Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заработи нова платформа за обяви за работа

Снимка: Радио София

Бисер Кунчев е основател и идеен архитект на новата платформа Work Talent, която е част от портала dir.bg. Тя дава възможност на работодателите да се свържат с хора, които имат нужда от работа. По думите му отначало платформата е била за студентски стажове, но след като две години е била такава, вече е направена и за обяви за работа.

"През седмицата направихме една анкета, която показа много интересни резултати. 60% от хората споделят, че всяка една обява за работа, или поне голяма част от тях имат много високи изисквания, което ги кара да бъдат по-предпазливи, да не кажа направо страхливи да кандидатстват по тези обяви. Те смятат, че трябва да покрият всички тези изисквания, за да могат да кандидатстват. Други хора казват, че трябва да бъде добавена стойност към тяхната кандидатура", каза той. И добави, че водещите предимства на платформата са всеки един кандидат да има равен шанс да се яви на първо предварително интервю.

Кунчев уточни, че по стандартните обяви за работа се кандидатства само с автобиография, докато Work Talent предлага предварително интервю с 16 въпроса, които са едни и същи за всички, както и видео визитка. Въпросите са различни за хората, които кандидатстват за стаж и тези, които кандидатстват за обяви за работа. Целта им е да се разбере повече за светоусещането и мирогледа на кандидатите.

" Work Talent прави моста между потребителите, кандидатите и компаниите и ги свързва. Те могат да разкажат повече за себе си, за своето желание за работа и в какви сфери, за да може компанията извън CV-то да разбере какви са интересите на този човек и да му подаде ръка, дори ако трябва да му плати преквалификацията и курсовете. Защото има недостиг на хора и този човек би се вписвал много по-добре, ако компанията знае той точно какво иска извън това, което може", посочи Кунчев.

Той уточни, че добрата новина е, че се търсят всякакви хора на всякакви позиции във всички индустрии. И добави:

"Ние сме в постоянна обратна връзка и с кандидати и потребители на платформата, и с компаниите. За да може една платформа да върви напред това е задължително условие, за да може да прекрояваме във времето всички процеси да са по-лесни и удобни и по-бързо да се случват и за двете страни."  

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 28.02.24: Оставката на Тагарев - с основания или "в името на спорта"

В средата на седмицата има и новини от деня, които плачат за коментар, и предстоящи събития.  Предизвикани от Лъчезар Христов, Даниел Ненчев и Калоян Константинов анализират и разсъждават за: Смяната на министъра на отбраната Тодор Тагарев, поискана от Бойко Борисов. Има ли основания за оставка или настояването преди ротацията в..

публикувано на 28.02.24 в 18:25

Резултатите от PISA не са толкова лоши за българското образование

Не можем да се съгласим напълно и да приемем схващанията, че българският ученик е с най-ниската математическа, четивна и научна грамотност в света. България излезе на едно от челните места на драстично ниски резултати на последното изследване PISA, но в други държави спадът е още по-голям. Това се казва в анализ на учители специалисти..

публикувано на 28.02.24 в 17:15

Как и каква музика слуша българинът?

Резултатите от наскоро представено изследване за музикалните навици на българите, повдигнаха  широка дискусия за  съотношението на различните музикални стилове. Повече за това как е провеждано то и каква е идеята, разказаха събеседниците в БНР-Радио София: Петя Точарова – изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните..

публикувано на 28.02.24 в 15:50

За инвеститорите понякога по-важни са нефинансовите насърчителни мерки

Инвестициите отварят възможности за заетост, осигурява приходи, дава развитие на съответния регион, затова са изключително важни за общините. Българската агенция за инвестиции  (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) действа за привличането на инвеститори, но в този процес всеки трябва да свърши своята работа, да даде..

публикувано на 28.02.24 в 14:50

Туристическа обиколка разказва историята на графитите в София

Туристическа обиколка , която ще запознае публиката с развитието на графити изкуството в столицата от 90те години до днес, организират Sofia Graffiti Tour . След посещението на някои от емблематичните "открити галерии" по софийските улици,  посетителите ще могат да разберат и повече за книгата "Sofia Urban Art", посветена на историята на..

публикувано на 28.02.24 в 14:21

Шеф Атанас Балкански е почитател на балканската кухня и българското вино

Шеф Атанас Балкански е роден в Пловдив в началото на 90-те години и е второ поколение готвач. Завършва Кулинарната Академия в София и работи в престижни ресторанти и хотели в Амстердам и Сан Франциско. След завръщането си от САЩ, той става част от екипа на столичен ресторант. Познат е на публиката и от участието си в кулинарен реалити формат през 2020..

публикувано на 28.02.24 в 14:05