Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леденият парк на София отново отвори врати

Леденият парк на София отвори врати за втора поредна година. Известната като ICE PARK Sofia пързалка пак е позиционирана в Княжеска градина до Орлов мост, но този път е с променена форма, обхващаща двете широки алеи, успоредни на бул. Руски, точно срещу главния вход на Софийския университет.

Съоръжението вече работи с четири сесии всеки ден. Пързалката разполага с няколко хиляди чифта кънки, десетки тренажори за обучение на деца, няколко инструктори и непрекъснато медицинско обслужване.

Цената на посещение е 15 лв. за една сесия от два часа, промоцията е валидна до отварянето на останалите ледени алеи с етап 2 от изграждането, който се забави поради събитията около монумента. Предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 3 лв. Билети могат да се купят и онлайн през сайта https://www.icepark.bg/, откъдето може да се изберат желаната дата и сесия. Също така могат да заявят кънки под наем, тренажор или индивидуален урок с инструктор.


Работното време е всеки ден от 11.00 до 22.00 ч. с четири двучасови сесии ежедневно: 11.00–13.00 ч., 14.00–16.00 ч., 17.00–19.00 ч. и 20.00–22.00 ч. с едночасова почивка за почистване на леда.

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е изградено по инициатива „София – световна столица на спорта“ по модела и с опита на водеща австрийска фирма в тази област. Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

След 15 януари ICE PARK Sofia отново ще предостави възможност за безплатно ползване от организирани училищни групи с преподавател, всеки делничен ден от понеделник до четвъртък в часовете 11.00-13.00 ч. и 14.00-16.00 ч., за което всички директори на столични училища ще бъдат уведомени с писма и подробна информация.

В дебютния си сезон миналата зима Леденият парк предизвика огромен интерес и бе арена на няколко емблематични срещи на българските звезди в зимните спортове. ICE PARK Sofia ще работи през цялата зима поне до средата на февруари.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес.  Недоволството си представители на бранша изразиха и на 14 чай, като то е породено от закриването на стоянки в столицата.  " Кметът Васил Терзиев избра да покани на среща организации, които не подкрепят протеста, а след това излъга, че е провел разговор с бранша. Нямаше..

публикувано на 20.05.24 в 11:20

СОС чака решението на ВАС за реорганизацията на движението в София

Отчитам като слабост липсата на навременна комуникация с гражданите как ще реорганизираме движението по бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша", каза председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров пред bTV. Според него е рано да се говори за това дали решението е било правилно, или не, преди по казуса да се произнесе..

публикувано на 20.05.24 в 09:54
Метрология, измервания

Отворени врати в Института по метрология

Българският институт по метрология ще отвори врати за посетители в днешния Световен ден на метрологията от 10 до 12 ч. Ще могат да бъдат посетени националните еталонни лаборатории, в които се създават, поддържат и усъвършенстват националните еталони на България, лабораториите за изпитване, проверка и метрологична експертиза на средства за измерване...

публикувано на 20.05.24 в 09:31

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задължителна матура

Преди минути в Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас. На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна. Останалите 21 000 зрелостници от професионалните гимназии се явяват на изпит за придобиване на професионална..

публикувано на 20.05.24 в 08:51

БНБ пуска сребърна монета "100 години лека атлетика в България"

Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема "100 години лека атлетика в България". Цената на монетата при пускане в обращение е 150 лева.

публикувано на 20.05.24 в 08:07

Единствения кабинков лифт на Витоша не е спрял завинаги

Не може да се твърди, че Симеоновският лифт спира да работи окончателно. Това съобщиха за БНР от ръководството на фирмата-концесионер "Витоша-ски" във връзка с разпространената информация за спирането на съоръжението, което е в ремонт от края на миналата година. Не е ясно обаче кога ще се реши въпросът с отказа на доставчика на резервни части да осигури..

публикувано на 17.05.24 в 17:05

Оркестърът на Емир Костурица ще свири на празника на с. Иваняне

На 24 май, с. Иваняне в район „Банкя“ отбелязва своя празник. От кметството са предвидили богата програма с атракции за децата, концерт и Пазар на производителя. Участие ще вземат БГ Дуетът, Вокално студио „Даймънт“, поп певицата Тюркян Исмаил, местните фолклорни състави от Банкя и гост-изпълнители. Кулминацията на празника е привечер с концерт..

публикувано на 17.05.24 в 15:14