Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На форум в София

Визионери са насрочили полет към бъдещето в края на май

Снимка: bglobal.bg

Какво ни очаква в бъдещето? Колко различен е следващият наш живот? Кои са върховете, които ще ни примамват неудържимо? Ще бъдем ли по-щастливи и по-успешни?

Това ще се опитат да предположат, предскажат и дискутират капацитети от различни сфери на необикновено събитие – среща, озаглавена
„Преди утрешния ден – пилоти на бъдещето“.

То ще се състои на 31 май от 14.30 часа в „София Ивент Център“.
Като участници са поканени удивителни жени и мъже, хора от бизнеса, духа и знанието, които живеят и работят в утрешния ден, казват организаторите, а за публиката местата са само 200.

„Събитието е част от поредицата “Преди утрешния ден”, която тази година започваме като социална ангажираност и инициатива - да погледнем извън злободневието, да погледнем това, което всъщност е на прага ни, и то да погледнем с хората, които са водещи в науката, в бизнеса, в технологиите, водещи умове, културолози, футуролози.

Да можем да бъдем подготвени, да можем по-бързо или с по-голяма степен на адаптивност да влезем в това време. Целта ни е голяма част от аудиторията да бъдат студенти, защото те ще го живеят това бъдеще. Те ще го правят и както се казва те ще му сърбат попарата“, обясни пред БНР-Радио София Красимира Георгиева (►) - главен редактор на Business Global Magazine – организатор на събитието.

По думите ѝ машината на времето я има, тя е в нас, в човека.

„Трябва да се подготвим за пътя към това бъдеще, за да не изпаднем по завоите от тази скорост.“

Сред лекторите и събеседниците в трите „дестинации“ (панела) ще могат да се видят и чуят:

  • В полет „Наука и технологии“:
Марио Бакалов, пилот на най-големия пътнически самолет в света; Петър Митев, основател на Chaos Group ще говори за смяната на работата; Карел Крал, главен изпълнителен директор на „Електрохолд България“; Доброслав Димитров, съосновател на „Империя Онлайн“; Петър Торнев, управляващ директор на Accenture Bulgaria и Спас Керимов, съосновател на Printivo

  • В полет „Бизнес и иновации“:
Любомир Литов, професор по финанси в университета в Оклахома, САЩ; Боян Стефов, изпълнителен директор на Банка ДСК; Александър Лефтеров, основател и изпълнителен директор на Tiger Technology; инж. Ивайло Николов, директор на Рудодобивен комплекс „Елаците-Мед“; Калина Петкова, лидер корпоративни комуникации за Югоизточна Европа на Schneider Electric; Кристиян Постаджиян, зам.-ректор на НБУ.

  • В полет „Човек и общество“:
Здравка Евтимова, писател; Радослав Бимбалов, управляващ партньор на The Smarts Group; Eвгения Пеева, създател на „Заедно в час“, съосновател и изпълнителен директор на „Крисп Лабс”; Таня Косева Бошова, управляващ директор и партньор на Lion’s Head и управляващ директор и партньор на Park Lane Developments; националният консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров; пътешестващият (засега в пространството) журналист Георги Милков.

Чуйте разговора на Данаил Конов.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова придобивка очакват колоездачите в София

Единственият у нас полигон по пътна колоездачна безопасност и тренировъчно трасе за този спорт се очаква да бъде изграден в София. Това обяви специално за Радио София Александър Стоянов, председател на сдружение "Колоездачен клуб Генезис". Очаква се това да стане факт в близките години, а избраното място за съществуването му е землището на кв...

публикувано на 03.07.24 в 17:22
Любомир Стефанов

Гласуват проектокабинета Желязков

Парламентът гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. От партията номинираха бившия председател на 49-ото НС Росен Желязков за министър-председател. Гласуванията са разделени в отделни точки – първо ще стане ясно дали депутатите одобряват номинирания за министър-председател Росен Желязков, след това - структурата на Министерския съвет и..

публикувано на 03.07.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Десетки пътници блокирани на Летище София

Десетки българи с малки деца стоят с часове на Летище София заради отменен полет на нискотарифната компания "Райънеър". За това сигнализира пред БНР един от потърпевшите пътници, които трябва да излетят за Мадрид. Повече от 15 часа хората нямат никаква информация. Елена Митева и десетки други пътници е трябвало да излетят от София за Мадрид..

публикувано на 03.07.24 в 15:50

Стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри, зависими от наркотиците

Фондация "За един чист живот" стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри от 14 до 18 години, зависими от наркотиците. На безплатна телефонна линия те могат да получат информация и насоки как да помогнат на децата си, експериментирали с различни опиати. Близките трябва да разберат, че опиатите са силно пристрастяващи и много опасни,..

публикувано на 03.07.24 в 14:55

Празнуваме културата на първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство

От 3 до 6 октомври, в София Тех Парк ще се проведе първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство - Sofia Art Fair.  Целта е да развие пазара на изкуство в България. В него ще вземат участие български и чуждестранни галерии, художници, куратори, колекционери, меценати и бизнесмени. Организатор на форума е Фондация „София диша“...

публикувано на 03.07.24 в 13:33

"Игри на три поколения" в радомирското с. Бобораци

Три поколения ще отбележат заедно на открито 8-мия рожден ден на Сдружение "Безопасни детски площадки". За първи път празникът е извън София и ще се проведе в с. Бобораци, община Радомир. По инициатива на сдружението, читалището в с. Бобораци изгради наскоро пространство за събития на открито, каза пред Радио София Мая Цанева от Сдружение..

публикувано на 03.07.24 в 12:07