 01.04.23 в 09:44

До 28 април гражданите могат да кандидатстват по Програма „Зелена София“ за 2023 г.

Столичната община откри процедура за кандидатстване с проектни предложения по  Програма „Зелена София“ . Желаещите могат да подадат документи до 17:00 ч. на 28 април 2023 г. в деловодството на районната администрация, на чиято територия се намира зелената площ. Кампанията на общината се провежда за 12-а година и цели да включи гражданите в..

публикувано на 31.03.23 в 19:27

Половината от българите смятат, че жените и мъжете не са равнопоставени в професионално отношение

Половината от българите смятат, че двата пола не са равнопоставени в професионално отношение , сочи проучване на Съвета на жените в бизнеса в България , което е направено по повод 10-ата годишнина на организацията. Допитването е проведено от агенция „Тренд“ . Данните показват, че под равнопоставеност 27% от анкетираните разбират равни..

публикувано на 31.03.23 в 17:21

"Досами" - пространство за изкуство и вдъхновение

Среща в ефира с Нона Куманова – художник и Зара Богданова – специалист по дърворезба, които разказаха за една нова и недотам позната програма, финансирана от НФ „Култура“ – „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“. Благодарение на това съфинансиране, младите дами стартират свой проект,..

публикувано на 31.03.23 в 17:15

Стартира втори конкурс за български аудиосериал

"Светът след утре" е темата на втория конкурс за български аудиосериал. Кандидатстването за него стартира на 25 март 2023 г., а в него могат да вземат участие всички утвърдени и прохождащи автори, които са готови да се изправят пред предизвикателството на този все по-популярен формат. Победителят ще има възможността да работи с подкрепата на..

публикувано на 31.03.23 в 16:00