Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Тодоров дава пресечна точка на различните поколения

Кристиан Илиев с госта в "Добър вечер, София" Боян Тодоров
Снимка: Деси Попова

В предаването “Добър вечер, София“ е срещата ни с Боян Тодоров, който е сред успешните, будни млади българи, популярна личност в онлайн пространството като създател на видео съдържание, с чувство за хумор инициира разговори  в социалните мрежи.

"Идеята е да правим контрапункт между възрастни и млади, защото лично аз, както и екипът ми, смятаме, че много рядко днес 20-30-годишните имат шанса да разговарят с по-възрастни хора по важни теми и да попиват информация. А за мен това винаги е било много важно, поради това, че съм израснал в семейство с подобни ценности", разкри той.

От друга страна възрастните също подхождат с предразсъдъци понякога, което изгражда стена от тяхна страна – както във всичко останало, истината е някъде по средата, смята Боян Тодоров.

Освен дейност в социалните мрежи, той има и своите живи срещи с публиката като актьор, участва в един от най-големите мюзикъли правени на българска сцена – "Бодигардът", заедно с Орлин Горанов. Известен е и под псевдонима "RedBoy" ("Червеното момче").

"Идеята за RedBoy се роди спонтанно, както повечето идеи, които човек може да развие – с един мой приятел и колега решихме да направим фотосесия с останало парче червен плат", споделя той, импровизираната сцена за фотосесията е в домашна обстановка, получава се много добре и след публикацията на снимките, решават да доразвият идеята, запазвайки червеното сако.

"Да кажем, че Redboy се превърна в мое алтер его и решихме, че най-добрият начин да ангажираме хората с тази визия би бил, ако се хванем за някоя социална тема и защо само за една, като можем да обхванем много, и то актуални, и оттам нататък за мен се превърна в цел да създам точно това поле, тази платформа, за изява на мнения на млади и възрастни, които да бъдат съпоставени както на живо, така и в онлайн пространството", сподели Боян Тодоров.

Доказателство за работещата идея са нестихващите коментари под видеата по важни, засягащи обществото теми, има дори дълго развивани полемики, поле за градивна критика и адекватни отговори от двете страни, а не просто безпочвена омраза, твърди той.

Дискусия между двама изявени членове на инфлуенсърското общество с благотворителна цел, даряване за определена кауза е най-новата идея на Боян и неговите съмишленици.

"Идеята е, чрез забавните видеа, които така или иначе правим, да направим и нещо добро за някого веднъж в седмицата", разказа той. 

Призна, че за него основен проблем е подреждането на приоритетите и съпоставянето на всички неща, които прави – "все не се научавам и стават все повече тези приоритети", шегува се младият човек.

Потопете се в разговора на Крис и Деси в звуковия файл - със сигурност има още какво да чуете.

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Паркът в Радомир

Радомир се събужда

Радиокафе гостува на община Радомир, като пръв пред микрофоните ни застава кметът  Кирил Стоев : "Проблемите в почти всяко населено място бяха с инфраструктурата, водоснабдяването. Фокусът не е само към града, а и към малките населени места. Имаме спечелен проект за подмяна на уличното осветление. Друга част са лесно разрешими организационно, имат..

публикувано на 25.02.24 в 10:08

Историята оживява - Райна Кацарова - част 1

Райна Кацарова е първата жена етномузиколог в България. Учен от световен мащаб, който изгражда с усмивка и усърдие системата на съвременната българска фолклористика. Освен неин запис от Златния фонд на БНР, слушаме и  Гео Кукудов - музикант, краевед, изследовател на българския фолклор и родственик на Кацаровия род;  проф. Венцислав Димов -..

публикувано на 24.02.24 в 16:00

Софийски разкази - Паметникът на Васил Левски в София

Това е първият български паметник, но процесът е дълъг 17 г.  поради изчерпване на средствата. Построеното започва да се руши скоро. Константин Величков посвещава стихотворение на това. Слушаме го и се запознаваме с откъси от дневника на Константин Иречек. Захари Стоянов пише в животописния си очерк за Левски, че "под тези камъни почива скромно славата на..

публикувано на 24.02.24 в 15:00
Тодора Бакърджиева с театралната си трупа

Адресите на любовта - Тодора Бакърджиева

Съратничка на Левски се жени за основател на Народния театър Тодора Бакърджиева, наричана още Казанлъшката фея и Дългата коса, е куриер на легендарната комитетска поща, пренасяла писма, документи и дори оръжие, между Левски и Каблешков в България и Ботев и Каравелов в Румъния. Първият ѝ съпруг Петко Бакърджиев я подкрепя изцяло, защото и..

публикувано на 24.02.24 в 14:00

Десерти без чувство за вина

Десерти без чувство за вина със 70 здравословни и изцяло веган „Любими бохо десерти“ от звездата на Masterchef Анна Стойкова, Веганна.  Любимото ѝ тирамису за "закускодесерт" можете да чуете в звуковия файл, заедно с отговорите ѝ на въпросите на Алекс може ли веган-десертите да са толкова вкусни колкото любимите такива: "Крайно време е хората да..

публикувано на 24.02.24 в 12:00
С Вяра Лъджева

Тайните нa тийнлавинистиката

Тийнлавинистика - безплатни курсове по лавинна безопасност за деца. Вяра Лъджева от БАССЕС  разказва за лавинните курсове, които провеждат от организацията. Асоциацията организира безплатни курсове за деца от 6 години. Те са подходящи за ученици, които искат да научат как да се движат безопасно в зимната планина: "Инициативата започна през 2018 с..

обновено на 24.02.24 в 11:15
Ашод Дерандонян

Жестовият език е триизмерен

Българският жестов език със собствена бакалавърска степен в университета – интервю с Ашод Дерандонян , изпълнителен директор на фондация “Заслушай се”, част от обединението Deaf.bg: "Има актуално признаване на жестов език след приемането на Конвенцията. Наскоро бе приет закон за българския жестов език. Той не е само част от специалната..

публикувано на 24.02.24 в 10:53