Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Актьорът Борислав Вълов: Истината преминава през изпитания

Снимка: Личен архив

Представяме ви актьорът Борислав Вълов. Той е един от хората, които правят качествено съдържание в интернет – забавни клипове с хумористична насоченост, или пък такива, които засягат общочовешки теми. Разговорът е за отговорността към аудиторията в социалните мрежи и какво изисква тя.

"Хубаво е, че говорим за отговорността. И тук не става дума само за видео създателите или на друго съдържание, но въобще като цяло. Когато присъстваш в интернет, трябва добре да си даваш сметка, че това е глобално пространство, то е свободно използваемо и е добре да си даваме сметка какво показваме там", споделя Борислав.

По думите му за да си отговорен трябва да са налице немалко фактори – освен усет за отговорност, нужна е съвест и собствена дисциплина дори. Казва, че той самият не се страхува да носи отговорност. В социалните мрежи той е искрен, себе си е и се надява така да продължи.

"Днес не сме много сигурни кое е истина и кое не и трябва да проверяваме по няколко пъти. Самата истина преминава през изпитания и затова трябва внимателно да боравим с нея. Аз съм спокоен, защото основният инструмент, който използвам е именно истината и откровеността, която много харесвам като качество", разкрива той.

Когато си позволява да говори по тема, или да записва видео съдържание, държи да е подготвен.

"Ако наистина имам какво да кажа, ако наистина смятам, че то трябва да бъде някъде наяве и мога да застана с името си зад това, тогава създавам това съдържание", категоричен е Борислав Вълов.

В разговора ще чуете какво означават за Борислав социалните медии и какво го мотивира да създава съдържание, страстта му  в заснемането не видеа, защо се разграничава от понятието "инфлуенсър" и още куп интересни неща. 

С Борислав Вълов разговаря Крис Илиев.

По публикацията работи: Спаска Давранова
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 07.12.2023: Столичният общински съвет отново без председател

Актуалните събития от 7 декември и днес в предаването „Форум“ коментираха писателката Цветелина Цветкова и експертът по PR, и бивш депутат Арман Бабикян. Заедно с водещия Лъчезар Христов те засегнаха следните теми: За пореден път Столичният общински съвет без избор за председател От 1 декември без стари коли в центъра на София Политически..

публикувано на 07.12.23 в 18:48
Калоян Илиев

Предстои изграждането на нова пречиствателна станция в община Ихтиман

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев ще управлява общината за четвърти път, след като на последните местни избори отново спечели одобрението на съгражданите си. За първи път община Ихтиман се управлява от един и същи кмет толкова много време, което говори, че сме свършили не малко работа, коментира Илиев пред Радио София. По думите му, близостта..

публикувано на 07.12.23 в 17:55

Изложба "ПАNAГiA" на художника-реставратор Панайот Панов се открива в Регионалния исторически музей

Регионалният исторически музей открива изложба, посветена на Пресвета Богородица. Експозицията представя икони, създадени от художника реставратор Панайот Панов.Тя е озаглавена "ПАNAГiA". Намира се в сградата на Музея на пл. "Бански"1 и отваря официално врати на 7 декември 2023 г. (четвъртък) от 18:00 ч. Периодът, в който може да бъде..

публикувано на 07.12.23 в 16:52

Едва 1,75% от смесения битов отпадък на София се рециклира

Едва 1.75 е процентът от смесения битов отпадък на София, който се рециклира. Това стана ясно по време на посещение на кмета на София Васил Терзиев в Столичното предприятие за третиране на отпадъци в с. Яна. Той беше посрещнат от новия директор на завода – Николай Савов, който представи част от резултатите от доклада му за състоянието на..

публикувано на 07.12.23 в 16:25

Арх. Петър Диков: Училищните сгради трябва да отговарят на новите тенденции в образованието

Конференция на тема "Образованието – придвижване от мрак към светлина" се провежда днес в столичното 145-то ОУ „Симеон Радев“. Три са основните стълбове на образованието – учителите, родителите и средата, каза пред Радио София председателят на Съюза на архитектите в България арх. Петър Диков. „Ние продължаваме да изграждаме нашите училище тип..

публикувано на 07.12.23 в 15:44
Наполеон

Образът на Наполеон в едноименната книга представен макимално точно от историка д-р Александър Стоянов

В контекста на наскоро излезлият биографичен филм "Наполеон" е срещата с д-р Александър Стоянов, за да разкаже за книгата си "Наполеон" в предаването "Радиокафе". Д-р Александър Стоянов е асистент към Института за исторически изследвания към БАН, защитил е докторат по история в град Лайден, Нидерландия. Написването на книгата е..

публикувано на 07.12.23 в 15:36

"Целуни ме, Кейт" - нов мюзикъл на сцената на Музикалния театър

Гости в предаването "Радиокафе" бяха Кристина Кокорска - Криста и Марчо Апостолов. Те са двама от солисите в мюзикъла "Целуни ме, Кейт", който ще се състои в Националния музикалния театър през декември 2023 година. По думите на Апостолов Бургаската държавна опера е направила това заглавие, като тогава музикален продуцент е била Евелина Кънева. Той..

публикувано на 07.12.23 в 15:20