Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият директор на "Гробищни паркове" в София се оплака от лоша поддръжка

Румен Димитров, вр. и. д. директкор на обищнсксо предприятие "Гробищни паркове" - София
Снимка: БГНЕС

Лоша поддръжка на Централните софийски гробища установи новият директор на общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров. Той увери, че ще общината ще направи това, което зависи от нея, но призова и гражданите за съдействие.

От общинското предприятие показаха състоянието на почистен от дружеството парцел и на такъв, който не е поддържан. Отпадъците, които са били изхвърлени, са били събрани в 25 камиона по 3 тона и половина боклук. Това каза временно изпълняващият директор на Общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров. От предприятието се надяват гражданите също да помогнат, като изчистят гробните места на своите близки и пространствата около тях: 

"Ние ще се грижим за реда и организацията на гробищата, ще прекъснем схемите, които дотук пречеха това да се случва. Не е една схемата. Ще се погрижим да има охрана, ще се погрижим да има ред".


Снимка: Фейсбук/Васил Терзиев

Ще има мобилизация на целия ресурс, с който разполага предприятието. Негов ангажимент е да поддържа алеите и да почиства кошчетата, без да се грижи за гробните места и пътеките около тях: 

"Следващата събота и неделя, и по-следващата събота и неделя, в която вече и Задушница, нашият призив към обществото е: Погрижете се! Да тръгнем отнякъде, да сложим една добра основа".

И още: "Това, което заварихме, е липса на всякаква организация, в това число и липса на всякакви нормативни документи, които биха организирали по-добре мястото".

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат анализ на количествата и цените на потребената електрическа енергия в София

Временна комисия да анализира количествата и цените на потребената електрическа енергия от Столичната община , както и нейните търговски дружества, предприятия и структури. Това предложение са направили общинският съветник от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България и Спаси София“ Драгомир Иванов и колегите му Вили Лилков, Пламен..

публикувано на 25.09.24 в 13:35

Автоинструктори излизат на протест

Автоинструктори от цялата страна окупираха жълтите павета в столичния център. Паралелно ще има и протест „за“ промените в правилата за изкарване на шофьорска книжка, направени от Министерство на транспорта, които да влязат в сила от 10 декември тази година.  Автошколите искат по-добро обучение на водачите на МПС. „Да спрем произвола в обучението на..

обновено на 25.09.24 в 13:08

Подкрепящи реформата за шофьорските изпити се събраха в София

Протест и контрапротест заради новите правила за придобиване на шофьорски книжки и дигитализирането на системата се организира на площад "Александър Батенберг" в София. Браншът се раздели на две заради промените. Демонстрацията на браншовите организации, които застават зад новите правила, започна около 11 часа. Събраха се два лъча от автомобили..

публикувано на 25.09.24 в 12:25

43-годишен мъж е убит в Пернишко

43- годишен мъж е убит в пернишкото село Расник. Извършителят на тежкото престъпление е задържан. Той е на 74 години и е известен на полицията с кражби и хулиганство. Сигналът за убийството е подаден снощи малко преди 23:00 часа на тел. 112, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. "Незабавно полицейски служители..

публикувано на 25.09.24 в 11:05
Снимката е илюстративна

Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък на юридическите. При откриване на грешка в..

публикувано на 25.09.24 в 08:25
Народен театър „Иван Вазов“

Народният театър води преговори за гостуване на Изабел Юпер

Народният театър води преговори за гостуване на Изабел Юпер и ново представление на Робърт Уилсън, съобщи Младен Алексиев, началник отдел „Международна дейност и проекти“ в театъра, цитиран от БТА. Към този момент се водят преговори с френската театрална актриса, която се очаква да гостува на първата ни сцена със свой моноспектакъл, режисьор е Ромео..

публикувано на 24.09.24 в 18:56

Повдигнаха обвинение на 44-годишния мъж, прострелял двама младежи в пернишкото с. Мещица

Прокуратурата повдигна обвинение на 44-годишния мъж, който простреля двама младежи в пернишкото село Мещица. Двама простреляни в пернишкото село Мещица В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са с ъбрани достатъчно доказателства за това, че на 23 септември той е направил опит умишлено да умъртви двамата, като ги..

публикувано на 24.09.24 в 16:05