Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Mонах Пасура с 4-дневен ритрийт в сърцето на Родопите

4-дневен ритрийт в сърцето на Родопите ще се състои от 31 март, заедно с Mонах Пасура. Преди да стане монах, той е бил стюард, баскетболист и DJ.  Последните 18 години Пасура участва в различни инициативи и пътува по целия свят, преподавайки медитация и майндфулнес. Занимава се и със звукова терапия. Пред Радио София той разказа, че именно медитацията е това, което му е помогнало да се свърже с интуицията си.

„Получих знак, че трябва да пътувам в Индия, там се обучих и започнах моето обучение като звуков терапевт. Звуковата терапия е базирана на това, че всичко е в постоянен процес на вибрации. Чрез звуковата терапия искаме да постигнем хармонизация“, обясни Монах Пасура.

Една от целите на 4-дневния ритрийт е да се научим да фокусираме ума си - тук и сега, както и да намерим осъзнатост и устойчивост. 

Монах Пасура казва, че иска да научи хората да водят балансиран начин на живот, да изградят устойчивост в стресови ситуации, както и да спечелят битката с негативните мисли и тревожността.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Полина Начева
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кръводарителска кампания "Да бъдем заедно"

На 1-и юни МБАЛ "Св. София", съвместно с НЦТХ организира кръводарителска кампания под мотото "Да бъдем заедно". Подробности по темата разказа д-р Мария Савчева, началник Лаборатория по трансфузионна хематология. Тя сподели, че в инициативата могат да се включат всички хора, които имат желание да дарят кръв, независимо къде се лекуват техните..

публикувано на 31.05.23 в 20:00

Форми, изкуство и технологии

Иноватори в областта на дизайна, архитектурата и изкуството ще бъдат част от програмата на SHAPESHIFT Festival. Това е поредица от събития, изследващи връзката между човечеството и иновациите, и непрестанната трансформация, която прекроява света ни. Изкуствен интелект, природосъобразна архитектура, роботика, креативно програмиране, космология,..

публикувано на 31.05.23 в 19:03

От МЗ предлагат отпадане на карантината за Covid-19

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще предложи законови промени, с които да отпадне задължителната карантина както за болните от Covid-19, така и за контактните им лица, съобщават от ведомството. Решението е взето на база на ниската заболеваемост и ниските нива на хоспитализация и смъртност. На 5 май Световната здравна организация..

публикувано на 31.05.23 в 17:53

Първият моноспектакъл на Деян Донков "Камбаната" с премиера в НТ "Иван Вазов"

Първият моноспектакъл на Деян Донков като актьор и режисьор - "Камбаната", по едноименния роман на Недялко Славов ще има премиера в Народния театър "Иван Вазов" на 8 юни на Голямата сцена. "Камбаната" е роман-изповед, трагичен разказ, за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за 2 убийства. Изповед за катарзиса и..

публикувано на 31.05.23 в 17:30

Какво да очакваме от хижите в планината

Хижите като част от планинския туризъм – какви са удобства и предизвикателствата? Подробности по темата разказаха Момчил Дамянов – Асоциация "Планини и хора" и Петър Стоянов – председател на Българския планинарски съюз. Той сподели, че от детските му години планината за него е била важна, но оттогава са се променили хората. Те ходят поради мода и..

публикувано на 31.05.23 в 17:25

Американска платформа прави епизод за България в поредицата "География на блаженството"

Стенд-ъп комедиантите Дими Деянски и Моника Найденова гостуваха в "Добър вечер, София" за да ни разкажат за участието им в "География на блаженството" (The Geography of Bliss) -  американската поредица на стрийминг платформата Peacock. "География на блаженството" (The Geography of Bliss) е поредица, която търси щастието,  екранната..

публикувано на 31.05.23 в 16:33

От 18 до 23 юни София и Пловдив се превръщат в музика на фестивала "Culturama"

От 18 до 23 юни, София и Пловдив се превръщат в музика. Изключителни музикални артисти от световната сцена ще посетят петото издание на фестивала "Culturama" . На 18 юни, от 19.00 часа, Голямата Базилика в Пловдив и на площад Славейков в София на 20 юни, от 19.00 ч., посетителите могат да се насладят на концерта „Птиците“, интерпретиран от..

публикувано на 31.05.23 в 14:36