Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нашето софийско детство

| обновено на 09.12.23 в 10:45
Снимка: архив Ани Бурова

Литературен вестник представя книгата „Моето софийско детство“ - доц. Дария Карапеткова разказва:

"Това е една от най-успешните ни рубрики в последните години. Получи се интересен калейдоскоп от спомени - за сюжетите, за литературата. Идеята бе да се отговаря на нещо като анкета - с местата, книжарниците, разходките. Това бе първоначална рамка, някои я спазиха, други се развихриха и дадоха снимки. Доказаха, че София може да е обединяващ фактор в живота на тези интелектуалци. Вглеждането в детайла може да даде гордост и симпатия. Теодора Димова, Мила Искренова, Михаил Вешим, Георги Тошев, Ива Тодорова. Част от тях ще са ни гости на представянето в неделя. Всеки може да открие нещо за себе си, както и да сподели."

По публикацията работи: Людмил Фотев
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
С Методи Кръстев

Музиката да върви преди моженето

Методи Кръстев, китарист и вокалист на No More Many More за концерта и новия клип: "Избрахме песента за клипа инцидентно - тя е необявената 11-а песен от албума, изненада малко, свиря на укулеле. Имаше голям стол на сцената на спектакъла "Виновни", където свирихме на живо. Направихме клипа на стола, искахме да направим по-смешно видео. Премиерата е..

публикувано на 01.03.24 в 20:12

"Форум", 01.03.24: ПП-ДБ с покана към ГЕРБ

Коментатори във "Форум" тази седмица са Даниел Ненчев – журналист от Българското национално радио и Калоян Константинов – главен редактор на сайта "КлинКлин". В четвъртък, заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: Политическите акценти от деня Продължаваме промяната - Демократична България" отправи покана..

публикувано на 01.03.24 в 18:41

Каква е разликата в заплащането между мъжете и жените у нас?

Разликата в заплащането между жените и мъжете е резултат от множество различни фактори, които са изключително свързани и с участието на жените на пазара на труда. Според последните данни на Националния статистически институт (НСИ) разликата достига 12,6 процента в полза на заплащането при мъжете през 2022 година, спрямо предходната година...

публикувано на 01.03.24 в 18:00
УМБАЛ

Защо е важно да се грижим за очното си здраве?

По повод Световната седмица за превенция на глаукомата, УМБАЛ "Александровска" организира безплатни, скринингови, консултативни прегледи на пациенти над 45г. Прегледите се извършват от 5 март 2024г., в очните кабинети на ДКЦ ,"Александровска". Глаукомата е хронично прогресиращо дегенеративно заболяване, което настъпва безсимптомно и уврежда..

публикувано на 01.03.24 в 17:36

В Етнографския музей запознаха деца с мартениците и традициите

По повод първия пролетен празник за годината - Баба Марта - от Задруга на майсторите на народни и художествени занаяти в Националния етнографски музей запознаха децата с традициите на празника и символиката в мартениците. С помощта на майсторките те изработиха мартеници и днес ще ги подарят на своите близки. Те им пожелават здраве и късмет. И..

публикувано на 01.03.24 в 17:25
Иван Начев

Какво предстои след ротацията във властта?

Коалиция, сглобка или разглобка – какво предстои след ротацията във властта? Коментар за политическата обстановка в страната направи политологът д-р Иван Начев. По думите му повече усилия се влагат в това да се случи ротацията, за да може да бъдат продължени политиките на това правителство, но в нови условия. "Преди десетина дни, когато се..

публикувано на 01.03.24 в 16:26
“500miles“

"Предизвикателството" - развива идеите на правещите кино в България

Гости в предаването „Радиокафе“ бяха лъчезарната актриса Кристина Верославова - мотиватор и вдъхновител на млади хора, учещи се в Художествената гимназия, но и  занимаващи се с кино още от деца – Лиана Желева от Бургас, която се занимава с актьорско майсторство и Алина Антонова, която разкри:   "Не се занимавам нито с актьорско..

публикувано на 01.03.24 в 15:51