Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трамвай №1 няма да се движи в събота, линия №6 - с променен маршрут

Снимка: БГНЕС

Във връзка с ремонтни дейности по трамвайното трасе  за времето от 00.00 часа до 24.00 часа на 02.12.2023 г. (събота) ще има промени в движението на трамваите по линии 1 и 6, съобщават от Столичната община.

Трамвайна линия № 1 се закрива

Трамвайна линия № 6 ще се движи по маршрут от ж.к. „Обеля 2“ до Централна автогара, както следва: от ж.к. „Обеля 2“ по маршрута до кръстовище бул. „Христо Ботев“/ул. „Струга“, наляво по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и след бул. „Христо Ботев“ направо по маршрута до ж.к. „Обеля 2“. 

Разкрива се временна автобусна линия № 6-ТМ с маршрут: от начална спирка с код 6639 „Ж.к. Лозенец” (в крайната станция на бул. „Арсеналски“) наляво по бул. „Арсеналски“, наляво по бул. „Черни връх“, наляво по бул. „България“, направо по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по бул. „Витоша“, надясно по ул. „Бяла черква“, надясно по бул. „П. Ю. Тодоров“, надясно по бул. „България“, наляво по бул. „Витоша“, надясно по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по бул. „България“, надясно по бул. „Черни връх“ и надясно по бул. „Арсеналски“ до спирка с код 0648 „Ж.к. Лозенец“ – крайна за автобусна линия Х9. 

Автобусите ще спират на: 

  • всички съществуващи автобусни спирки по маршрута,
  • разкритата временна спирка на бул. „Пенчо Славейков“ на 30.00 метра след десния завой от бул. „Витоша“ в посока ж.к. „Лозенец“. 
По публикацията работи: Георги Нейков
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖ