Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С демонстрация тази вечер от "БОЕЦ" искат оставката на вътрешния министър

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
Снимка: БТА

Гражданско движение "БОЕЦ" организира тази вечер протест с искане за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Демонстрацията ще е под наслов „Стоп на полицейското насилие” и ще се проведе пред Министерството на вътрешните работи. В мотивите се посочва, че министърът трябва да понесе отговорност за полицейското насилие при протеста от миналата седмица пред Националния стадион.

Вчера премиерът Николай Денков възложи на министър Стоянов МВР да подготви доклади както за лицата, причинили безредиците на протеста, така и за полицаите, които са превишили правата си и подлежат на уволнение.

А в интервю за БНТ вицепремиерът Мария Габриел заяви, че въпросът за оставка на министъра на вътрешните работи вече не стои на дневен ред.

"Министър Стоянов е човек, воден в своите действия,  от това да има независимост на Министерството на вътрешните работи по отношение на неговите решения. Стана много ясно, че е човек, отстояващ принципите за нулева толерантност към насилието и е човек, който вследствие на анализа и на фактите по отношение на хора, които са си надминали правомощията, ще направи необходимото те да понесат своята отговорност", коментира тя.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пробуждане с хоро

Цецо Христов за „Пробуждане с хоро“ на 3 март в 11 ч. на пл. "Света Неделя": "Най-съществено е единението на хората, генерираме положителна енергия. Надявам се поне на 500 танцуващи на пл.Света Неделя. Има и чужденци, които се включват в самите хорца. Няма да има сцена, ще го проведем под формата на неделен мегдан, ще танцуваме ръка за..

публикувано на 02.03.24 в 11:27
С Георги Колев и Надя Димитрова

Станах човека, който искам да бъда, за да постигна целта си

Целепостигане e целодневен семинар за насърчаване за постигане на личните ни цели и предизвикателствата пред това. Подробностите - от Надя Димитрова и Георги Колев: "Ползваме думате целезареждане. Има съвети към целеполагане, но тя звучи механично и е лишена от емоции. Голямата тайна според нашите преживявания и практики е да намериш истинската..

публикувано на 02.03.24 в 10:41
С Методи Кръстев

Музиката да върви преди моженето

Методи Кръстев, китарист и вокалист на No More Many More за концерта и новия клип: "Избрахме песента за клипа инцидентно - тя е необявената 11-а песен от албума, изненада малко, свиря на укулеле. Имаше голям стол на сцената на спектакъла "Виновни", където свирихме на живо. Направихме клипа на стола, искахме да направим по-смешно видео. Премиерата е..

публикувано на 01.03.24 в 20:12

"Форум", 01.03.24: ПП-ДБ с покана към ГЕРБ

Коментатори във "Форум" тази седмица са Даниел Ненчев – журналист от Българското национално радио и Калоян Константинов – главен редактор на сайта "КлинКлин". В четвъртък, заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: Политическите акценти от деня Продължаваме промяната - Демократична България" отправи покана..

публикувано на 01.03.24 в 18:41

Каква е разликата в заплащането между мъжете и жените у нас?

Разликата в заплащането между жените и мъжете е резултат от множество различни фактори, които са изключително свързани и с участието на жените на пазара на труда. Според последните данни на Националния статистически институт (НСИ) разликата достига 12,6 процента в полза на заплащането при мъжете през 2022 година, спрямо предходната година...

публикувано на 01.03.24 в 18:00
УМБАЛ

Защо е важно да се грижим за очното си здраве?

По повод Световната седмица за превенция на глаукомата, УМБАЛ "Александровска" организира безплатни, скринингови, консултативни прегледи на пациенти над 45г. Прегледите се извършват от 5 март 2024г., в очните кабинети на ДКЦ ,"Александровска". Глаукомата е хронично прогресиращо дегенеративно заболяване, което настъпва безсимптомно и уврежда..

публикувано на 01.03.24 в 17:36

В Етнографския музей запознаха деца с мартениците и традициите

По повод първия пролетен празник за годината - Баба Марта - от Задруга на майсторите на народни и художествени занаяти в Националния етнографски музей запознаха децата с традициите на празника и символиката в мартениците. С помощта на майсторките те изработиха мартеници и днес ще ги подарят на своите близки. Те им пожелават здраве и късмет. И..

публикувано на 01.03.24 в 17:25