Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Добър вечер, София"

Борис Христов представи "Сън" - първата му авторска песен на български език

Снимка: Личен архив

"Сън" е новата авторска песен на Борис Христов. Тя е първото му парче, написано и изпято на български език и вече се радва на любовта на феновете, които следват Борис на живите му участия и в каналите му в социалните мрежи.

Изпълнителят, който бе сред запомнящите се участници и финалист в известен телевизионен формат, е автор на текста, музиката, аранжимента и програминга на песента.

Борис Христов беше специален гост в предаването „Добър вечер, София“, където сподели емоциите около творческия процес на песента, усещането да създаваш музика на родния си език.

„Наистина е нещо ново за мен, колкото и това да е моят роден език, мой майчин, който в по-голямата част от ежедневието си използвам, оказа се предизвикателство, въпреки че стана много бързо“, споделя артистът.

За разлика от музиката му досега, песента е бърза. Официалната премиера на видеото е на именния му ден, но вече няколко пъти е представял "Сън" на живо, по време на участия. "Бях изненадан, че още след първия припев хората вече я пееха с мен. Това беше и мотивът ми да вляза и да я запиша в студио, и тя да бъде моят следващ сингъл“, казва още той.

Защо първата тема на българските му лирики е темата „Сън“? 

Защото не обичам темата за нощта, разкрива Борис. „Аз и ти“ и „нощта“ ги има във всяка втора песен, исках да избягам от тази тема. Казва, че не е задължително песента да се възприема буквално.

„Бих желал хората да помислят малко над това, че има много неща, които цял живот преследваме, към които се стремим, независимо дали е ден или нощ. Те много често ни бягат и въпреки това се опитваме да се докоснем до тях. Ако имаме късмет и сме достатъчно настоятелни – успяваме. Песента „Сън“ точно за това е написана“, поясни той.

Определя себе си като артист, който пише музика, и се надява за в бъдеще тя да е още по-добра от тази, която е създал до момента.


Песента е записана и мастерирана от Милко Михайлов, част от акустичните китари в нея записва и великолепният Петър Миланов.

Борис Христов, който е известен и с усета си към фотографията, е и режисьор на видеото към песента „Сън“. Снимките са от март в Южна Африка - родината на неговата съпруга. Самата тя е муза в песента, а след много уговорки, също влиза с роля във видеото.

Оператор е Джейсън Магот, а режисьор на монтажа е Кирил Ханджиев, който монтира и видеото на първата песен на Борис Христов - Need you“< style="background-color: initial;">.

Борис Христов работи и над нова, стилна, авторска музика, която ще се появи скоро на музикалната сцена.

Чуйте целия интересен разговор на Боян Бочев в звуковия файл.


По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Джазът и Банско – неразделни и през 2024

Джазът отново се настанява в Банско и ще остане там от 3 до 11 август. Още в 11 часа джазът на младостта очаква своята публика на сцената в парка на Банско. Следват различни джаз преживявания у така – до след полунощ. „ Традиция и развитие – това е нашият слоган  – каза пред Радио София Илиана Иванова, председател на УС на асоциацията „Фестивалите в..

публикувано на 28.07.24 в 18:08
Пирдоп

Промишлен район с дадености за туризъм

Днес гостуваме на община Пирдоп и пръв гост и наш домакин е кметът Ангел Геров : "Наследник сме на първото обществено училище, към края на Възраждането е построено първото училище, по-късно е построено и класно училище. Градът се е разраствал и оттук започва нашата история - построява се ново, голямо училище. Първият камък е положен в 1932. По план..

публикувано на 28.07.24 в 11:01

Историята оживява - Учителят Петър Дънов, части 1, 2 и 3

Срещаме ви с личност, даваща смисъл и надежда на духовното начало у човека.  Той вярва, че любовта, истината, правдата, мъдростта и добродетели са качествата, които човек трябва да изработи в себе си, за да бъде най-добрата си същност.  Този човек наричат Учителя!  Да представиш Петър Дънов - Учителя, създателя на Обществото на Всемирното бяло..

публикувано на 27.07.24 в 16:00

Софийски разкази - София преди Освобождението

Как е изглеждала София през 1878-9? Изостанал град ли е бил? Къде е бил "Хендекът", ограждал града? Какво е било населението? Защо е намаляло преди да стане столица? Кои са махалите/кварталите: Язаджийска, Баш чешма, Драз и други? На всички и на други подобни въпроси, отговорите са в звуковия файл:

публикувано на 27.07.24 в 15:00
Ева и Йордан Соколови

Адресите на любовта - Ева и Йордан Соколови

В тежък развод пламва любовта на биохимичката и юристът Ева Соколова е професор по биохимия. Специализирала е като Хумболтов стипендиант в Германия, а докторската си дисертация е защитила в Московския химикотехнологичен институт Менделеев.Йордан Соколов е изявен юрист, председател на Народното събрание, бивш министър на вътрешните работи,..

публикувано на 27.07.24 в 13:55
Калоян Захариев

Във Вселената няма правилен ред

„Ех, магесническа му работа“ от Калоян Захариев - интервю с автора: "Писането ми отне малко време. Роди се без план, идея. Всичко тръгна от самосебе си. Главният персонаж е некромант. Тръгнах с идеята да бъде като Тери Пратчет, но реших да си измислям неща. Във Вселената няма правилен ред. Пиша нещо, което ми харесва, като пишеш един роман си мислиш..

публикувано на 27.07.24 в 11:35

Всеки може да помогне

Националната асоциация на доброволците в Република България организира безплатен уебинар на тема "Основни знания и умения за спонтанни доброволци за действие по време на горски пожари". Георги Влайков, директор ЦПО „Доброволец” с подробностите: "Планираме да запознаем доброволците как се работи на терен, какви са основите рискове, с каква лична..

публикувано на 27.07.24 в 10:43