Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камион блъсна и уби пешеходец на столичния бул. "България"

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БГНЕС

Тежка катастрофа стана този следобед в София - камион блъсна и уби пешеходец на кръстовището между булевардите "България" и "Гоце Делчев".

Сигналът е подаден в 15:20 часа, съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ. 

Медицински екипи и линейка са пристигнали за 4 минути, но пешеходецът е издъхнал на място.

На местопроизшествието има екипи на Полицията, Жандармерията и Спешна помощ.

Две от лентите в посока към центъра са затворени за движение.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакват се затруднения при закупуването на електронни винетки и маршрутни карти

Между 20:00 и 20:30 часа тази вечер се очаква да бъде затруднено закупуването на електронни винетки и маршрутни карти. Причината за неудобството е  актуализация на електронната система за събиране на пътни такси. Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) пояснява, че актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и..

публикувано на 24.07.24 в 16:05

КЗК образува производство по случая с военния мемориал до НДК

Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство по случая със спрения конкурс за възстановяването на военния мемориал до НДК. Кметът на София Васил Терзиев прекрати конкурса на етап "избран от комисия проект", но по-късно оттегли решението си. От дружеството, спечелило конкурса, обясниха за "Хоризонт", че са пуснали жалбата към..

публикувано на 24.07.24 в 15:02
Председателят на СОС Цветомир Петров и зам.-председателят на Комисията по здравеопазване Саад Алуани се срещат с лекари. Присъства и председателят на Комисията по здравеопазване Ваня Григорова

Лекари от IV МБАЛ се обявиха против сливането на лечебното заведение с Втора градска болница

Лекари от столичната Четвърта градска болница се обявиха против сливане на лечебното заведение със софийската Втора градска болница. Решение за такава промяна ще бъде обсъждано от Столичния общински съвет в четвъртък.  В Четвърта градска болница в София има 75 легла, а медицинският персонал е наполовина по-малко от необходимия. Голяма..

публикувано на 24.07.24 в 13:34

Инспектори са премахнали близо 200 незаконни антипаркинг съоръжения

От началото на годината до тази седмица след извършени проверки са били премахнати близо 200 незаконни антипаркинг съоръжения, съобщиха от Столичния инспекторат. Един от последните случаи е от бул. "Янко Сакъзов", където неправомерно е била поставена табела с надпис "Гараж" и тя е възпрепятствала паркирането на други автомобили. От Инспектората..

публикувано на 24.07.24 в 12:40
Втора градска болница

Обсъждат сливането на столичната IV МБАЛ с Втора градска болница

Сливането на Четвърта градска болница в София с Втора градска болница ще бъде обсъдено на днешното заседание на Комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет. Според доклада Четвърта градска болница е в усложнено финансово състояние и с недостиг на медицински кадри. Предвижда се прехвърляне на отделенията по урология и хирургия от нея..

публикувано на 24.07.24 в 11:19
Снимката е илюстративна

Нощният влак от София за Варна дерайлира в Своге

Нощният влак от София за Варна дерайлира в Своге, съобщиха от БДЖ. Инцидентът е станал минути след полунощ, когато композицията е навлизала в гарата. При преминаване през стрелка от релсите е излязла част от първия вагон. Въпреки инцидента не е имало предпоставки за риск за пътниците. Пътниците са извозени с друга композиция до Мездра, след..

публикувано на 24.07.24 в 08:13

ВАС остави в сила ограниченията за използване на фойерверки в София

След две години обжалвания и 4 съдебни решения София спечели съдебната битка за приемане промени в Наредбата за обществения ред, с които се ограничава използването на пиротехнически изделия на територията на Столичната община, съобщава общинският съветник Георги Георгиев. По негова инициатива преди 2 години се подготвени промени, в които е..

публикувано на 23.07.24 в 18:18