Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Имат ли място емоциите в работната среда?

Снимка: Радио София

С акцент върху емоциите на работното място е разговорът в предаването "Добър вечер, София". Често срещан е проблемът с професионалното прегаряне - как да се справим с него, как да разпознаем признаците и как да го избегнем? Гостуваха психологът и кариерен консултант Надя Димитрова и бизнес консултантът Георги Колев.

Имат ли място емоциите в бизнеса?

"След като във всяка професия има хора, то те са носители на емоции. Човек влиза, работи в една култура, в една организация, но той носи себе си със всичко – с интелекта, с когнитивния си капацитет и разбира се, със своите емоции", посочи Надя Димитрова.

"Когато говорим за бизнес сферата обикновено не я асоциираме с емоциите. Някак си присъства тази конотация да сме по-дистанцирани, балансирани, професионални. Понякога емоциите са считани като белег на непрофесионализъм, или дори слабост за някои професии, но това не е точно така", твърди Георги Колев. В разговора ще чуете аргументите му.

Има ли различия в емоционалния профил на мъжете и на жените, защо (не) e възможно емоциите да бъдат управлявани, как да се научим да ги разпознаваме? Освен от интересния разговор в студиото може да научите и от събитието, което предстои да разгледа подробно тези въпроси. То е наречено "Смисъл в бизнес емоциите" и ще се състои на 7 декември 2023 г.
Чуйте подробности от разговора в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова