Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поппевецът Борис Илиев представя новия си сингъл "Слънце, ти, аз, Луна" (ВИДЕО)

Снимка: Личен архив

Новата песен на Борис Илиев пристига точно навреме, за да настрои празничния декември в режим на фина романтика. Няма как да е различно, след като музиката и текстът на „Слънце ти, аз луна“ са създадени от романтичния композитор и поет Вида Пиронкова.

Авторката признава, че дълбокият смисъл на думите, изпъстрен с нежна метафора и лирични символи, е посветен на нейния съпруг, но неслучайно избира точно Борис Илиев, за да пресъздаде вокално емоцията.
"Борис е един от най-елегантните артисти на музикалната сцена. Впечатлена съм от неговия талант, от джентълменството и естествена харизма, които излъчва, от естетиката, с която изпълва всяка своя песен от първия до последния ѝ тон."

Сякаш за да потвърди думите ѝ, Борис Илиев продуцира впечатляващо стилен видеоклип към песента.
"Слънце ти, аз луна" пристига в музикалните платформи опакована в минималистична арт визия и грабва сърцата с въздействащо послание за силата на любовта.


"За снимките избрахме локации в София, които са настина емблематични за влюбените - споделя изпълнителят. – Та, кой не се е разхождал ръка в ръка около езерото „Ариана“ или в Борисовата градина, или пък не е споделял посланието в част от текста: да бъдем две птици в една, слънце ти аз луна за любовта!“

За да пресъздаде визуалната емоция, Борис Илиев отново се доверява на съмишленици, с които работи за трети път, а по аранжимента - обичайно работят Иван Йорданов-Чери и Ивелин Атанасов.

Важен акцент в цялостната композиция на песента дава завладяващото соло на пиано. Темата е композирана от Вида Пиронкова, като неразривна част от песента, и изпълнена от Ивелин Атанасов. Този „шопенов почерк“, емблематичен за творчеството на Пиронкова, дава на произведенията ѝ класическа уникалност, но новата песен има и други причини да се сложи в графа „специални“.
“Слънце ти, аз луна“ е част от един нестандартен проект на Пиронкова, наречен „Песен без край“, който е подкрепен преди години от КФ на Музикаутор.

До момента от него са реализирани три песни, а щастливата и най-романтична четвърта, Вида Пиронкова подарява точно на Борис Илиев. „Всички мои песни са с текстове по лично преживени истории, с внимателно подбрани, красиви думи, с отношение към изкуството - споделя авторката. - Затова и много внимателно избирам кой да ги изпълни. Прекланям се пред възможностите на гласа на Борис Илиев и му предвещавам страхотен успех. Тембърът му е божествен!“ , казва още тя.

“Слънце ти, аз луна“ вече може да слушате във всички дигитални музикални платформи,

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с изпълнителя Борис Илиев в звуковия файл.


По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Понаучиха ли се зрелостниците кое как се пише?

Точно 50 дни преди държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература (БЕЛ), платформата "Как се пише?" стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се 12-окласници . Под наслов "Животът няма „аУтокорект" се публикуваха задачи и правила в първото по рода си дигитално помагало, специално насочено към..

публикувано на 17.05.24 в 19:54

Строителството по еко стандарти дава добавена стойност и конкурентни предимства

Климатичният отпечатък на строителната индустрия продължава да расте. Според последните данни на ООН, през 2021 г. строителният сектор е бил отговорен за над 34% от търсенето на енергия, както и за около 37% от замърсяването с въглероден диоксид, в резултат на енергоемкостта и управлението на строителството на сгради. Строителството е..

публикувано на 17.05.24 в 18:36

Европейски послания и концерти, които оставят диря – програмата на Варненско лято 2024

Две години делят най-старият музикален фестивал в България – Варненско лято , от отбелязването на 100-годишнината от неговото първо издание. Интересните моменти от тазгодишното издание разкрива артистичният директор на фестивала, цигуларят Марио Хосен , който само преди дни имаше концерт с Paganini ensemble  в Музикферайн във Виена. "..

публикувано на 17.05.24 в 18:06
Искрен Иванов

Искрен Иванов: И Китай, и САЩ нямат интерес войната в Украйна да има победител и загубил

Войната на Русия срещу Украйна е част от едно по-голямо геополитическо противопоставяне между САЩ и Китай. В момента тя е в задънена улица. " Китай няма интерес нито Русия да загуби тази война , защото ще остане сам срещу Щатите и техните съюзници. Няма интерес и Русия да я спечели , защото тогава тя ще възвърне сферите си на влияние от..

публикувано на 17.05.24 в 17:33

Швейцарските "апостоли на спорта" не са забравени в България

Национална спортна академия "Васил Левски" и Посолството на Конфедерация Швейцария съвместно провеждат конференция „Делото на швейцарските учители – послание и предизвикателство към бъдещите поколения“. Тя е посветена на Деня на българския спорт и 130-ата годишнина от пристигането на швейцарските учители, които полагат основите на..

публикувано на 17.05.24 в 16:37
Двамата президенти вече са дебатирали като кандидати

Два договорени дебата между Тръмп и Байдън, Вашингтон - с военна помощ за Израел за 1 млрд. щ.д.

В делото срещу бившия президент Доналд Тръмп за даване на пари за купуване на мълчания тази седмица бе разпитан ключовият свидетел за прокуратурата – бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен. Именно Коен се сочи като посредника между президента и получавалите пари за мълчание. В съда в Манхатън адвокатът говори за отношенията си с Тръмп, но..

публикувано на 17.05.24 в 15:54

"Денят на пчелите" ще се проведе за четвърта поредна година

На 18.05.2024 г. от 10:00 до 18:00 ч. за четвърта поредна година ще се състои любимия на всички еднодневен фестивал "Денят на пчелите". Локацията е "Голямата слънчева поляна" в Южния парк в София от страната на бул. Гоце Делчев, до Детската площадка. Събитието се организира от "Истински мед" по случай Международния ден на пчелите и има за цел да..

публикувано на 17.05.24 в 15:18